Προς κατοίκους Ακρινής:

1. Είναι φανερό ότι η νίκη έχει πολλούς πατέρες.

2. Με το άρθρο 147 που ψηφίστηκε, έχουμε πλέον συγκεκριμένη ημερομηνία (30-4-2018) για την έναρξη της διαδικασίας μετεγκατάστασης και απαλλοτρίωσης της Ακρινής.

3. Η τροπολογία (που την είχαμε όλοι και την ετοίμασε γνωστός φορέας της περιοχής και βιάστηκε να την καταθέσει το πασόκ) δεν ήταν δυνατόν να γίνει δεκτή από τον Υπουργό, γιατί μετακύλιε το κόστος κατά 100% στο Δημόσιο (από 50-50 με τη ΔΕΗ που ισχύει).

4. Υπενθυμίζω ότι η λαϊκή Συνέλευση και οι κάτοικοι τόνισαν εμφατικά ότι «δεν μας ενδιαφέρει ποιος πληρώνει, αρκεί να προχωρήσουμε».

5. Συμφωνήθηκε με τον Υπουργό (από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, βλ. τα επίσημα πρακτικά, τις ομιλίες και τις ανακοινώσεις μας) το αόριστο «το συντομότερο δυνατό» να γίνει συγκεκριμένη ημερομηνία. Οι εκπρόσωποι τον κατοίκων το θεώρησαν θετική εξέλιξη -όπως και όντως είναι.

6. Υπενθυμίζω ότι η λαϊκή Συνέλευση και οι κάτοικοι τόνισαν εμφατικά ότι «θέλουμε συγκεκριμένη ημερομηνία». Σωστό, αφού το ‘συντομότερο δυνατό’ στο νόμο του 2011 τους ‘στοίχισε’ ως τώρα 6 χρόνια…

7. Μία πρώτη νίκη την έχουμε λοιπόν υπέρ της Ακρινής και είναι φανερό ότι γίνεται επί δικής μας Κυβερνήσεως. Θα ακολουθήσουν, όμως, και άλλες μάχες που πρέπει να παραμείνουμε ‘ετοιμοπόλεμοι’ για να κερδηθούν.