Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας δεκαεπτά (17) διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής από αγροικίες και αγροτικές αποθήκες που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας κατά το χρονικό διάστημα από 19-08-2016 έως 14-11-2017, σε βάρος -17- ημεδαπών ηλικίας από 31 εως 79 χρόνων, για τις οποίες συνελήφθη χθες (14/11), το απόγευμα, 44χρονος υπήκοος Αλβανίας. Αναλυτικότερα, μετά από ενδελεχή αστυνομική έρευνα και την ανάλυση του τρόπου δράσης προέκυψε ότι ο 44χρονος χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία (modus operandi) διέπραξε συνολικά -17- κλοπές από αγροικίες και αγροτικές αποθήκες στην ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας με το συνολικό παράνομο όφελος από τα κλοπιμαία ξεπερνά τις -26.000- ευρώ. Ειδικότερα, χθες (14-11-2017) το πρωί, προσήλθε στο Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας ημεδαπός και κατήγγειλε την κλοπή αντικειμένων αγροτικού-οικοδομικού εξοπλισμού και ηλεκτρικών συσκευών, συνολικής αξίας -1.500- ευρώ, από αποθήκη κτήματός του σε αγροτική περιοχή της Εορδαίας. Μετά από αστυνομική έρευνα και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 44χρονου στην Πτολεμαΐδα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  μεγάλο μέρος των ανωτέρω αφαιρεθέντων αντικειμένων καθώς και πλήθος  αντικειμένων αγροτικού – οικοδομικού εξοπλισμού και λοιπών ηλεκτρικών – ηλεκτρονικών συσκευών. Ακολούθως σε έρευνα που πραγματοποίησαν σε Ι.Χ.Ε. ιδιοκτησίας του, αλλά και στην κατοχή του βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία (ζεύγος μάλλινα γάντια, κατσαβίδι κτλ) και 1 κινητό τηλέφωνο.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • πλήθος αντικειμένων αγροτικού – οικοδομικού εξοπλισμού και ηλεκτρονικών συσκευών, μεγάλο μέρος των οποίων αποδόθηκε στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους,
  • προαναφερόμενο όχημα που χρησιμοποιούσε ο 44χρονος ως μέσο τέλεσης των κλοπών και
  • 1 κινητό τηλέφωνο

Από το Τμήμα Ασφαλείας Εορδαίας εξετάζεται  η προέλευση των υπολοίπων κατασχεθέντων αντικειμένων καθώς και το ενδεχόμενο διάπραξης άλλων κλοπών από το συγκεκριμένο δράστη.

Για το συγκεκριμένο θέμα, παραχώρησαν, συνέντευξή τύπου, σήμερα Τετάρτη 15/11, λίγο μετά τις 12:30,  ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, Αστυνομικός Διευθυντής Θεοχάρης Χαράλαμπος και ο διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, Αστυνόμος Β΄ Τσιβίκης Κωνσταντίνος.