kozan.gr: Σε αρχιτεκτονικό πανελλαδικό διαγωνισμό προχωρά ο Δήμος Κοζάνης για το έργο που αφορά στην ανάπλαση της περιοχής του Σταθμού Ο.Σ.Ε. Κοζάνης (Bίντεο)

16 Νοεμβρίου 2017
21:55

Στη σπουδαιότητα του διαγωνισμού ως ένα σημαντικό βήμα για την εξέλιξη του όλου μεγάλου έργου ανάπλασης της περιοχής στάθηκε ο Δήμαρχος Κοζάνης σε σχετικές δηλώσεις του, στο περιθώριο της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης: «Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή, μια σημαντική απόφαση. Σαφώς έχουμε ακόμη δρόμο αλλά θεωρώ ότι τα πράγματα έχουν μπει στο δρόμο τους έχει μπει το νερό στο αυλάκι». Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη οι διαδικασίες θα κινηθούν ταχύτατα: «θα βγει όσο το δυνατόν γίνεται πιο γρήγορα η απόφαση και τα χρονοδιαγράμματα είναι σφιχτά δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», ενώ όπως επανέλαβε «επιδιώκουμε να προκαλέσουμε το επενδυτικό ενδιαφέρον σε πανελλαδικό επίπεδο και πρόκειται για πολύ σημαντικό έργο».

Θετικός στη διαδικασία του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, φέρνοντας μάλιστα ως ‘’λαμπρό’’ παράδειγμα την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Λάζαρος Μαλούτας ο οποίος όμως παράλληλα έθιξε το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στο χώρο του Ο.Σ.Ε. εκφράζοντας επιφυλάξεις.

«Το θέμα του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού είναι μια θετική εξέλιξη με την έννοια του ότι η προηγούμενη διαδικασία του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που εξελίχθηκε στην πόλη της Κοζάνης για την κεντρική μας πλατεία ήταν μια διαδικασία δοκιμασμένη και απολύτως πετυχημένη και το ότι η Δημοτική Αρχή επαναλαμβάνει τη διαδικασία αυτή για τον χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού είναι κάτι το θετικό», ανέφερε, για να σταθεί στα του ιδιοκτησιακού: «…υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με το πλαίσιο στο οποίο καλείται να βγει ο διαγωνισμός. Ο διαγωνισμός βγαίνει χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής. Σήμερα, την ώρα που συζητάμε τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, ο χώρος που σχεδιάζονται όλα αυτά να γίνουν ονοματίζεται ως χώρος Ο.Σ.Ε. Είναι ναι μεν σε εξέλιξη η διαδικασία τροποποίησης του ιδιοκτησιακού χώρου όμως δεν ξέρουμε πότε και πως θα τελειώσει», σχολίασε.

Tίνα Παπαντωνίου για το kozan.gr

28 σχόλια

  • ενα παρκο για περιπατο-ποδηλασια-και αφθονο πρασινο- λουλουδια και συντριβανια παγκακια πετρινα κατι οπως το παρκο απεναντη απο την βιβλιοθηκη και ακομα καλητερο !!!
    ελπιζω οχι παλι τσιμεντο!!!!

  • Αφηστε τους πανελλαδικους διαγωνισμους. Αποδειχθηκε περιτρανα οτι δεν συμμετεχουν αξιολογοι μελετητες οποτε μεταξυ αθλιων προτασεων η καλυτερη δεν αποτελει αριστειο αλλα προσβολη και υποτιμηση. Ποτε θα απευθυνθειτε σε μελετητικα γραφεια που θα τιμησουν την πολη;

    • ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ..Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΆ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΑΣΧΗΜΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

    • Εργο πνοής!! μακάρι να έχουμε εμπνευσμένες προτάσεις και να δούμε τον υποβαθμισμένο αυτό χώρο μέχρι σήμερα να δίνει νέα αισθητική σε μια άσχημη κατα γενική ομολογία πόλη.

    • Πρέπει να γίνει Πανελλήνιος Διαγωνισμός αρκεί να δοθούν
      στους μελετητές οι σωστές καταευθύνσεις.!!!!!!!

      Δείτε το χάλι της Αρχιτεκτονικής της πανάκριβης νέας
      Βιβλιοθήκης του Δήμου Κοζάνης.

  • Επιτυχημενη η διαδικασια διαγωνισμου;;;;; ποιον κοροιδευετε; παραμυθιαζετε μονο την αυλη σας κ κανεναν αλλο

  • Καντε ενα Χριστουγεννιατικο χωριο στο αναψυκτηριο αγ Δημητριου να παμε τα παιδια μας και να μη τρεχουμε σ αλλες πολεις και τ αλλα ολα….

  • Εχουμε κατα καιρους στηλιτευσει τα κακως κειμενα της δημοτικης αρχης.

    Σημερα θα δοθουν συγχαρητηρια. Η ενταξη αρχιτεκτονικων μελετων σε σημαντικα κτισματα στην πολη ειναι η βελτιστη λυση για να αποκτησει η πολη ταυτοτητα για δεκαετιες.

    Τα τελευταια 50 χρονια δυστυχως υπηρξε απουσια αρχιτεκτονικης και το αποτελεσμα το βλεπουμε στο κεντρο της πολης, οπου κυριαρχει το γκριζο καταθλιπτικο τσιμεντο (πλην πλατειας), που το καθιστα απο τα πιο ασχημα στην ελληνικη επικρατεια.

    Το κεντρο δυστυχως δεν αλλαζει, αλλα μπορει να αλλαξει το αποκεντρο και αυτο το εχουμε δει και με τον δημοτικο κηπο, την ανακαινιση του Δριζειου, οπου ειναι απο τις πιο ομορφες περιοχες πια.

    Χαθηκε χρυση ευκαιρια να γινει αρχιτεκτονικος διαγωνισμος και για την δημοτικη Βιβλιοθηκη, οπου θα μιλουσαμε για το νεο εμβλημα της πολης για την επομενη 100εντια ισως.

    Συγχαρητηρια γι αυτη την πρωτη κινηση, αλλα αναμενουμε να δουμε τα αποτελεσματα του διαγωνισμου.

    • Πλην πλατειας; δηλ δεν ειναι γκριζα; τι χρωμα την βλεπεις;πες μας τωρα και τα ευσημα της. Το ιστιο της Κοζανης. Τα τζαμια της ελειπαν

    • εντελώς τσιμεντοειδές το χρώμα της νέας πλατείας με
      Κινέζικους γρανίτες !!!!

      ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ????

  • Να κανετε κυνοκομειο και να μαζεψετε ολα τα σκυλια για να γινει προτυπος ζωολογικος κηπος με καθε ειδους σκυλια.

  • τσιμέντα, θέλω να βλέπω τσιμέντα. Φροντίστε να ρίξετε πολλά γιατί λείπουν από την πόλη μας με το άφθονο πράσινο.
    Α! και μια σοβαρή πρόταση. Αρχιτέκτονες που δεν ζουν στην πόλη, να ξέρουν τα προβλήματά της, θα προτείνουν ίσως υπέροχα σχέδια, τα οποία όμως, δε θα ταιριάζουν εδώ. Επιλέξτε προσεκτικά και πάντα με τη σκέψη για το καλύτερο αυτής της έρμης τσιμεντούπολης.

  • Προστατέψτε πρώτα το χώρο από την καθημερινά αυθαίρετη – παράνομη στάθμευση των κάθε είδους φορτηγών (τρακτόρων με επικαθείμενα) δίπλα στα σπίτια που ενοχλούν (ξυπνάνε) τα ξημερώματα (~ 4:30) τους κατοίκους της περιοχής και μετά βάλτε σε πρόγραµµα τα μεγαλόπνοα σχέδιά σας. Όπως βλέπω με την ανικανότητα και την αδιαφορία των Υπηρεσιών σας, ο χώρος σε λίγο καιρό θα μετατραπεί σε ένα αυθαίρετο – παράνομο αμαξοστάσιο.
    Δεν φτάνει που ξυπνάνε τους κατοίκους αρκετές φορές κάθε βράδυ οι αγέλες των αδέσποτων, γιατί θα πρέπει οι κάτοικοι να έχουν επιπλέον ενόχληση και από την κατάσταση αυτή;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.