Εκλογές για την ανάδειξη πρυτάνεων-αντιπρυτάνεων των πανεπιστημίων και προέδρων -αντιπροέδρων στα ΤΕΙ θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη 8 Νοεμβρίου. Στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας οι υποψήφιοι είναι τρεις. Ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και πρόεδρος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Στέργιος Γκανάτσιος, ο καθηγητής του τμήματος Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος και προϊστάμενος του τμήματος Μαιευτικής Πτολεμαΐδας, Σεραφείμ Σαββίδης και η αντιπρόεδρος ακαδημαϊκών υποθέσεων ΤΕΙ ΔΜ – καθηγήτρια του τμήματος τεχνολόγων γεωπόνων, Παρασκευή Μητλιάγκα. Σήμερα, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές μίλησαν στην κάμερα του Kozan. gr οι κ.κ. Γκανάτσιος και Μητλιάγκα, καθώς ο κ. Σαββίδης δήλωσε «αδυναμία», λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Ο κ. Γκανάτσιος ανέφερε πως: «πρέπει να αντιμετωπίσουμε χίλια δυο προβλήματα. Όπως το θέμα της στελέχωσης, των υποδομών στα εργαστήρια, το οικονομικό, επισκευές κτηριακών υποδομών, ενώ αυτό που προέχει είναι να βρούμε τρόπους ώστε να χρηματοδοτηθούν τα ιδρύματα και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα».

Από τη μεριά της η κα Μητλιάγκα τόνισε πως: «Στην παρούσα φάση αυτό που μας απασχολεί είναι το μέλλον του ιδρύματος στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως φαίνεται να διαμορφώνεται σύμφωνα με τις επιταγές και την πρόθεση του υπουργείου». Σε ό,τι αφορά τις βελτιωτικές κινήσεις που θα προχωρήσει εφόσον εκλεγεί είπε: «Είναι η συνεργασία που μπορεί να έχει το ίδρυμα με όλους τους κοινωνικούς φορείς στην Περιφέρεια μας, αλλά και η συνεργασία που πρέπει να αναπτύξει το ίδρυμα μας, με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας».

Θανάσης Τέγος