Η Βράβευση του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ για την διαχρονική και εξαιρετικά πολύτιμη Εκπαιδευτική και Εθνική προσφορά του στον Ελληνισμό (1871-2017) , σε εκδήλωση του Δ’ Παγκόσμιου Συνεδρίου της «Αμφικτυονίας Ελληνισμού» στην Θεσσαλονίκη,  με βασικό θέμα «Ο Απανταχού Ελληνισμός-Διαχρονικές Αξίες» με ομιλητές ελληνικές και ξένες προσωπικότητες των γραμμάτων, των τεχνών, της πολιτικής, της Εκκλησίας και με συμμετοχή μελών τους από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Η Αμφικτυονία Ελληνισμού είναι ένας πολιτιστικός και διεθνής κοινωνικός φορέας, που έχει την έδρα της στη Θεσσαλονίκη και διαθέτει Τμήματα: Αποδήμου Ελληνισμού, Συνεδρίων, Λογοτεχνίας, Λαογραφίας, Εκδόσεων, Εικαστικών Τεχνών, Θεάτρου, Στήριξης της Ελληνίδας Μάνας, κοινωνικής Δράσης και Προσφοράς.

Πραγματοποιεί (ανά 2ετία) το Παγκόσμιο Συνέδριο και κατά χρονικά διαστήματα παρουσιάζει μουσικοφιλολογικές εκδηλώσεις, βραβεύσεις παγκοσμίων ποιητικών διαγωνισμών, εκθέσεις ζωγραφικής, θεατρικές παραστάσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς, δωρεές σε ιδρύματα, νοσοκομεία και σχολεία. Εχει εκδώσει τόμους Εγκυκλοπαίδειας Γραμμάτων και Τεχνών (που αποστέλλονται σε βιβλιοθήκες της Ελλάδος και του Εξωτερικού).