Λίγες μέρες πριν από την επίσημη κυκλοφορία του δίσκου Κολάζ του Δημήτρη Γαύρου η Spider Music σας παρουσιάζει δύο τραγούδια που σημαίνουν πολλά για τον καλλιτέχνη. Το πρώτο τραγούδι είναι το «Κοκτέιλ», ένα ντουέτο με τον Μάνο Ξυδούς σε μουσική του Μάνου.

Ο Μάνος είχε βρεθεί με τον Δημήτρη στην τελευταία του συναυλία και είχαν συζητήσει για συνεργασία, δεν πρόλαβαν όμως και  ο Δημήτρης στην μνήμη της τελευταίας συναυλίας της κουβέντας που είχαν φρόντισε έστω και αργά να φτιάξει ένα τραγούδι με τον Μάνο. Oι στίχοι είναι της Ντέπης Χατζηκαμπάνη.

Το δεύτερο τραγούδι, με τον τίτλο «Σε θυμάμαι», είναι σε μουσική του Δημήτρη Γαύρου και στίχους της Ντέπης Χατζηκαμπάνη, ένα τραγούδι βιωματικό της στιχουργού για στιγμές που μοιράστηκε με τον Θάνο Ανεστόπουλο των Διάφανων Κρίνων.  Το τραγούδι είναι αφιερωμένο στην μνήμη του.

 

Ο Δημήτρης Γαύρος κυκλοφόρησε την πρώτη δισκογραφική δουλειά του το 2010 από την MINOS EMI και το Μέλυδρο, ως μέλος του μουσικού γκρουπ «Αλκή» μαζί με τη Δήμητρα Καραγιάννη. Αποτελεί έναν από τους σύγχρονους τραγουδοποιούς, που υπηρετούν τη μουσική με αγάπη και πάθος. Κάποια από τα τραγούδια του, παίζονται στα μεγαλύτερα ραδιόφωνα της Ελλάδας. Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες, όπως ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ο Μάνος Ξυδούς, οι Όναρ, ο Πασχάλης Τσαρούχας, ο Λευτέρης Πλιάτσικας, ο Μάκης Σεβίλογλου, ο Ηλίας Μακρίδης, ο Δημήτρης Καρράς κ.ά..