kozan.gr: Σε ρυθμούς εκλογών το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Τρεις υποψήφιοι για τη θέση του Πρύτανη – Μιλούν στο kozan.gr δύο από αυτούς (Γκανάτσιος – Μητλιάγκα) (Βίντεο)

31 Οκτωβρίου 2017
12:45

Εκλογές για την ανάδειξη πρυτάνεων-αντιπρυτάνεων των πανεπιστημίων και προέδρων -αντιπροέδρων στα ΤΕΙ θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη 8 Νοεμβρίου. Στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας οι υποψήφιοι είναι τρεις. Ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και πρόεδρος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Στέργιος Γκανάτσιος, ο καθηγητής του τμήματος Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος και προϊστάμενος του τμήματος Μαιευτικής Πτολεμαΐδας, Σεραφείμ Σαββίδης και η αντιπρόεδρος ακαδημαϊκών υποθέσεων ΤΕΙ ΔΜ – καθηγήτρια του τμήματος τεχνολόγων γεωπόνων, Παρασκευή Μητλιάγκα. Σήμερα, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές μίλησαν στην κάμερα του Kozan. gr οι κ.κ. Γκανάτσιος και Μητλιάγκα, καθώς ο κ. Σαββίδης δήλωσε «αδυναμία», λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Ο κ. Γκανάτσιος ανέφερε πως: «πρέπει να αντιμετωπίσουμε χίλια δυο προβλήματα. Όπως το θέμα της στελέχωσης, των υποδομών στα εργαστήρια, το οικονομικό, επισκευές κτηριακών υποδομών, ενώ αυτό που προέχει είναι να βρούμε τρόπους ώστε να χρηματοδοτηθούν τα ιδρύματα και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα».

Από τη μεριά της η κα Μητλιάγκα τόνισε πως: «Στην παρούσα φάση αυτό που μας απασχολεί είναι το μέλλον του ιδρύματος στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως φαίνεται να διαμορφώνεται σύμφωνα με τις επιταγές και την πρόθεση του υπουργείου». Σε ό,τι αφορά τις βελτιωτικές κινήσεις που θα προχωρήσει εφόσον εκλεγεί είπε: «Είναι η συνεργασία που μπορεί να έχει το ίδρυμα με όλους τους κοινωνικούς φορείς στην Περιφέρεια μας, αλλά και η συνεργασία που πρέπει να αναπτύξει το ίδρυμα μας, με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας».

Θανάσης Τέγος

4 σχόλια

  • Αυτό που θα πρέπει να προτάξει ο νέος πρύτανης είναι το ΤΕΙ όσο και το ΑΕΙ να αναπτύξει ισχυρότερους δεσμούς με την τοπική κοινωνία.

    Δυστυχώς στην Ελλάδα η τριτοβάθμια εκπαίδευση διακατέχεται απο ένα ιδιότυπο ημίαυτόνομο καθεστώς που λειτουργεί κυριότερα προς εξυπηρέτηση των όσων υπηρετούν επαγγελματικά εκεί.

    Η αλήθεια είναι ότι απο προσωπική μου εμπειρία πολύ δύσκολα μπορεί κάποιος νεος πολίτης ακόμη και αν έχει πολλά εφόδια να αποκτήσει πρόσβαση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση και να παρέχει τις υπηρεσίες του υπηρεσίες έστω και σαν εκτακτος εξωτερικός συνεργατης.

    Οι φωτογραφικές προκυρήξεις που εκδίδονται διαρκώς απο το ΤΕΙ στοχευουν στο να διαιωνιστεί μια υπάρχουσα κατάσταση μετριοκρατίας.

    Τα τοπικά εκπαιδευτικά ιδρύματα θα έπρεπε να προτάξουν ως κύρια πρωτεραιότητα τους την προσέλκυση ντόπιων ταλαντούχων νέων μέσω αξιοκρατικών διαδικασιών.

  • Άσε ρε Γκανάτσιο τώρα που τα πουλάς αυτά; Όταν ήσουν πρόεδρος του ΤΕΙ τΙ έκανες; ΤΙΠΟΤΑ !!! Βολευες κομματικούς φοιτητές … Σχολές χωρίς δικαιώματα και χωρίς αποκατάσταση…. ρε άντε μην πω τίποτα βαρύ… ακούς εκεί να βρουν χρηματοδότηση..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.