Την Τετάρτη 01/11/2017, ο υποψήφιος Πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Σεραφείμ Σαββίδης επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη κ. Θεόδωρο Καρυπίδη.

Η συνάντηση έγινε σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα. Κατά τη συζήτηση, ο κ. Καρυπίδης ενημέρωσε εν συντομία τον κ. Σαββίδη για τις δράσεις και τους στόχους της Περιφέρειας και δήλωσε ένθερμος υποστηρικτής της συνένωσης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ-ΤΕΙ.

Με τη σειρά του ο κ. Σαββίδης ενημέρωσε τον κ. Περιφερειάρχη για τα διάφορα διοικητικά, εκπαιδευτικά και ερευνητικά θέματα του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και για τις δυνατότητες που έχει το Ίδρυμα στον τομέα των μελετών και των κατασκευών.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

  • Στέγαση φοιτητών σε Καστοριά, Γρεβενά και Πτολεμαΐδα. Ανεύρεση νέων μορφών χρηματοδότησης για επίλυση του προβλήματος.
  • Συνεργασία Περιφέρειας – ΤΕΙ στην σύνταξη του μητρώου φραγμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
  • Συνεργασία Περιφέρειας – ΤΕΙ στη σύνταξη μελετών και κατασκευή επίκαιρων ψηφιακών χαρτών για την πρόβλεψη κατολισθήσεων – καταπτώσεων στο οδικό δίκτυο.
  • Συνεργασία Περιφέρειας – ΤΕΙ – ΔΕΗ για την εκπόνηση μελετών για την έγκαιρη πρόβλεψη κατολισθήσεων στους χώρους δραστηριότητας της ΔΕΗ.
  • Συνεργασία Περιφέρειας – ΤΕΙ – ΔΕΗ σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος.