Στο νοσοκομείο Κοζάνης αξιολογείται υπερηχοκαρδιογράφος από πληροφορικάριους & λογιστές

19 Οκτωβρίου 2017
14:49

Μάθετε στο Παρασκήνιο του www.healthweb.gr ότι στο νοσοκομείο Κοζάνης ορίστηκε επιτροπή αξιολόγησης για την προμήθεια ενός σύγχρονου και ολοκληρωμένου συστήματος υπερηχοκαρδιογράφου ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της καρδιολογικής κλινικής χωρίς να υπάρχει κανένας γιατρός και ειδικά καρδιολόγος .

Είναι απίστευτο στην επιτροπή αξιολόγησης για την προμήθεια ενός σύγχρονου και ολοκληρωμένου συστήματος υπερηχοκαρδιογραφίας να μην συμμετέχει ούτε ένας γιατρός και δη καρδιολόγος !! Είναι δυνατόν να αξιολογείται από πληροφορικάριους, λογιστές, διοικητικούς και νοσηλευτές ένα καρδιολογικό σύστημα που χρησιμοποιείται αποκλειστικά από γιατρούς;

Στα 10 μέλη δεν χωρούσε ιατρός; Γιατί δεν ορίζανε στην επιτροπή και τον μάγειρα ή τον τραυματιοφορέα ….. είναι και τροχήλατο το σύστημα ……..κάτι μπορεί να ξέρει από σπρώξιμο…!

Πηγή healthweb.gr- Της Νικολέτας Ντάμπου

3 σχόλια

  • H επιτροπή αξιολόγησης ορίζεται με κλήρωση και αποτελείται από μέλη που διαθέτουν τους κωδικούς του ΕΣΗΔΗΣ. Στην επιτροπή εξετάζονται δικαιολογητικά συμμετοχής, τεχνικά χαρακτηριστικά και οικονομικές προσφορές. Ως προς την αξιολόγηση των τεχνικών χαρακτηριστικών, η επιτροπή έχει τη δυνατότητα να ζητήσει εγγράφως τη συνδρομή του όποιου ειδικού ή του τμήματος βιοϊατρικής. Άλλωστε οι ίδιες τεχνικές προδιαγραφές του εν λόγω μηχανήματος συντάχθηκαν από το τμήμα βιοϊατρικής, τον διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής και την τεχνική υπηρεσία. Επομένως μάλλον δημιουργούνται εντυπώσεις από το τίποτα!

    Γ. Χιωτίδης

  • Ανάμεσα στις άσχετες ειδικότητες αναφέρετε και τους πληροφορικους οι οποίοι μόνο άσχετοι δεν είναι στα βιοϊατρικά μηχανήματα. Όπως συμβαίνει στο Μποδοσάκειο έτσι και στο Μαματσειο τα βιοιατρικα μηχανήματα θα συνδέονται στο δίκτυο δεδομένων του νοσοκομείου. Συνεπώς τα πρότυπα διασύνδεσης και η ψηφιακή τεχνολογία των ιατρικών εικόνων Είναι κρίσιμα στη σύνδεση με το πληροφορικό σύστημα του νοσοκομείου. Εντυπώσεις από το πουθενά και για το τίποτα.

  • Καλό θα ήταν να ρωτάτε πριν γράψετε. Δεν είναι κακό το να μην ξέρει κανείς. Κακό είναι να φέρει άποψη χωρίς να ξέρει.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.