Πάρις Κουκουλόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Όλοι μαζί μπορούμε»

9 Νοεμβρίου 2017
17:51

«Στις επόμενες εθνικές εκλογές και ανεξάρτητα από το χρόνο διεξαγωγής τους, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ, το ΚΙΔΗΣΟ, η ΔΗΜΑΡ, οι Κινήσεις Πολιτών και η ΕΔΕΜ θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών με ενιαίο ψηφοδέλτιο. Το πρόσωπο που θα ηγείται αυτού του πολιτικού οχήματος εκλέγουμε την Κυριακή 12 Νοέμβρη με μυστική ψηφοφορία και ανοιχτό μητρώο, διαδικασία που επιτρέπει τη συμμετοχή όλων όσοι νιώθουν ότι ανήκουν στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη.

Πρόκειται για σημαντικό πολιτικό γεγονός, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να εξελιχθεί σε μείζον, γιατί δεν υπάρχει προηγούμενο. Η συσχέτιση του εγχειρήματος από κάποιους με τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ του 1977 είναι πολιτικά αφελής. Οι συλλογικές οντότητες που συνεργάζονται σήμερα, διεκδίκησαν την ψήφο των πολιτών το Γενάρη 2015 με πέντε διαφορετικά ψηφοδέλτια αθροίζοντας ποσοστό 13,8%, επίδοση που αντικειμενικά δείχνει μια αφετηρία και εμπεριέχει δυναμική.

Το ίδιο, δεν υπάρχει προηγούμενο στην Γ? Ελληνική Δημοκρατία, να αποφασίζουν κοινή κάθοδο στις εκλογές δύο διακριτές Κοινοβουλευτικές Ομάδες εν μέσω της Κοινοβουλευτικής περιόδου. Όπως δεν ξανασυναντάμε στην πολιτική ιστορία του τόπου ενδοπαραταξιακή διαδικασία που οργανώνεται και εποπτεύεται από ανεξάρτητη και αδιάβλητη επιτροπή. Όλα αυτά, μαζί με τη δυνατότητα του απόδημου ελληνισμού να συμμετέχει ενεργά στις εκλογές, συνθέτουν μια διαδικασία αντάξια της παράταξης που εδραίωσε τη σύγχρονη Ελλάδα.

Αυτό που δίνει όμως μεγαλύτερη αξία στο όλο εγχείρημα είναι οι πραγματικές ανάγκες της χώρας και των πολιτών της. Οι μισοί φορολογούμενοι δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους τους και ελάχιστοι είναι αυτοί που ελπίζουν ότι τους περιμένουν καλύτερες μέρες. Η μεσαία τάξη συρρικνώνεται ραγδαία, ενώ οι έμμεσοι φόροι γονατίζουν τα λαϊκά στρώματα. Η πιο μορφωμένη γενιά όταν δεν μεταναστεύει, δουλεύει στη χώρα σε συνθήκες “γαλέρας”.

Όλες οι λύσεις που έχουμε μπροστά μας σε όλα τα μεγάλα ζητήματα διαρκώς χειροτερεύουν, παρά τις επαγγελίες για το αντίθετο.,

Πρωτογενή πλεονάσματα, αναδιάρθρωση χρέους, φορολογικό, ασφαλιστικό, ΔΕΗ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι μέρος μόνο ενός ατελείωτου καταλόγου που συνιστά αποκαλυπτήριο του λαϊκισμού. Με το πρώτο μνημόνιο εκχωρήθηκε η δημοσιονομική κυριαρχία της χώρας και με το τρίτο κρίσιμοι τομείς της εθνικής μας κυριαρχίας. Η πιο επώδυνη εκχώρηση είναι αυτή του δημόσιου πλούτου στους δανειστές για 99 χρόνια. Αυτό είναι το βαρύ τίμημα του λαϊκισμού που εκπροσωπεί ο κ. Τσίπρας. Η άρνηση της πραγματικότητας και η επαγγελία άλλων λύσεων και συνταγών μετέτρεψαν μια έτσι κι αλλιώς πολύ δύσκολη κατάσταση σε μαρτύριο διαρκείας. Αυτός είναι ο λαϊκισμός στα χρόνια των μνημονίων και δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο του κ. Τσίπρα, αρκεί να θυμηθούμε τη στάση της ΝΔ του κ. Σαμαρά με τα Ζάππεια. Αν οι μαγικές λύσεις του κ. Τσίπρα φόρτωσαν την οικονομία με βάρος 100 δισ, οι καλύτερες συνταγές του κ. Σαμαρά κόστισαν περίπου 30 δισ. ευρώ. Όλα αυτά, οδήγησαν σε έκρηξη των ανισοτήτων που ο κ. Τσίπρας κάνει ότι δεν βλέπει και ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι πρόκειται για φυσικό φαινόμενο.

Την ίδια ώρα, η πόλωση και οι ακρότητες μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οδηγούν την πολιτική αντιπαράθεση σε λασπομαχία. Η πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για το αυτονόητο δικαίωμα του πολίτη στην ασφάλεια εξελίχθηκε σε αντιπαράθεση του “εσύ κάτσε κάτω” με το “είσαι παρακράτος”. Το επίπεδο πολιτική αντιπαράθεσης στις πρόσφατες τηλεμαχίες μεταξύ των εννέα υποψήφιων της δημοκρατικής παράταξης ήταν πολλά μίλια μακριά από αυτές τις πρακτικές, φανερώνοντας έναν άλλο κόσμο.

Πολιτικό ήταν το πρόβλημα που γέννησε την κρίση, πολιτική θα είναι και η λύση του. Η χώρα θα σηκωθεί όρθια αν σηκωθεί όρθια η μεγάλη δημοκρατική παράταξη.

Αυτό κρίνεται την Κυριακή 12 Νοέμβρη και το διακύβευμα δεν είναι προσωπική υπόθεση κάποιων, γιατί αφορά το λαό και την πατρίδα, τα επόμενα βήματα θα τα ορίσει ο βαθμός συμμετοχής. Οι δημοκρατικοί πολίτες είναι βέβαιο ότι θα δώσουν μαζικό παρόν την Κυριακή στις κάλπες ανατρέποντας όλες τις προβλέψεις. Όχι μόνο γιατί η υπόθεση της δημοκρατικής παράταξης μας ενώνει, αλλά και γιατί πιστεύουμε πως αξίζει ένα καλύτερο μέλλον στην πατρίδα και το λαό της και πάνω απ? όλα στη νέα γενιά. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

*Ο Πάρις Κουκουλόπουλος είναι Γραμματέας του Τομέα Οικονομικών του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

6 σχόλια

  • Τί εννοείτε άραγε όταν λέτε ότι το πρόβλημα που γέννησε την κρίση ήταν ”πολιτικό”. Πολιτικό με την πολύ ευρεία έννοια του όρου; Όπως λέμε ας πούμε ότι ο άνθρωπος είναι πολιτικό ον; Ή υπάρχει κάποια πιο συγκεκριμένη ανάλυση; Θα ήθελα να ακούσω μια άποψη για αυτό.

  • Ο Γραμματέας του Τομέα Οικονομικών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να σπεύσει να πληρώσει τα δανεικά κι απίστευτα χρέη που έχει το κόμμα του και να μη σφυρίζει αδιάφορα. Αν δεν μπορεί να βρει τα λεφτά, ας ζητήσει χορηγία απ’ τη Ζήμενς, ας ζητήσει και τη βοήθεια του Τσουκάτου, του Μαντέλη, του Τσοχατζόπουλου, του Κάντα, του Πάχτα, του Ανθόπουλου, του Αθανασόπουλου, έχουν τεχνογνωσία!

  • Ο Μάνος στηρίζει και θα ψηφίσει για το αδελφό νεοφιλελεύθερο τερατούργημα.
    Όλοι μαζί μπορείτε να στηρίξετε για άλλη μια φορά, τον Μητσοτάκη, τον Βορίδη, τον Γεωργιάδη

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.