kozan.gr: Τροποποιήθηκε η απόφαση έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για το έργο του ΤΑΠ σε σημεία με ενδείξεις αρχαιολογικού ενδιαφέροντος – Τι και σε ποια σημεία, η τροποποίηση, αφορά τη Δ. Μακεδονία

10 Νοεμβρίου 2017
12:35
Κανένα σχόλιο

Την τροποποίηση της  Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για το έργο του αγωγού ΤΑΠ, αποφάσισε, προχθές, Τετάρτη, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ενέργειας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του kozan.gr, σε κάποια παράγραφο της απόφασης προστίθενται κάποιοι νέοι όροι που έχουν να  κάνουν με σημεία με ενδείξεις αρχαιολογικού ενδιαφέροντος:

Συγκεκριμένα, στους όρους προστίθενται:

  • Στο χώρο ευθύνης της ΕΦΑ Κοζάνης να διενεργηθούν δοκιμαστικές τομές, πριν την έναρξη εργασιών του έργου, στις θέσεις : α) Κιλότ, Τ.Κ. Περδίκκα, όπου ο χώρος με αρχαιότητες ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων, β) Ομαλή Λόφος, Τ.Κ. Πύργων, όπου ο χώρος με οικιστικά κατάλοιπα ελληνιστικών χρόνων, γ) Κουρί, όπου εντοπίζονται βυζαντινές αρχαιότητες.

  • Στο χώρο ευθύνης της ΕΦΑ Καστοριάς να διενεργηθούν δοκιμαστικές τομές, πριν ξεκινήσει το έργο, στη νέα θέση του εργοταξίου GCAMPO8, βόρεια της κοινότητας Μηλίτσας, Π.Ε. Καστοριάς και νότια της κοινότητας Κορησός και ειδικότερα στη θέση SLP 3, όπου εντοπίζονται ενδείξεις αρχαιολογικών καταλοίπων.

kozan.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.