Μεγάλη διάκριση φοιτητή του Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας στο διαγωνισμό BUSINESS TALENTS.

Ο φοιτητής Κεχαγιάς Πασχάλης Μηνάς, με την ομάδα του <<KACHICOS>>,  εκπροσωπόντας το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, κατάφερε να προκριθεί στη τελική φάση του διαγωνισμού όπου κατέλαβε την 1η θέση στον όμιλό της και την 13η θέση συνολικά μεταξύ περισσότερων απο 450 ομάδων φέρνοντας το Ίδρυμα στην υψηλότερη θέση της κατάταξης μεταξύ των υπόλοιπων Τ.Ε.Ι. της χώρας αλλά και στις υψηλότερες θέσεις μεταξύ των κορυφαίων πανεπιστημίων της χώρας!

Το BUSINESS TALENTS, είναι ένας καινοτόμος Διαγωνισμός με Επιχειρηματικό Προσομοιωτή για Φοιτητές και Αποφοίτους, που  δίνει τη δυνατότητα να διοικήσει κάποιος με την ομάδα του τη δική του εταιρία και να εξασκηθεί στη λήψη πραγματικών Αποφάσεων με Αποτελέσματα πάνω στις λειτουργίες της, σε μια πρακτική άσκηση Επιχειρηματικότητας.

Λίγα λόγια

Ο Διαγωνισμός  είναι εθνικός και με τη χρήση του Προσομοιωτή, οι φοιτητές συνεργάζονται με τις ομάδες που συμμετέχουν και αναπτύσουν δεξιότητες.  Μετά από 1 ή 2 Δοκιμαστικά + 9 “εταιρικά έτη” και αντίστοιχα Επιχειρηματικά Σχέδια που διαρκούν από Φεβρουάριο ως Μάϊο 2017, οι 75 καλύτερες Ομάδες προκρίνονται στο μεγάλο Τελικό, όπου διεκδικεί κάποιος τις Πρώτες Θέσεις.

Υλοποιείται για 4η χρονιά στην Ελλάδα μετά τις επιτυχημένες τρεις διοργανώσεις του 2014, 2015 και 2016 με συνολικά > από 7.500 συμμετέχοντες από όλα (κυριολεκτικά) τα Α.Ε.Ι. της Ελλάδας, καθώς και Ιδιωτικά Κολλέγια και ΙΕΚ.

Τί γίνεται στο ΒΤ ?

 • Ότι κάνουν οι υπεύθυνοι των εταιρειών: Ανάλυση, Προγραμματισμό, Υλοποίηση και Έλεγχο, με χρήση ενός έξυπνου εργαλείου όπως ο προσομοιωτής επιχειρήσεων.
 • Το ουσιαστικό είναι η διαμόρφωση Eπιχειρησιακών Σχεδίων (business plans) από ένα σύνολο αποφάσεων. Οι αποφάσεις αυτές εισάγονται στον προσομοιωτή.
 • Το Business Talents επιτρέπει να προσομοιώσεις με ακρίβεια ό,τι συμβαίνει στον κόσμο των επιχειρήσεων.
 • Αναπαράγουμε τον πρακτικό κύκλο εκμάθησης: Ιστορικό – Συμπεριφορά – Συνέπεια, απαραίτητο για τον εμπλουτισμό της θεωρίας, όπως και του Βιογραφικού μας, με την εμπειρία.

Πως?

 • Δημιουργείς την δική σου “διευθυντική ομάδα” και διαλέγεις το όνομα της εταιρίας που θα διευθύνεις.
 • Κάθε προσομοίωση αποτελείται από 4-5 εταιρίες (ομάδες).Η εταιρία σου θα ανταγωνιστεί άλλες 3-4 εταιρείες.
 • Προετοιμάζουμε ένα Σχέδιο (business plan) κάθε εβδομάδα του Διαγωνισμού, το οποίο εισάγουμε στον Προσομοιωτή και  μας επιστρέφει  Οικονομικά  αποτελέσματα.
 • Όλες οι εταιρίες είναι του ιδίου κλάδου για να υπάρχει συγκρισιμότητα. Ανταγωνιζόμαστε με τις άλλες ομάδες για το ποιά θα φέρνει τα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα κάθε εταιρικό “Ετος’.
 • Η εταιρία σου βαθμολογείται ανάλογα με τη θέση της σε σχέση με τις άλλες 4 εταιρίες.
 • Με το αποτέλεσμα κάθε Επιχειρησιακού Σχεδίου η εταιρία σου παίρνει μια βαθμολογία. Το άθροισμα των βαθμών είναι αυτό που ορίζει τη θέση της στην περιφέρειά σου.
 • Σε κάθε αλλαγή Φάσης, οι εταιρείες κληρώνονται πάλι και θα ανταγωνίζεσαι με διαφορετικές ομάδες.
 • Οι 75 επικρατέστερες εταιρίες-ομάδες,  αυτές με την μεγαλύτερη βαθμολογία στο τέλος της Ημιτελικής φάσης, προκρίνονται στον εθνικό Τελικό.

Έτσι ,η ομάδα <<KACHICOS>>  του Κεχαγιά Πασχάλη Μηνά εκπροσωπόντας το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας κατάφερε να προκριθεί στη τελική φάση του διαγωνισμού όπου κατέλαβε την 1η θέση στον όμιλό της και την 13ηθέση συνολικά μεταξύ περισσότερων απο 450 ομάδων φέρνοντας το Τ.Ε.Ι. μας στην υψηλότερη θέση της κατάταξης μεταξύ των υπόλοιπων Τ.Ε.Ι. της χώρας αλλά και στις υψηλότερες θέσεις μεταξύ των κορυφαίων πανεπιστημίων της χώρας.

Τι κέρδισε?

 • Πρακτική εμπειρία διοίκησης μιας επιχείρησης
 • Συνεργασία με φοιτητές διαφορετικών αντικειμένων
 • Γνώσεις απο διάφορα πεδία της διοίκησης μιας επιχείρησης-σχετικές με την σχολή μου(Λογιστική και Χρηματοοικονομική)