Το Δημοτικό Σχολείο Περιοχής Βαθυλάκκου με το Erasmus + στο Košice της Σλοβακίας (Φωτογραφίες)

25 Οκτωβρίου 2017
10:58
Κανένα σχόλιο

Στο ταξίδι του ανά την Ευρώπη το Πρόγραμμα Erasmus + με τίτλο «Werte wagenPartizipation in unserer Stadt» στο οποίο συμμετέχει το Δ.Σ. Περιοχής Βαθυλάκκου έκανε στάση αυτή τη φορά από 16 μέχρι 20 Οκτωβρίου 2017 στο Košice, τη δεύτερη μεγαλύτερη και μία από τις παλαιότερες πόλεις της Σλοβακίας,  χτισμένη στις όχθες του ποταμού Hornád στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Στην τέταρτη διακρατική συνάντηση εταίρων των συνεργαζόμενων σχολείων του Προγράμματος Erasmus + από την Ελλάδα, την Αυστρία, τη Γερμανία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία και την Ισπανία φιλοξενηθήκαμε στους χώρους του σχολείου Zakladna Skola sv. Cyrila a Metoda της Σλοβακίας όπου και – μετά τη θερμή υποδοχή των ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών αποστολών από τους μαθητές με παραδοσιακές στολές, οι οποίοι για το καλωσόρισμα μας προσέφεραν από μια μπουκιά ψωμί και αλάτι – ακολούθησε ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων, θεατρικής παράστασης, παρουσιάσεων, και εργαστηρίων (μαθητές και δάσκαλοι συμμετείχαν σε εργαστήριο παρασκευής τοπικού εδέσματος) αλλά και επισκέψεων σε ιστορικές τοποθεσίες της πόλης και της περιοχής όπως της φημισμένης σπηλιάς Belianska. Από ελληνικής πλευράς το Δημοτικό Σχολείο Περιοχής Βαθυλάκκου Κοζάνης εκπροσώπησαν ο διευθυντής του κ. Πενέκελης Κων/νος, η εκπαιδευτικός ΠΕ 70 κυρία Ντόνα Πολυξένη καθώς και δύο μαθήτριες της ΣΤ’ Τάξης του σχολείου μας, για τις οποίες η επίσκεψη αυτή ήταν μία μοναδική εμπειρία.

Η τέταρτη μας συνάντηση είχε ως κύριο άξονα τον περαιτέρω καθορισμό των εργασιών του προγράμματος κατά το δεύτερο έτος υλοποίησής του, αλλά και του γενικότερου πλαισίου δράσεων της διακρατικής μας ομάδας. Στο πλαίσιο των αλληλεπιδράσεων και της καλής συνεργασίας η ομάδα των σχολείων μας εμβάθυνε περαιτέρω τις σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας, αναδεικνύοντας συγχρόνως τη σημασία της οικοδόμησής τους.Το πρόγραμμά μας έχει θέμα τις κοινές αξίες που χαρακτηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) και είναι σημαντικό για κάθε κάτοικο και πολίτη της Ε.Ε. – και άρα και για τις μαθήτριες/τους μαθητές μας – να γνωρίζουν τις αξίες πάνω στις οποίες βασίζεται η Ε.Ε. σήμερα, ποιες αξίες την χαρακτηρίζουν και ποια ανθρώπινα δικαιώματα βρίσκονται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της.

Η επόμενη διακρατική συνάντηση προγραμματίσθηκε να γίνει τον Φεβρουάριο του 2018 στην Ελλάδα με οικοδεσπότη το Δ.Σ. Περιοχής Βαθυλάκκου. Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση: www.schuleimfocus.eu και στην ιστοσελίδα μας dim-vathyl.koz.sch.gr

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.