Για λίγες εβδομάδες ακόμη και σε Κοζάνη & Πτολεμαΐδα: Ό,τι καλύτερο για τα παιδιά σας. Εκπαιδευτική ρομποτική τώρα και στο σπίτι σας!

20 Νοεμβρίου 2017
10:00
Κανένα σχόλιο

 Τι είναι εκπαιδευτική ρομποτική; Αμέτρητους ορισμούς θα βρει κανείς στο διαδίκτυο. Εγώ θα προσπαθήσω να το εξηγήσω με ένα παράδειγμα.

Σκεφτείτε ένα αυτοκινητάκι. Ένα παιχνίδι εννοώ που μπορεί αν χωράει στην παλάμη σας. Σκεφτείτε όμως πως αυτό το αυτοκινητάκι έχει πολλές δυνατότητες. Μπορεί για παράδειγμα να αντιλαμβάνεται το φως, να αντιλαμβάνεται ήχους, σίγουρα διαθέτει κινητήρα για να κινείται, ίσως και 2. Μπορεί να αντιλαμβάνεται γραμμές που βρίσκει στο δρόμο του, εμπόδια, να επικοινωνεί με άλλα ίδια αυτοκινητάκια, να γίνεται εύκολα τηλεκατευθυνόμενο αλλά και άλλες δυνατότητες «προηγμένης» τεχνολογίας. Σκεφτείτε επίσης πως σε αυτό το μικρό αυτοκινητάκι μπορεί ένα παιδί να χτίσει επάνω του τουβλάκια Lego και να δημιουργήσει ότι σκεφτεί. Να συνδυάσει 2 αυτοκινητάκια και να κάνει περισσότερο πολύπλοκες κατασκευές. Σκεφτείτε επίσης πως αυτό το αυτοκινητάκι συνδέεται με τον υπολογιστή. Ένα παιδί 6 -16 ετών μπορεί να του υπαγορεύσει τι να κάνει. Πως θα κινηθεί, που θα σταματήσει, που θα στρίψει, ποτέ θα ανάψει τα φώτα, θα βγάλει ήχους. Να το προγραμματίσει δηλαδή.

Σκεφτείτε ένα πρόβλημα όπου το αυτοκινητάκι πρέπει να «ταξιδέψει» σε διάφορα μέρη, να σταματήσει σε συγκεκριμένα σημεία και να κάνει εκεί συγκεκριμένες ενέργειες. Θα χρησιμοποιηθούν μαθηματικά για να μετρηθούν αποστάσεις σύμφωνα με την ταχύτητα του, θα προγραμματίσουν το ρομπότ να κάνει αρκετές κινήσεις μπροστά ακονίζοντας το μυαλό τους, την συνθετική τους ικανότητα, την αναλυτική τους σκέψη. Θα κάνουν λάθη αλλά θα μάθουν να τα χρησιμοποιούν για να μάθουν από αυτά, θα δοκιμάσουν πολλές φορές μέχρι να δουν το σωστό αποτέλεσμα και να λύσουν το πρόβλημα..

Όλα αυτά ανήκουν στο πεδίο την εκπαιδευτικής ρομποτικής. Υπάρχουν τόσα πολλά ακόμη αλλά ο χώρος για αυτό το άρθρο είναι πολύ περιορισμένος..

Αυτή η δραστηριότητα λοιπόν είναι ό,τι καλύτερο για το παιδί σας. Αλλά τα παιδιά σήμερα έχουν τόσο φορτωμένο πρόγραμμα.. Πότε θα τα κάνουν όλα αυτά; Και με τι κόστος;

Η λύση σε αυτό έρχεται από την CoyoteLearner (www.coyotelearner.com). Προτείνει να αγοράσετε το ρομπότ στο σπίτι! Η τιμή του είναι προσιτή (75€ εκπτωτικά για λίγες εβδομάδες από 104€) και συνοδεύεται από βιντεομαθήματα με πρωταγωνιστές κινούμενα σχέδια, συνολικής διάρκειας 1,5 ώρας, που καθοδηγούν τα παιδιά βήμα προς βήμα στην χρήση του.

Για περισσότερες πληροφορίες ρίξτε μια ματιά εδώ:

https://www.coyotelearner.com/pages/edison

Δ.Ι

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.