Εκλογές ΕΒΕ Κοζάνης: Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης, με επικεφαλής τον Γιγαντίδη Ονούφριο

11 Νοεμβρίου 2017
12:18

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Η Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση απευθύνεται σ’  εσένα

Που προσπαθείς να επιβιώσεις σε δύσκολες συνθήκες κάτω από την κυριαρχία και την επέκταση των μονοπωλίων στην αγορά.

Που ασφυκτιάς να πληρώσεις τους άδικους, άμεσους και έμμεσους φόρους που φορτώθηκαν στην πλάτη σου όλα αυτά τα χρόνια, τα χρέη στο ταμείο, στις τράπεζες και τους προμηθευτές.

Που ζεις με την απειλή των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών πάνω από το κεφάλι σου.

Που παλεύεις καθημερινά ατελείωτες ώρες για το μεροκάματο στο μαγαζί, στο εργαστήριο, στην επιχείρηση σου, πολλές φορές σε επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, προκειμένου να εξασφαλίσεις τις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας σου.

Τώρα πια ξέρεις !

Τα αδιέξοδα που βιώνεις δεν είναι αποτέλεσμα λαθεμένων επιλογών και κακοδιαχείρισης.

Είναι αποτέλεσμα της λειτουργιάς του καπιταλισμού, του ανταγωνισμού και της αναπόφευκτης συγκεντροποίησης, που σε συνθήκες βαθιάς και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης τσάκισαν πολλούς αυτοαπασχολούμενους.

Οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν από όλες τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου και την ΕΕ για το ξεπέρασμα της, για την ανάκαμψη της κερδοφορίας, δεν αφορούσαν εσένα αλλά το μεγάλο κεφάλαιο. Δεν ευθύνεσαι εσύ για τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζεις.

Έχεις πια πείρα!

Η ατελείωτη φοροληστεία από το πρώτο ευρώ, ο ΕΝΦΙΑ, το τέλος επιτηδεύματος, το τσάκισμα των συντάξεων και των παροχών σε υγεία-περίθαλψη είναι το λίπασμα για να επιτευχθούν τα περιβόητα «ματωμένα πλεονάσματα», είναι το τίμημα της ανάπτυξης προς όφελος των μονοπωλίων.

Οι αναδιαρθρώσεις για την απελευθέρωση του ωραρίου, των «κλειστών επαγγελμάτων», οι αναρίθμητες πιστοποιήσεις, είναι αυτά που θέτουν τις βάσεις για την επέκταση της κερδοφορίας των λίγων που, κυριαρχώντας σε όλους τους τομείς της οικονομίας, περιορίζουν και τη δική σου επαγγελματική δραστηριότητα.

Τους έχει δοκιμάσει!

Όλες οι κυβερνήσεις που πίνουν νερό στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και του ευρωμονόδρομου, που σε καλούσαν να κανείς υπομονή μέχρι να έρθει η ανάπτυξη, η δε σου είπαν όλη την αλήθεια. Τα μέτρα τους είναι μόνιμα και δεν αφορούν μόνο τις συνθήκες της δουλειάς σου. Αφορούν συνολικά τις συνθήκες της ζωής σου, της οικογένειας σου, το μέλλον των παιδιών σου.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Γι αυτό και σε καλούμε να απορρίψεις και τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για επιστροφή στην κανονικότητα, το αφήγημα της δίκαιης ανάπτυξης, γιατί τέτοια δεν υπάρχει.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που θα έσκιζε τα μνημόνια, όχι μόνο τα εφάρμοσε πίστα, αλλά και διεύρυνε το αντιλαϊκό οπλοστάσιο συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Έφερε το δικό της μνημόνιο που προστέθηκε στα προηγούμενα και οι συνέπιες του θα φανούν σε όλη τους την έκταση τα επόμενα χρόνια.

Μη σε ξεγελούν οι υποσχέσεις την κυβέρνησης ότι θα λύσει τα προβλήματα σου με νέες ρυθμίσεις, των εξωδικαστικό συμβιβασμό κλπ. Η όποια ανακούφιση θα είναι συγκυριακή και πολύ βραχυπρόθεσμη, δεν πρόκειται να αλλάξει την πραγματικότητα: ότι για χρόνια ολόκληρα θα πληρώνεις παλιά και νέα χρέη, θα ακροβατείς ανάμεσα στον κίνδυνο των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων και την κάλυψη των καθημερινών αναγκών της οικογένειας σου.

Η 3η αξιολόγηση θα φέρει νέα μέτρα, μέτρα που πηγάζουν από τις στρατηγικές επιλογές της ΕΕ. Γι αυτό πολλά από αυτά εφαρμόζονται και σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, με ή χωρίς μνημόνια.  Αυτός είναι ο ευρωμονόδρομος και οι πολιτικές που τον συνοδεύουν, στον οποίο οι ανάγκες και η μικροεπιχείρηση του αυτοαπασχολούμενου αποτελούν εμπόδιο και διαρθρωτικό πρόβλημα.

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα

Ποια ήταν η συμβολή των επιμελητηρίων και των διοικήσεων τους όλα αυτά τα χρόνια; Τι λύσεις έδωσαν στα προβλήματα σου που διογκώθηκαν τα τελευταία χρόνια;

Για χρόνια ολόκληρα λειτούργησαν και λειτουργούν με βάση τις κατευθύνσεις του αρμόδιου υπουργείου ως μηχανισμός προώθησης και στήριξης της κυβερνητικής και Ευρωενωσιακής πολιτικής, όπως άλλωστε ορίζεται και από το καταστατικό ίδρυσης τους, ως ΝΠΔΔ.  Υπηρέτησαν πιστά όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις ανεξαρτήτως «χρώματος». Αυτό θα κάνουν και στην συνέχεια.

Όλα αυτά τα χρόνια τα επιμελητήρια:

  • Έπαιξαν ενεργό ρόλο στην εξαπάτηση και τον εγκλωβισμό χιλιάδων μικρών αυτοαπασχολούμενων, ότι δήθεν οι πολιτικές αυτές θα εξασφάλιζαν και τα δικά τους συμφέροντα μαζί με τις έτσι κι αλλιώς προνομιούχες μεσαίες και μεγαλύτερες επιχειρήσεις.
  • Συνέβαλαν τα χρόνια της κρίσης στην νομιμοποίηση της επίθεσης απέναντι σου, αναμασώντας κάθε συκοφαντικό ιδεολόγημα, για τους κακοπληρωτές και φοροφυγάδες α/α, το παραεμπόριο, την ανάγκη άρσης των στρεβλώσεων στην αγορά, κλπ.
  • Τάχθηκαν ενάντια στους λαϊκούς αγώνες, στήριξαν τα επιχειρήματα των κυβερνήσεων και των μεγαλοβιομηχάνων και τραπεζιτών που ζήταγαν μέτρα για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, των απεργιών, επειδή δήθεν απορυθμίζουν  την αγορά και διώχνουν τους πελάτες από τα μαγαζιά.
  • Χέρι- χέρι με τις ηγεσίες των μεγαλοεπιχειρηματιών των ΓΣΕΒΕΕ-ΕΣΣΕ φέρουν μεγάλες ευθύνες για την  κατάσταση που υπάρχει σήμερα σε βάρους σου στο συνδικαλιστικό κίνημα, για την έλλειψη εμπιστοσύνης στα μάτια χιλιάδων συναδέλφων που σήμερα προσπαθούν μάταια ο καθένας μόνος του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

Επιβεβαιώθηκε ότι τα επιμελητήρια είναι το «μακρύ χέρι» των κυβερνήσεων στην ενσωμάτωση των αιτημάτων των αυτοαπασχολούμενων στους σχεδιασμούς του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ, των κυβερνήσεων.

Αυτό αποδεικνύουν και οι τωρινές αλλαγές που επιχειρούνται στο θεσμό των επιμελητριών, που στόχο έχουν να βελτιώσουν την ικανότητα τους στη στήριξη και υλοποίηση της πολικής που ήδη ζεις, την συνεργασία με τους καλλικρατικούς δήμους και περιφέρεις προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματιών και σχεδιασμών και όχι για να απαλλαγούν οι αυτοαπασχολούμενοι από τα χρέη, ανασφάλεια και τα λουκέτα.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ συμμετέχει στις εκλογές στα επιμελητήρια με σκοπό την οργάνωση και την συσπείρωση των αυτοαπασχολούμενων σε αγνωστική και διεκδικητική κατεύθυνση. Σήμερα ακόμα γίνεται πιο φανερό ότι χρειαζόμαστε εκλεγμένους αγωνιστές και όχι «αξιόπιστους συνομιλητές» των κυβερνήσεων.

Οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια της ΑΑΣ θα είναι η μοναδική φωνή αποκάλυψης όλων των αντιλαϊκών σχεδιασμών και μέτρων που θα προωθούνται εις βάρος των συμφερόντων των αυτοαπασχολούμενων. Θα αξιοποιήσουν αυτό το βήμα που θα τους εμπιστευτούν οι συνάδελφοι, για να ενημερώνουν αυτούς και τα σωματεία τους για κάθε εξέλιξη, για να οργανώνεται η πάλη και η αντίσταση τους έγκαιρα, χωρίς να εγκλωβίζετε σε νέες αυταπάτες και «αφηγήματα».

Συνάδελφε αυτοαπασχολούμενε, επαγγελματία, βιοτέχνη, έμπορε,

Επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι, επειδή τα συμφέροντα μας δεν ταυτίζονται με του βιομήχανου, του μεγαλέμπορου, του μεγαλοεπιχειρηματία ,σε καλούμε να στηρίξεις με την ψήφο σου την ΑΓΩΝΣΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΠΣΙΕΡΩΣΗ και με την δράση σου μέσα στους συνδικαλιστικούς φορείς την αγωνιστική γραμμή που προωθούν οι δυνάμεις που συμμετέχουν στην ΠΑΣΕΒΕ.

Το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης, με επικεφαλή τον Γιγαντίδη Ονούφριο.

ΤΜΗΜΑ ΓΟΥΝΟΠΟΙΩΝ

1.ΤΥΠΑ ΕΛΕΝΗ                                ΣΙΑΤΙΣΤΑ        ΓΟΥΝΟΠΟΙΟΣ

ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ

1.ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ         ΠΤΟΛ/ΜΑ       ΕΜΠΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

1.ΑΡΑΠΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ                ΚΟΖΑΝΗ        ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΥ

2.ΓΚΟΓΚΟΜΗΤΡΟΣ ΖΗΣΗΣ             ΚΟΖΑΝΗ        ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ

3.ΛΑΓΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ                 ΣΙΑΤΙΣΤΑ        ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ

 

ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ

1.ΓΙΓΑΝΤΙΔΗΣ ΟΝΟΥΦΡΙΟΣ            ΝΕΑΠΟΛΗ     ΒΙΟΤΕΧΝΗΣ      

2.ΜΗΤΣΙΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                ΚΟΖΑΝΗ       ΑΛΟΥΜΙΝΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ- ΤΖΑΜΙΑ

Κοζάνη  10/11/17

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.