Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

16 Νοεμβρίου 2017
13:18

Σαράντα τέσσερα χρόνια μετά, η εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα, παραμένει φωτεινός φάρος κι οδηγός κάθε δημοκρατικού αγώνα. Το Πολυτεχνείο ζει, γιατί τα αιτήματά του είναι πάντα επίκαιρα. Ο αγώνας για την ενδυνάμωση και την επέκταση της Δημοκρατίας, για τα δικαιώματα, για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δεν σταματά ποτέ.

Θυμόμαστε την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, τη Νομική, αλλά και τα κολαστήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, τους τόπους εξορίας και μαρτυρίου ανδρών και γυναικών, κάθε μέρος όπου άνθρωποι φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, στη μάχη για την υπεράσπιση πανανθρώπινων αξιών και ιδανικών. Μια μέρα σαν αυτή, αποτίνουμε φόρο τιμής σε κάθε πράξη αντίστασης, κάθε λάμψη μέσα στο σκοτάδι της επτάχρονης δικτατορίας, κάθε προσπάθεια ανατροπής της επαίσχυντης τυραννίας.

Έχουμε χρέος να θυμόμαστε, αλλά και υποχρέωση να συνεχίζουμε τον αγώνα. Ειδικά στις μέρες μας, όπου διάφοροι νοσταλγοί της χούντας, ακροδεξιοί, ρατσιστές, θιασώτες του αυταρχισμού αλλά και της αναθεώρησης της Ιστορίας, προβάλλουν ξανά από το σκοτάδι του παρελθόντος κηρύσσοντας το μίσος τους για οτιδήποτε προοδευτικό, είναι υποχρέωσή μας να μας βρουν απέναντί τους.

Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε ουσιαστικά τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, τη μνήμη όλων όσοι αντιστάθηκαν στη χούντα, είναι η συνέχιση του αγώνα για μια καλύτερη ζωή, για Ελευθερία, Δημοκρατία, κοινωνική Δικαιοσύνη.

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ και οι Οργανώσεις Μελών του, καλούν τους νέους, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, κάθε δημοκρατικό πολίτη να συμμετάσχει στις επετειακές εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Γραφείο Τύπου ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

8 σχόλια

  • Σάπια λόγια ενός σάπιου συστήματος που μόνο τρώει… από τις ζωές των ονειροπόλων ιθαγενών κατοίκων. Ένα παράδειγμα στο οποίο αποδεικνύεται πως ένας λαός που είχε ηθική και αλληλεγγύη καταλήγει να προσκυνάει το χρήμα και τα προσωπικά συμφέροντα. Πως καταλήγει να βάλει το “εγώ” πάνω από το “εμείς” και να το συντηρεί με ψεύτικα συνθήματα.

  • Απέναντι στον Ιμπεριαλισμό και τους προσκυνητές του (βλέπε επίσκεψη Τσίπρα στον Τραμπ)

    Για περισσότερη δημοκρατία και ελευθερία (βλέπε την υποδούλωση της χώρας με τα πρωτογενή πλεονάσματα και το υπερταμειο των 99 είναι ετων)

    Η συνέχιση του αγώνα για μια καλύτερη ζωή (βλέπε μειώσες μισθών και συντάξεων το 2019 made by syriza)

    Εναντίον ακροδεξιών ,φασιστών, νοσταλγών της χούντας ( βλεπε επίσκεψη Τσίπρα στην Κούβα, και παιάνες περί μαο, Στάλιν και λοιπών τυρρανων)

    Συριζακια θέλετε κι άλλο? Σας γλενταω κάθε ώρα και στιγμη

  • Απο το φονιάδες των λαών Αμερικανοι σήμερα η δήθεν αριστεροί του Σύριζα ζητωκραυγάζουν Προστάτες των φτωχών λαών Αμερικανοί Και βέβαια η πορεία διαμαρτυρίας προς την Αμερικανικη πρεσβεία θα γίνει φέτος πορεία ευχαριστειας προς τον κ Τράμπα και τον λαό της Αμερικής Ζητώ το έθνος!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.