Μετά τη βράβευση των μαθητών του Γυμνασίου Ανατολικού με τις Εθνικές Ετικέτες Ποιότητας για τα δύο έργα eTwinning που υλοποιήθηκαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος (2016-2017) σε συνεργασία με ευρωπαϊκά σχολεία, στις 25/10/2017 πληροφορηθήκαμε πως τα δύο έργα βραβεύτηκαν και με τις Ευρωπαϊκές Ετικέτες Ποιότητας από την Κεντρική Υπηρεσία eTwinning με έδρα τις Βρυξέλλες. Τα δύο έργα είχαν τους εξής τίτλους: «On se cultive en jouant avec FraItaGrè» & «Les peuples de la mer : cultures, accueil, migrations», η γλώσσα επικοινωνίας ήταν τα γαλλικά και οι μαθητές που συμμετείχαν ήταν της Β΄και Γ΄τάξης. Το τελικό προϊόν των έργων είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με ερωτήσεις σχετικές με την ιστορία, την κουλτούρα, τις παραδόσεις, τη γεωγραφία της Ευρώπης.

Το συνεργατικό έργο με τη Γαλλία βρίσκεται μεταξύ των νικητών του ευρωπαϊκού διαγωνισμού Move2Learn με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων του Erasmus+ και σύντομα θα υποδεχτούμε στο Γ/σιο Ανατολικού την παιδαγωγική ομάδα μαθητών & εκπαιδευτικών του γαλλικού σχολείου.

Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους κ. Lionel Franchet από το σχολείο της Γαλλίας Lycée Aristide Briand και την κ. Giovanna Niedda από το σχολείο της Σαρδηνίας για τη συνεργασία και τα εξαιρετικά αποτελέσματα. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας που δούλεψαν με μεράκι και ενθουσιασμό και έλαβαν αυτή την τόσο σημαντική διάκριση! Μπράβο σε όλους!!!

Ο Δ/ντής Η εκπ/κός

Πράπας Χαρίλαος Αθηνά Βαρσαμίδου