Τη βεβαιότητά του για την εφαρμογή του μέτρου του ειδικού τιμολογίου ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας επανέλαβε για ακόμη μια φορά, πριν την έναρξη του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης. Στον αντίποδα, την εφαρμογή στην πράξη, αναμένουν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Δακής και Γεωργία Ζεμπιλιάδου, οι οποίοι εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους.

«Είμαι βέβαιος ότι θα γίνει. Εάν δεν ήμουν βέβαιος και δεν το πίστευα δεν θα το απαιτούσα. Το δικαιούται όλη η κοινωνία και είναι κάτι που θα αποκαταστήσει αδικίες. (…)  Από τη στιγμή που οι δεσμεύσεις είναι συγκεκριμένες και τα χρονοδιαγράμματα θα είναι συγκεκριμένα», σχολίασε ο κ. Καρυπίδης εκφράζοντας για ακόμη μια φορά τη βεβαιότητά του για την υλοποίηση του μέτρου.

«Θα είμαστε οι πρώτοι που θα συγχαρούμε την Περιφερειακή Αρχή εφόσον γίνει. Περιμένουμε να γίνει. Αυτό που διαβάσαμε είναι ότι υπάρχουν οι διαβεβαιώσεις αλλά δεν είδαμε δηλώσεις γραπτές… Ένα τέτοιο γεγονός θεωρούμε ότι πρέπει να έρθει αποκλειστικά στο Περιφερειακό Συμβούλιο επίσημα και θα συγχαρούμε την Περιφερειακή Αρχή όταν γίνει, γιατί έχουμε ξανακούσει τέτοιες δηλώσεις», το χαρακτηριστικό σχόλιο της κας Ζεμπιλιάδου.

«Αν γίνει από οποιαδήποτε κυβέρνηση είναι θετικό και ανακουφίζει στοιχειωδώς τους συμπατριώτες μας…. Θα μου επιτρέψετε να είμαι επιφυλακτικός στη δέσμευση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού γιατί όσες φορές υποσχέθηκαν κάτι αυτό δεν έγινε πράξη», η δήλωση του κ. Δακή.

Τίνα Παπαντωνίου για το Kozan.gr