Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κοζάνης: Οχι στη συγχώνευση των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής των Τ.Ε.Ι. με τα Παιδαγωγικά Τμήματα Προσχολικής Αγωγής.

1 Νοεμβρίου 2017
18:58
Κανένα σχόλιο

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, στα Παιδαγωγικά Τμήματα Προσχολικής Αγωγής γίνονται συνεχώς συζητήσεις και καλλιεργείται κλίμα για τις συγχωνεύσεις των Παιδαγωγικών Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής των Πανεπιστημίων(Νηπιαγωγοί) και των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής των Α.Τ.Ε.Ι. ( Βρεφονηπιοκόμοι).

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας σε Έκτακτη συνεδρίασή του,επισημαίνει τα εξής:

Μια ενδεχόμενη συγχώνευση των παραπάνω τμημάτων, θα επιφέρει αλλαγές στα ενιαία επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων τους.Επίσης και στους εν ενεργεία βρεφονηπιοκόμους και νηπιαγωγούς.

  1. Μια τέτοια εξέλιξη συνδέεται με τη δυνατότητα επιλογής των γονέων μεταξύ ιδιωτικών και δημοτικών παιδικών σταθμών και Δημόσιου Νηπιαγωγείου. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για την εκχώρηση της δημόσιας εκπαίδευσης στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι μεθοδεύσεις αυτές οδηγούν στην πλήρη «ιδιωτικοποίηση» της προσχολικής αγωγής.

Εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας στις προτάσεις για συγχώνευση των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής των Α.Τ.Ε.Ι. με τα Παιδαγωγικά Τμήματα Προσχολικής Αγωγής.Συνεχίζουμε να διεκδικούμε :

  • Την Ενιαία και δημόσια δωρεάν δεκατετράχρονη εκπαίδευση (ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά 4 έως 6 στο δημόσιο Νηπιαγωγείο) .

  • Την Αυτοτελή λειτουργία των Παιδαγωγικών Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής και διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων τους.

  • Την Ακύρωση οποιασδήποτε προσπάθειας υπαγωγής των νηπιαγωγείων στους Δήμους.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΤΟΥΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΙΛΔΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.