kozan.gr: O Mορφωτικός Ποντιακός σύλλογος Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου, με τη στήριξη τού Υπουργείου Εξωτερικών, θα μεταβεί στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, για την παρουσίαση του εθίμου των Μωμόγερων

23 Οκτωβρίου 2017
11:55
Κανένα σχόλιο

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, που αποκαλύπτει το συγκεκριμένο θέμα, το Υπουργείο Εξωτερικών, την περασμένη Τετάρτη 18/10, ενέκρινε χρηματικό  ποσό, της τάξεως των 8.500 ευρώ, προκειμένου ο Mορφωτικός Ποντιακός σύλλογος Αγίου Δημητρίου, τον ερχόμενο Φεβρουάριο, να μεταβεί στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, για την παρουσίαση του εθίμου των Μωμόγερων.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του kozan.gr με τον πρόεδρο του, εν λόγω, συλλόγου,  Θεόδωρο Κουσαλίδη, μας επιβεβαίωσε το γεγονός, σημειώνοντας τα ακόλουθα: “Μετά από πρόσκληση της Ποντιακής εστίας Μελβούρνης να συμμετέχουμε στο παγκόσμιο Φεστιβάλ “Αντίποδες” της Μελβούρνης, τον Φεβρουάριο του 2018, ο σύλλογος απευθύνθηκε, για οικονομική βοήθεια, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Έπειτα από συζήτηση, για το θέμα, η Περιφέρεια μας είπε πως δεν μπορεί να επιχορηγήσει τέτοιες δράσεις γιατί δεν συμπεριλαμβάνονται στις επιλέξιμες δαπάνες της. Ωστόσο, ο Περιφερειάρχης, Θοδωρής Καρυπίδης μαζί με την τότε Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Μαρία Καρυπίδου, με δικές τους ενέργειες, μεσολάβησαν κι απευθυνθήκαμε στην Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού. Το Υπουργείο Εξωτερικών ενέκρινε το αίτημά μας και έτσι, μια ομάδα, περίπου, 25 – 30 ατόμων του συλλόγου, θα βρεθούμε εκεί για να παρουσιάσουμε το έθιμο των Μωμόγερων, καθώς και το θεατρικό έργο του συλλόγου «Η μανασία κισύρκεται…». Έπειτα από την ένταξη του εθίμου των Μωμόγερων στην  Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιάς της UNESCO, με αυτήν τη συμμετοχή μας,  συμβάλλουμε – και εμείς -στη διάδοση του εθίμου, σε όλο τον κόσμο. Να διευκρινίσω  ότι ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου ταξιδιού ανέρχεται στις 30.000 ευρώ“.

kozan.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.