Πέρασαν μόλις 2,5 χρόνια, από τότε που τους αποκαλούσατε δοσίλογους και γερμανοτσιολάδες. Και αυτό για κάποιους συγκεκριμένους λόγους, που είχαν να κάνουν με την πολιτική που ασκούσαν.

Ποια πολιτική;

Μα πρώτα και κύρια την υπογραφή των μνημονίων που έδεσαν χειροπόδαρα τη χώρα και υπέταξαν τους εργαζόμενους σε ξένα και ντόπια οικονομικά συμφέροντα, κυρίως ιδιωτικά.

Επειδή με νόμους ψηφισμένους από τη βουλή, η με αποφάσεις υπουργών, ξεπουλούσαν με ελάχιστο τίμημα κρατική περιουσία, περιουσία δηλαδή του Ελληνικού λαού.

Επειδή ανέτρεπαν όλη την εργατική νομοθεσία, καταργώντας δικαιώματα εργαζομένων που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες και με αίμα εργατών, τουλάχιστον ενός αιώνα.

Επειδή ενώ στήριζαν τις ιδιωτικές τράπεζες που είχαν καταρρεύσει, με κρατικό χρήμα, έστελναν συγχρόνως το λογαριασμό στους εργαζόμενους της χώρας.

Επειδή ανέτρεψαν το κοινωνικό συμβόλαιο περικόπτοντας δραστικά τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές προς τους αδύνατους και τους απροστάτευτους.

Επειδή διέλυσαν το σύστημα υγείας και την δημόσια εκπαίδευση λόγω της ισχνής χρηματοδότησης.

Επειδή με τα μέτρα που πήραν συρρίκνωσαν την οικονομία κατά το ένα τρίτο με αποτέλεσμα την τεράστια ανεργία.

Επειδή κατέστησαν τη χώρα υποτελή σε ξένα οικονομικά και στρατιωτικά και συμφέροντα.

ΕΥΤΥΧΩΣ

Ευτυχώς όμως που υπάρχετε εσείς και όλα τα παραπάνω τα ανατρέψατε. Δύσκολα μεν, αλλά τα καταφέρατε. Με την υπογραφή του τρίτου σωτήριου μνημονίου, αποτρέψατε τη διαγραφόμενη καταστροφή.

Με την μετατροπή του αψυχολόγητου, όσο και επικίνδυνου ΟΧΙ του 62% του λαού στο δημοψήφισμα, στο σοφό, ρεαλιστικό και πατριωτικό ΝΑΙ, αποφεύγοντας έτσι τις κακοτοπιές.

Με την παραχώρηση στο ΝΑΤΟ και νέων στρατιωτικών βάσεων.

Με το νόμο Κατρούγκαλου (αυτού του κατά ομολογία του λεβέντη κομμουνιστή) που με τις διατάξεις του νόμου του, τίμησε τους εργαζόμενους και τα περήφανα γηρατειά.

Με το ύψιστο πολιτικό σας ήθος να λέτε πάντα την αλήθεια στον λαό.

Βεβαίως κατά τη γνώμη μου, ούτε εσείς ούτε οι προηγούμενοι είστε δοσίλογοι. Απλά, πολύ απλά εξυπηρετείτε τα συμφέροντα των ισχυρών. Αν θυμηθούμε τα δέκα σημεία της «μελέτης» του ΙΟΒΕ, δηλαδή του οργάνου των Ελλήνων βιομηχάνων, όταν πρόεδρός του ήταν ο Στουρνάρας το 2010, θα δούμε ότι όλα ικανοποιήθηκαν.

Η διαφορά σας με τους προηγούμενους είναι ότι αυτοί δημόσια προπαγάνδιζαν αυτά τα μέτρα σαν σωτήρια. Εσείς όμως, ενώ στα λόγια είστε αριστεροί, στην πράξη είστε το ίδιο με τους άλλους. Εσείς αναλάβατε το έργο της αναδιάρθρωσης του Ελληνικού καπιταλισμού, με θύματα τους εργαζόμενους, όταν οι προηγούμενοι αδυνατούσαν να το κάνουν λόγω των λαϊκών αντιδράσεων.

Η λύση είναι οι εργαζόμενοι να σας απορρίψουν όλους σας, συμμετέχοντας στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι και ενισχύοντας συγχρόνως εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που νοιάζονται για τα προβλήματά τους.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΤΣΩΝΑΣ

Υ.Γ. Οι παραπάνω απόψεις αφορούν τα κυβερνητικά και τα ανώτερα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και όχι τα απλά κομματικά μέλη και πολύ περισσότερο τους ψηφοφόρους, πολλοί από τους οποίους μπορεί και να εξαπατήθηκαν.