Το θέμα και η έγκριση του συγκεκριμένου (και άλλων έργων) πέρασε κατά πλειοψηφία στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όμως όπως επιβεβαιώθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση του Σώματος οι αντιδράσεις δεν λένε να κωπάσουν.

«Έχω δώσει εντολές σαφείς και ρητές να δοθούν όλα τα στοιχεία σε όποιον τα ζητήσει αλλά και να δοθεί ο φάκελος στη δημοσιότητα…», είπε με σαφήνεια ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ενώ από την πλευρά της η επικεφαλής της αντιπολίτευσης κα Ζεμπιλιάδου επισήμανε πως «ζητήσαμε στοιχεία αλλά ποτέ δεν θα δόθηκαν. Ζητήσαμε πρόσβαση στο φάκελο και τα στοιχεία του έργου. Απευθυνθήκαμε και πήραμε Εισαγγελική εντολή. Η απάντηση έλεγε ότι στείλαμε την ερώτησή σας στο Σύλλογο. Δηλαδή η Περιφερειακή Αρχή διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα και δεν είναι σε θέση να απαντήσει πως. Μας παραπέμπει σε ιδιώτη, σε Σύλλογο. Είναι σαφές ότι αποκρύπτει στοιχεία…», κατηγόρησε η κα Ζεμπιλιάδου την Περιφερειακή Αρχή. «Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο και θα δοθούν οι απαντήσεις είτε θέλουν είτε όχι…», σχολίασε.

«Δεν γνωρίζω την αλληλογραφία της κας Ζεμπιλιάδου και δεν μπορώ να τοποθετηθώ επ’ αυτού. Όμως εδώ μέσα αποφασίσαμε και δεσμεύτηκε ο κ. Περιφερειάρχης πως όλος ο φάκελος θα δοθεί σε όλους μας. Όμως η κα Ζεμπιλιάδου αναφέρει πως αντιμετώπισε προβλήματα. Αντιλαμβάνεστε όμως ότι για να ζητήσει κάποιος να πάρει μια προκαταβολή από ένα δημόσιο φορέα προφανώς έχει μία σύμβαση… Άρα υπάρχουν οι συμβάσεις, άσχετα αν δεν προχώρησε η διαδικασία, δεν πέρασαν απ’ έξω κι είπαν δώστε μας χρήματα. Επομένως το να ακούω εδώ πέρα ότι δεν υπάρχουν συμβάσεις όταν κάποιος ζητάει να πάρει χρήματα σημαίνει ότι έχουν ‘’πέσει’’ οι υπογραφές», η τοποθέτηση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γ. Δακή. «Αύριο το πρωί στείλτε μας τις συμβάσεις και το πρακτικό που επεστράφη από την επιτροπή», το αίτημα του κ. Δακή.

 Μάλιστα, η συζήτηση του όλου θέματος προκάλεσε και την ολιγόλεπτη διακοπή του Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς πυροδοτήθηκε πλήθος αντιδράσεων μεταξύ Περιφερειακών Συμβούλων περί ευθυνών και διαφάνειας ή μη στη διαχείριση αντίστοιχων έργων γενικότερα.

Τίνα Παπαντωνίου για το kozan.gr