kozan.gr: Αποφασισμένοι να μετατρέψουν την Κοζάνη σε «Πόλη χωρίς τσιγάρο», στο πλαίσιο εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου- Τι συζητήθηκε στη σημερινή σύσκεψη στο δημαρχείο Κοζάνης – Ξεκινά άμεσα καμπάνια ευαισθητοποίησης για την εφαρμογή του νόμου (Βίντεο-Φωτογραφίες)

10 Νοεμβρίου 2017
15:10

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Κοζάνης, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 10/11, με θέμα την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Αποφασίστηκε να ξεκινήσει καμπάνια ευαισθητοποίησης (φυλλάδια), ώστε πολίτες και καταστηματάρχες, να ενημερωθούν για την ανάγκη εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου. Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης σημείωσε: «ξεκινάμε ένα διάλογο και μια καμπάνια. Η Κοζάνη πρέπει να κόψει το κάπνισμα για λόγους δημόσιας υγείας και λόγους σεβασμού». Από την πλευρά των καταστηματαρχών ο πρόεδρος του συλλόγου Καφετεριών «Ερμής», κ. Λεωνίδας Ρηγάκης τόνισε: «Πρόκειται για ένα νόμο που πρέπει να εφαρμοστεί. Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι συζητήσουμε τον τρόπο που θα πρέπει να τον αποδεχτεί η κοινωνία και να περάσει το μήνυμα στους πολίτες, έτσι ώστε να μην είμαστε εμείς οι κακοί. Δεν μπορεί να είμαστε εμείς αστυνομικοί στα μαγαζιά μας». Τέλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης κ. Χ. Τσεβεκίδης χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Δήμου Κοζάνης για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, σημειώνοντας: «Πιστεύουμε σύντομα να ενημερωθεί ο κόσμος και να καταλάβει τη σοβαρότητα του θέματος».

Θανάσης Τέγος



49 σχόλια

  • AΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ! ΡΕ,ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ,Ο ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ!!ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥς ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥΣ!!

  • να χαμε να λεγαμε…δεν προκειται ποτε στο ελλαδισταν να κανετε τον κοσμο να κοψει το καπνισμα σε κλειστους χωρους…

    • Σωστός! Λύστε κανένα σοβαρό πρόβλημα και μετά λέμε και για το τσιγάρο. Αυτά γίνονται σε σοβαρές χώρες που έχουν υποδομές και για τους καπνιστές, όχι απλά τους πετάμε έξω. Πάρτε το απόφαση, διασκέδαση σε μαγαζί χωρίς τσιγάρο δεν υπάρχει. Μόνο σε κανένα γκαλά με τσάι!.

      • Στις σοβαρές χώρες υπαρχει μηδενική ανοχή για καπνιστές! Σε πολυ λίγες χώρες ειναι χωρισμένα τα μαγαζιά!

  • Εμπρός στον δρόμο που χάραξαν τα Τρίκαλα Την επόμενη εβδομάδα σε όλα τα μεγάλα κανάλια ενημέρωσης για λίγα λεπτά προβολής διαφήμισης αναγνωρισιμοτητας και μετά !! Μετά βλέπουμε έχει ο Θεός

  • Μακάρι να προχωρήσει αυτή η κίνηση. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει κατάστημα που να έχει επαρκή εξαερισμό έτσι ώστε να είναι ανεκτό το κάπνισμα. Σε κανένα κατάστημα δεν μπορείς να πας και μην ντουμανιάσεις. Εφόσον δεν μπόρεσαν να αυτορυθμιστούν τα καταστήματα ακόμα κι ας είχαν την ανοχή των μη καπνιστών, ας υποστούν τις συνέπειες.

  • να μη γινουνε οι κακοι λεει ο προεδρων των καφετζηδων…αν ο κοσμος ειναι χαζος κ αυτοι βγαζουν τασακια ποτηρακι κτλ ποιος φταιει?

    Να αρχισει κ η αστυνομια τους ελεγχους κ τα προστιμα κ θα στρωσει το πραμα

    • Ακριβώς αυτο.Ας κοιταξει να κοψει το κάπνισμα σε ολες μα ολες τις υπηρεσίες του Δήμου και μετα. Ας κοψει και το καπνισμα στα καφε.Γιατι εγω να σεβαστω εσενα που καπνιζεις σε δημοσια υπηρεσία ενω εσύ δεν με σεβεσαι;

  • Κι όμως με τη θέλησή και την επιμονή όλων μας θα εφαρμοστεί.

    Θα μιλάμε περισσότερο κι εμείς ως πελάτες, θα ζητάμε πιο έντονα πλέον απο, αυτούς/ες που δεν σεβόνται ενηλίκους και ανήλικους, γονείς και παιδιά, υγειης και ασθενεις, να τηρηθούν τα αυτονόητα όπως σε όλη την Ευρώπη.

  • Ειλικρινά δεν ειμαι καπνιστής ήμουν παλιότερα. Όμως αυτή η προσβλητική απολυτότητα κάποιων εναντίον των καπνιστών δε βοηθά να υπάρξει κλίμα συνεννόησης και τρόποι για το μη κάπνισμα.!

    • Ποια απόλυτοτητα ρε φίλε;Το κάπνισμα απογοητεύεται σε τέτοιους χώρους εδώ κ χρόνια.οι καπνιστές δεν σέβονται τους μη καπνιστές κ τον νόμο.απλα τα πράγματα.

    • Απολυτότητα και αποκλεισμός υπαρχει μονο προς τους μη καπνιστές!
      Δεν υπαρχει χώρος,καφέ ή εστιατόριο στην πόλη που να μην βρώμας οταν φεύγεις και να μην εχεις τις συνέπειες του παθητικού καπνιστή.

  • Με κατανόηση στις δυσκολίες των καταστηματαρχών και των καπνιστών να δοθεί ικανός χρόνος για εναλλακτικούς χώρους και τρόπους . …Ιδιαίτερα στα καφενεία Κα στα τσιπουράδικο που σπάνια πανε παιδια και ευπαθείς

      • Ετσι ειναι!!! Αφορά όλους μας! Πάνω απο 60 καρκινογόνες ουσίες περιέχονται στο τσιγάρο,τις οποίες τις εισπνέει κανονικότατα και ο παθητικός καπνιστής!
        Δεν εχει κανένας το δικαίωμα το σκοτώνει ετσι τους άλλους!
        Αυτος που κάθεται σε χώρο οπου οι υπόλοιποι καπνίζουν ειναι σαν να καπνίζει ο ίδιος 15 άφιλτρα ή 35 με φίλτρο!
        Ε λοιπον όχι! Εχω επιλέξει να μην πεθάνω απο τις συνέπειες του τσιγάρου οπως εχω δει να πεθαίνουν κοντινοί μου άνθρωποι! Δεν θα μου επιβάλει κανένας τα πάθη του του αναμασώντας για τα ίσα δικαιώματα!

  • Το κάπνισμα απαγορεύεται σε κοινόχρηστους χώρους. ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ. Τι δεν καταλαβαίνουν μερικοί???
    Καιρός να αρχίσουν τα πρόστιμα, να δείτε πως θα στρώσουν όλοι, και πως θα παρακαλάνε αυτοί που δεν σέβονται τους συνανθρώπους τους.

    • Επειδή είναι μια βιομηχανία με μεγάλα κερδη που απασχολεί εργαζομένους και επειδή ελπίζουν πως κάποτε οι καπνιστές θα μάθουν να σέβονται τους διπλανούς τους.

  • Πρώτα από όλους θα έπρεπε να ευαισθητοποιήθουν οι ίδιοι οι καταστηματάρχες, γιατί αφορά δικιά τους ΙΔΙΩΤΙΚΗ επιχείρηση.Αυτοι παράνομου πρώτοι από όλους.Δηλαδη σε άλλες πόλεις που ισχύουν τα αυτονόητα δηλαδή ο νόμος,χάσανε πελάτες;Ακούς εκεί δεν θα κάνουμε εμείς τον αστυνόμο στις επιχειρήσεις μας.Τι αλλο θα ακούσουμε δηλαδή….

  • Μεγάλα όνειρα εχει ο δήμαρχος.Οταν ο Έλληνας εχει κόψει το φαιν αλλα το τσιγάρο το θεωρεί μια απολαυση θέλει να του το στερησει και αυτο.να βρεθεί μια μέση λυση

  • Μόλις βρήκαμε ακόμη ένα πεδίο (το 35ο) διχασμού του λαού. Ξέρουν οι πολιτικοί να παίρνουν ψήφους πάντως, μπράβο τους. Για τους φόρους κουβέντα.

  • Γιατί ρε παίδες τέτοια επίθεση στους καπνιστές;Αυτοί φταίνε για την μιζέρια σας;Γιατί τα βάζετε με τους καπνιστές και όχι με τον νόμο;Γιατί ο νόμος δεν δίνει το δικαίωμα να υπάρχουν μαγαζιά καπνιστών και μη,να έχετε εσείς τα καθαρά μαγαζιά σας και εμείς τους τεκέδες;Τελικά αυτό που σας χαροποιεί είναι ένα καθαρό μαγαζί ή απλά η απομόνωση των καπνιστών;;;;;

  • Τα πράγματα είναι απλά, αλλά ως συνήθως είμαστε της υπερβολής. Πόσο δύσκολο είναι να δηλωθούν καταστήματα καπνιζόντων και μή και να επιλέγει ο καθένας που θα πάει. Σε άλλα κι άλλα ¨κάνουμε¨ τους δημοκράτες. Σε δημόσιες υπηρεσίες και χώρους, προφανώς να απαγορεύεται το κάπνισμα, αλλά στους χώρους διασκέδασης, θεωρώ ότι ο καθένας δικαιούται να επιλέξει και όχι να αποκλείεται. Απλά ας επιλεχθεί το ποσοστό των καταστημάτων.

  • Εντάξει θα περάσει κάπως ευχάριστα η ώρα εκεί στο δημο. Άλλωστε από συζητήσεις που γίνονται απλώς για να γίνονται είναι μαθημενοι. Και όταν φτάνουν μετά από πολύ κόπο κάπου έχουμε αποτέλεσμα όπως το νέο λογότυπο του Δήμου.

  • ΟΙ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ,ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΔΕΣ,ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΣΑΣ.ΝΑ ΚΑΘΕΣΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ.

    • Το μυαλό σου στα λεφτά εσένα ξαεφε..Υγεια πολιτισμός σεβασμός άγνωστες λέξεις….Επειδη καπνίζεις τρως και πίνεις απαγορεύεται στους άλλους να βγαίνουν απο το σπίτι τους..ωραια λογική..Για κάτι ποντιους σαν και σενα μας βγαζουν ανεκδοτα

      • ΞΑΕΦΕ Καπου επρεπε να βαλω και καποιο σημειο στιξης,για αυτο δεν με καταλαβες,κι πειραζ,αλλα αν δεις αυτους τους δηθεν,αντικαπνιστες,φιλοζωους,κουλτουριαδηδες θα σιχαθης και την ιδια σου την ζωη φιλε μου,ολοι δηθεΝ.ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΟΖΑΝΗ.

  • χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχααχαχχαχαχαχχαχαχαχαχαχχαχαχχαχαχαχχαχχαχαχαχαχαχχαχχαχαχχαχχαχαχχαχχαχχαχχαχαχχαχαχχααχχαχχχαχα.
    Το άλλο με τον Τοτό? Μακάρι να καθαρίσουν οι χώροι από την καπνίλα για να μπορέσουμε να βγούμε κι εμείς που δεν καπνίζουμε και έχουμε έντονο πρόβλημα με την τσιγαρίλα. Και ύστερα ξύπνησα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.