Θεοφύλακτος για νόμο για λαϊκές αγορές: “Είναι η δικαίωση των ανθρώπων του μόχθου” (Βίντεο)

12 Νοεμβρίου 2017
18:59
Νόμιμο ή ηθικό δεν έχει σημασία (για τους φορολογικούς παραδείσους, στους οποίους δρούσε και η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη), τόνισε ο βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Θεοφύλακτος, ας ξέρουν όμως οι άνθρωποι των λαϊκών αγορών κι ας αποφασίσουν και αυτοί και όλος ο ελληνικός λαός με ποιους είναι: πάντως όχι με αυτούς που μας πτώχευσαν, μας άφησαν να πληρώνουμε εδώ άμεσους και έμμεσους φόρους και αυτοί φοροαποφεύγουν στους φορολογικούς παραδείσους”.
Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, ο κ. Θεοφύλακτος τόνισε ότι οι άνθρωποι του υπαίθριου εμπορίου και των λαϊκών αγορών μπορούν να αισθάνονται δικαιωμένοι αφού με το παρόν νομοσχέδιο:
1) Ομαλοποιούνται οι στρεβλώσεις του παρελθόντος όπως η πολυνομία, γραφειοκρατία, πολυαρχία κτλ.
2) Καταργείται ο καταστροφικός νόμος Σαμαρά-Βενιζέλου του 2014.
3) Υλοποιούνται τα αιτήματά τους αφού προηγήθηκε εξαντλητική διαβούλευση με όλους τους εμπλεκομένους.
Κατόπιν ο Βουλευτής Κοζάνης, Γιάννης Θεοφύλακτος, εστίασε στις ευνοϊκές διατάξεις του νέου νόμου όπως:
– Η δυνατότητα λήψης αδείας υπαίθριου εμπορίου σε περισσότερες απο μια Περιφέρειες,
– Η κατάργηση της αυτοπρόσωπης προσέλευσης,
– Η απλοποίηση της διαδικασίας ανανέωσης των αδειών,
– Η εισαγωγή αντικειμενικού συστήματος μοριοδότησης,
–  Η Ενίσχυση του σύστηματος χορήγησης αδειών με κοινωνικά κριτήρια,
– Η δυνατότητα δραστηριοποίησης σε περισσότερους δήμους του ενός,
–  Η μείωση των τελών και των επιβληθέντων (υπέρογκων και παράλογων) προστίμων.
Ο κ. Θεοφύλακτος, τόνισε προς τον κ. Υπουργό Οικονομίας (κ. Παπαδημητρίου) ότι πρέπει να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο πού κατευθύνεται το ημερήσιο ανταποδοτικό τέλος, καθώς οι άνθρωποι των λαϊκών παραπονιούνται ότι πληρώνουν αλλά δεν έχουν ανταποδοτικά οφέλη.
Επίσης ο κ. Θεοφύλακτος τόνισε ότι κατά την εφαρμογή του νόμου πρέπει να ληφθούν υπόψιν οι πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες της Β. Ελλάδας και της Δ. Μακεδονίας που δεν έχουν καμία σχέση με τις καιρικές συνθήκες της Αθήνας ή την Ν. Ελλάδος.
Ο κ.Θεοφύλακτος, στην αρχή της ομιλίας του και ως απάντηση σε απαράδεκτες αναφορές της κας Ζαρούλια της Χρυσής Αυγής και προκειμένου να καταδείξει ότι όσοι μετέρχονται της Ελληνικής παιδείας δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται αρνητικά, έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι στο Κλήβελαντ των Η.Π.Α τραγούδησαν μαζί τον εθνικό ύμνο ο γνωστός μασκετμπολίστας Γιάννης Αντεντοκούμπο και οι Έλληνες ομογενείς.
Ακολουθεί το βίντεο από την ομιλία του κ. Θεοφύλακτου:

9 σχόλια

  • Οι δυο αρμόδιοι για την οικονομία υπουργοί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Χουλιαράκης, «ομολόγησαν» οτι συνειδητά επιβαρύνουν υπέρμετρα με φόρους τη μεσαία τάξη για να «γλυτώσουν οι φτωχοί».

    Η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, δεν απαλάσει τους «φτωχούς» από τους φόρους, διότι ούτως ή άλλως οι «φτωχοί» δεν πληρώνουν φόρους.
    Απαλλάσσει όμως τους πλούσιους φοροφυγάδες από τους φόρους. Όχι τους «πλούσιους» σε εισαγωγικά όπως έχει ορίσει βλακωδώς ο ΣΥΡΙΖΑ όποιον έχει εισόδημα από 20-30 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, αλλά τους πλούσιους χωρίς εισαγωγικά, τους πραγματικά πλούσιους που έχουν τεράστια εισοδήματα από φοροδιαφυγή.

    Πηγή: reporter.gr

    • Οι φόροι μπήκαν από το Σαμαρά για να πληρώσουμε όλοι μας την χρεοκοπία της Ελλάδας, δηλ. τα σκάνδαλα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Όμως η γυναίκα του Κουλη Μητσοτάκη δηλώνει έδρα της εταιρείας της τον… Παράδεισο για να μην πληρώνει μία και αφήνει εμάς στην Κόλαση.

      • Και γιατί ρε Συριζαίε δεν τους καταργεί ή τουλάχιστον δεν τους μειώνει ο Σύριζα με ένα Νόμο με ένα άρθρο;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.