Μυστικά που σας κρύβουν οι εταιρίες κρουαζιέρας

11 Ιανουαρίου 2017
12:50
Κανένα σχόλιο

Η ζωή στην κρουαζιέρα μπορεί να είναι μυστηριώδης. Οι επιλογές σας δεν διατυπώνονται πάντα σε μαύρο και άσπρο. Όσο περισσότερο κάνετε κρουαζιέρες τόσο μυήστε στα ανεπίσημα μυστικά που οι εταιρίες δεν σας αποκαλύπτουν.

Ίσως απλά να γνωρίζετε αυτά που ο φροντιστής της καμπίνας σας μπορεί να σας πει, ή ποια εκτός μενού προϊόντα υπάρχουν στο μπαρ ή στην τραπεζαρία ή πιθανόν κάποια συμβουλή για να κερδίσετε μία καλή προσφορά εντός του πλοίου.

Αλλά γιατί να περιμένετε να αποκτήσετε αυτή την εμπειρία με τον δύσκολο τρόπο. Ψάξαμε όλες τις θαυμάσιες συμβουλές για κρουαζιέρες για να σας αποκαλύψουμε μερικά από τα καλά κρυμμένα μυστικά, τουλάχιστον ανάμεσα στους αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν. Είτε είστε αρχάριος στις κρουαζιέρες είτε είστε ένας πεπειραμένος «θαλασσόλυκος» θα βρείτε σίγουρα να υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζατε μέχρι τώρα.

Μυστικά φαγητού.

  • Δεν είστε περιορισμένοι στο να φάτε μόνο ένα ορεκτικό, κυρίως ή επιδόρπιο στην τραπεζαρία. Μπορείτε να παραγγείλετε δύο ορεκτικά ή τρία επιδόρπια αν το επιλέξετε. Μπορείτε επίσης να παραγγείλετε ορεκτικά σε μέγεθος κυρίως πιάτου για αρχή ή να παραγγείλετε μερικά ορεκτικά σαν κυρίως γεύμα. Είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να δοκιμάσετε καινούργια φαγητά που δεν είστε σίγουροι ότι θα σας αρέσουν.
  • Η εξυπηρέτηση στην καμπίνα είναι γενικά δωρεάν, εκτός από τα έξοδα παροχής υπηρεσιών σε μερικές γραμμές. Σε κάποιες εταιρίες οι παραγγελίες αργά την νύχτα χρεώνονται με έναν έξτρα φόρο, ενώ σε άλλες , όλες οι παραγγελίες( εκτός από τον πρωινό καφέ το ευρωπαϊκό πρωινό και αυτές που γίνονται από τους επιβάτες των heaven suite) κοστίζουν περισσότερο. Συνίσταται να δώσετε φιλοδώρημα στον άνθρωπο που θα φέρει την παραγγελία σας, αλλά το δείπνο στο δωμάτιο δεν έχει την αίγλη που θα είχε σε ένα ξενοδοχείο.
  • Μιλώντας για το πρωινό, ίσως έχετε περισσότερες επιλογές εκτός από τον μπουφέ και την τραπεζαρία. Σε κάποιες ακτοπλοϊκές δεν είναι μυστικό ότι τα εστιατόρια μπορούν να παρέχουν κατά παραγγελία ομελέτες και corned beef, αλλά ακόμα πολλοί επισκέπτες δεν το γνωρίζουν. Ελέγξτε το καθημερινό σας newsletter για να δείτε ποια εστιατόρια είναι ανοιχτά το πρωί.
  • Πολλοί άνθρωποι δειπνούν στην κύρια τραπεζαρία ή στον μπουφέ την πρώτη νύχτα και πολλοί δεν έχουν ανακαλύψει τα ειδικά εστιατόρια ακόμα. Αν κλείσετε μία εναλλακτική έξοδο για φαγητό την πρώτη νύχτα μπορεί να αποκτήσετε μία έκπτωση σε συγκεκριμένες γραμμές, ή να μπορούν να κλείσουν ευκολότερα μία δημοφιλή έξοδο.
  • Ο καφές στις καφετέριες του πλοίου χρεώνεται με ένα επιπλέον κόστος, αλλά τα γλυκά τα σάντουιτς και άλλα τρόφιμα σε αυτά τα μέρη είναι συχνά δωρεάν. Ενώ μερικά συγκεκριμένα είδη , (όπως οι φράουλες με σοκολάτα) έχουν κάποιο αντίτιμο, μην θεωρήσετε ότι ισχύει για όλα
  • Σας αρέσει το παγωτό; Οι εταιρίες θα σας χρεώσουν για επώνυμα παγωτά όπως τα Ben & Jerry’s κλπ. Ωστόσο υπάρχει πάντα μία δωρεάν εκδοχή είτε στην παγωτομηχανή του καταστρώματος είτε στον μπουφέ, κάντε την αυτοψία σας. Τα μέλη των κριτικών κρουαζιέρας αναφέρουν ότι οι παγωτομηχανές σε κάθε σημείο του καταστρώματος έχουν διαφορετικές γεύσεις παγωτού.
  • Την ημέρα της επιβίβασης οι περισσότεροι πηγαίνουν στο μπουφέ για μεσημεριανό και περιμένουν μέχρι να ετοιμαστούν οι καμπίνες τους. Είναι μία σκηνή οχλαγωγίας. Αλλά πολλά εστιατόρια έχουν εναλλακτικές: την κύρια τραπεζαρία ή ένα μικρό μπουφέ στην περιοχή του solarium ή του κεντρικού χώρου. Ρωτήστε κάποιο μέλος του πληρώματος ή ελέγξτε το καθημερινό σας newsletter για να βρείτε μία εναλλακτική επιλογή για ένα πιο ήσυχο πρώτο γεύμα.
  • Δεν ξέρετε ποια βραδιά να κάνετε κράτηση στο εστιατόριο που επιθυμείτε; Τα μενού του κύριου εστιατορίου είναι σχεδιασμένα για την εβδομάδα και το λογιστήριο συχνά έχει πρόσβαση σε αυτά τα μενού. Ζητήστε να το δείτε για να αποφασίσετε ποιες βραδιές είναι λιγότερο ελκυστικές και ποιες δεν θα θέλατε να χάσετε, και σχεδιάστε την κρουαζιέρα σας σύμφωνα με αυτά.

Μυστικά των ποτών.

  • Δεν υπάρχει   κανόνας «ελευθέρου ποτού» στο πλοίο. Μπορείτε να φέρετε ποτά από το μπαρ ή από τον μπουφέ στην καμπίνα σας και κανείς δεν θα σας πει το παραμικρό.(Το ίδιο ισχύει και για το φαγητό.)
  • Είναι συχνά φθηνότερο να αγοράσετε ένα μπουκάλι κρασί αντί για μερικά ποτήρια. Αλλά τι γίνεται αν δεν τελειώσετε το μπουκάλι; Οι σερβιτόροι του πλοίου μπορούν να σημειώσουν στο μπουκάλι τον αριθμό της καμπίνας σας και να το φυλάξουν για κάποιο άλλο βράδυ, ‘η ακόμα και για το δείπνο σε κάποιο άλλο εστιατόριο .
  • Οι παρέες που αγαπούν την μπύρα μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα παραγγέλνοντας «κουβάδες» με μπύρα. Μπορείτε να πάρετε 5 ή 6 μπύρες σε έναν αναμνηστικό κουβά με κόστος ανά μπύρα, αρκετά φθηνότερο από το να αγοράζατε τις μπύρες μεμονωμένα.
  • Στις περισσότερες γραμμές τα αναψυκτικά δεν είναι δωρεάν. Αλλά το παγωμένο τσάι στην τραπεζαρία συχνά είναι δωρεάν. Εξοικονομήστε χρήματα αγοράζοντας μία κάρτα σόδας, όπου μπορείτε με μία ορισμένη τιμή να έχετε απεριόριστα αναψυκτικά.
  • Πολλές εταιρίες απαγορεύουν στους επιβάτες να φέρουν μπύρα και λικέρ στο πλοίο αλλά επιτρέπουν ένα ή δύο μπουκάλια κρασί ή σαμπάνια. Μερικές εταιρίες, επιτρέπουν ακόμα να φέρετε στο πλοίο ένα αξιόλογο ποσό μη αλκοολούχων ροφημάτων—που βοηθά να εξοικονομήσετε χρήματα αποφεύγοντας να αγοράζεται τα ακριβά αναψυκτικά και εμφιαλωμένα νερά του πλοίου. Σε μερικές ακτοπλοϊκές απαγορεύεται να φέρετε οποιοδήποτε μη αλκοολούχο ποτό στο πλοίο ενώ σε άλλες επιτρέπουν κάποιο συγκεκριμένο αριθμό χυμών και αναψυκτικών με την προϋπόθεση ότι είναι σε χάρτινο ή μεταλλικό δοχείο και όχι σε γυάλινο.
  • Σας δελεάζουν τα ειδικά ποτά σε αναμνηστικό ποτήρι; Μπορείτε να ξαναγεμίσετε το ποτήρι σε χαμηλότερη τιμή- ή να ζητήσετε να έχετε το ποτό της ημέρας σε ένα συνηθισμένο ποτήρι για να εξοικονομήσετε χρήματα. Επίσης δείτε το καθημερινό πρόγραμμα για προσφορές ποτών και happy hours με ποτά σε χαμηλότερες τιμές.

 

Τα μυστικά της καμπίνας.

  • Οι   περισσότερες καμπίνες είναι φτιαγμένες από μέταλλο και για αυτό είναι μαγνητικές . Φέρτε μερικούς μαγνήτες ή αγοράστε μερικούς σαν αναμνηστικά. Και μπορείτε έτσι να κρατήσετε όλες σας τις προσκλήσεις για cocktail parties, κρατήσεις σε εστιατόρια, σημειώσεις και καθημερινό πρόγραμμα , κρεμασμένα στον τοίχο και στις πόρτες.
  • Οι καμπίνες spa είναι συχνά μια έξυπνη οικονομική απόφαση για τους λάτρεις των spa. Για παράδειγμα σε κάποιες ακτοπλοϊκές οι καμπίνες spa παρέχουν πρόσβαση στην πισίνα θαλασσοθεραπείας, στο δωμάτιο ατμού και στην σάουνα. Τα επιπλέον που θα πληρώσετε για την καμπίνα( παραπάνω από ένα δωμάτιο με μπαλκόνι) είναι συχνά λιγότερα από αυτά που θα πληρώνατε αν αγοράζατε την πρόσβαση στο spa κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας.
  • Με όλες αυτές τις ηλεκτρονικές συσκευές που έχουμε μαζί μας σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν τις πρίζες του πλοίου ανεπαρκείς. Μπορείτε να βρείτε τον δικό σας φορτιστή ή πολύμπριζο (ελέγξτε αν επιτρέπονται από την ναυτιλιακή σας εταιρία) αλλά ίσως να θέλετε να ρωτήσετε τον φροντιστή της καμπίνας σας. Μερικές φορές υπάρχει ένα επιπλέον πολύμπριζο κρυμμένο κάτω από το κρεβάτι ή πίσω από την τηλεόραση.
  • Είστε επιλεκτικοί σχετικά με τα σκεπάσματά σας; μερικές ναυτιλιακές θα σας παρέχουν καλύμματα στρωμάτων σεντόνια και εναλλακτικά μαξιλάρια αν το ζητήσετε. Ρωτήστε ελεύθερα πριν ή κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας σας.
  • Μερικοί σχεδιαστές καμπίνας είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να δημιουργούν όσο περισσότερο χώρο αποθήκευσης είναι δυνατόν. Εξερευνήστε την καμπίνα ή ζητήστε από τον φροντιστή της να σας ξεναγήσει. Θα εκπλαγείτε όταν βρείτε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο κάτω από το κρεβάτι ή τον καναπέ , μέσα στην ντιβανοκασέλα ή πίσω από τον καθρέφτη.
  • Αν νιώθετε ναυτία μην πάτε στο φαρμακείο προτού κάνετε μερικές κλήσεις . Η εξυπηρέτηση του δωματίου μπορεί να σας φέρει μερικά πράσινα μήλα και ελαφριά κρακεράκια. ( Τα μέλη του πληρώματος εγγυόνται για την θεραπεία με μήλο.) και συχνά μπορείτε να βρείτε φάρμακα για την ναυτία στο λογιστήριο του πλοίου.

 

Τα μυστικά της διασκέδασης.

  • Οι θαμώνες των καζίνο μπορούν να τρυπήσουν την κάρτα δωματίου τους και να τοποθετήσουν ένα κορδονάκι για να παίζουν εύκολα χωρίς να ξεχνάνε την κάρτα τους στα μηχανήματα.
  • Πολλές γραμμές προσφέρουν δωρεάν λεπτά αν εγγραφείτε σε ένα πακέτο internet την πρώτη ημέρα της κρουαζιέρας.
  • Τα spa των κρουαζιερόπλοιων προσφέρουν εκπτώσεις για περιποιήσεις την πρώτη ημέρα ή όταν το πλοίο βρίσκεται σε λιμάνι. Ρωτήστε το spa ή ελέγξτε το newsletter σας για να ανακαλύψετε τις προσφορές.
  • Αν κάποια συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη την ίδια ώρα με το ραντεβού σας για μασάζ, μην ανησυχείτε. Παρουσιάσεις και show με συμμετοχή κοινού συχνά αναμεταδίδονται στο κανάλι του πλοίου στην τηλεόραση του δωματίου σας. Μπορείτε ακόμα και να μαγνητοσκοπήσετε την εκπομπή αν δεν προλάβετε την ζωντανή σύνδεση.
  • Η χρήση των ντους, οι σάουνες και δωμάτια ατμού που δεν βρίσκονται σε φανταχτερές θερμικές σουίτες είναι δωρεάν. Ντους στο σπα μπορεί να σημαίνει συχνά πρόσβαση σε περισσότερες καθαρές πετσέτες, φανταχτερά προϊόντα περιποίησης και μεγαλύτερες καμπίνες ντους – και εμποδίζουν τις μάχες για το ποιος θα έχει πρώτος πρόσβαση στο μπάνιο. Χρησιμοποιώντας τις ελεύθερες σάουνες είναι επίσης μια μεγάλη θεραπεία για το αναπόφευκτο κρύωμα των διακοπών που σας ταλαιπωρεί.
  • Αν θέλετε να παρακολουθήσετε κάποιο από τα shows που διεξάγονται στο πλοίο αλλά έχουν προ πωληθεί όλα τα εισιτήρια, μην ανησυχείτε. Πολλοί άνθρωποι κλείνουν τα εισιτήρια αλλά δεν τα χρησιμοποιούν. Άρα αν είστε σε σειρά προτεραιότητας για το show, το πλήρωμα θα σας επιτρέψει την είσοδο αν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.
  • Περαιτέρω πληροφορίες για κρουζιέρες 2017