Εορδαία: Αξιοποιείται το κόκκινο μάρμαρο Βερμίου

10 Νοεμβρίου 2017
09:52
Κανένα σχόλιο

Στην αξιοποίηση του κόκκινου πετρώματος, μάρμαρο, που εντόπισαν στο Βέρμιο, βορειοανατολικά του οικισμού της Ερμακιάς, στρέφονται πλέον δύο επιχειρηματίες  οι οποίοι, έχουν προβεί σε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για την εκμετάλλευση του ορυκτού, με μοναδική εκκρεμότητα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας που θα αποφανθεί σχετικά  κατά τη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας. Οι επιχειρηματίες από το Δρέπανο Κοζάνης, οι οποίοι διατυπώνουν για δεύτερη φορά το αίτημα, πρόκειται να εκμεταλλευτούν έκταση 25 στρεμμάτων στη θέση « Κόκκινη Μαγούλα» Ερμακιάς, αν και όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της εν λόγω ΤΚ Δημήτρης Σακελλάρης, το κόκκινο μάρμαρο, καλύπτει ολόκληρη πλαγιά. Πάντα, κατά τον κ. Σακελλάρη, κι εφόσον συναινέσει το Δημοτικό Συμβούλιο, οι εργασίες εξόρυξης θα αρχίσουν σύντομα, προσδοκώντας σε θέσεις εργασίας για τον οικισμό και την ευρύτερη περιοχή καθώς επίσης και σε Ανάπτυξη.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.