Η διοργάνωση της φετινής Εμποροπανήγυρης, του «Νιάημερου» της Κοζάνης απασχόλησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης για ακόμη μια φορά καθώς οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι παρουσίασαν στο Σώμα τα απαραίτητα στοιχεία που ζητήθηκαν από τις πτέρυγες της αντιπολίτευσης.

Ικανοποιημένη η Δημοτική Αρχή από τη διοργάνωση και τα φετινά έσοδα, όμως ταυτόχρονα όπως παρουσίασε και ο Αντιδήμαρχος Γ. Βαλαής παρατηρήθηκαν αρκετές ελλείψεις και θα προγραμματιστούν αρκετές αλλαγές και προσθήκη υποδομών ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες συγκριτικά με αντίστοιχες εμποροπανηγύρεις στην ευρύτερη περιοχή. Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται πλέον θέμα μεταφοράς και αλλαγής χώρου διεξαγωγής της Εμποροπανήγυρης.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Λάζαρος Μαλούτας έκανε λόγο για «καλόπιστη κριτική» από πλευράς του ώστε να βελτιωθεί η εικόνα του πανηγυριού.

Ανοιχτή πρόσκληση-πρόκληση προς την πλευρά της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου και δη προς τον κ. Μαλούτα και τον κ. Κυριακίδη με αφορμή τα όσα και σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δήλωσαν περί τα της διεξαγωγής της Εμποροπανήγυρης και όχι μόνο, απηύθυνε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.

Με σαφήνεια ο κ. Ιωαννίδης έστειλε το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα ανεχθεί «λασπολογία» και «φήμες» προκαλώντας τα Μ.Μ.Ε. αλλά και την αντιπολίτευση να φέρουν τα όποια στοιχεία ισχυρίζονται πως διαθέτουν.

«Αν θέλουν λοιπόν κάποιοι να βαράνε πιστολιές στον αέρα και να πετάνε λάσπη στον ανεμιστήρα χωρίς ούτε ένα στοιχείο προκαλώ να δείτε όλες αυτές τις καταγγελίες κι αν προσκομίσει η αντιπολίτευση έστω ένα στοιχείο εγώ θα αποδεχθώ τις ευθύνες μου… Εάν υπάρχουν ευθύνες, εγώ θα τις αναλάβω», η χαρακτηριστική δήλωση του Δημάρχου Κοζάνης.

Tίνα Παπαντωνίου για το kozan.gr