Εσείς τι δώρο θα πάρετε στο παιδί σας; Εκπαιδευτική ρομποτική τώρα και στο σπίτι σας – Για λίγες εβδομάδες ακόμη και σε Κοζάνη & Πτολεμαΐδα

22 Νοεμβρίου 2017
19:03
Κανένα σχόλιο

Από τον Αύγουστο στο τραπέζι οικογενειών με παιδιά από 6 ως 16 ετών αρχίζει η συζήτηση των δραστηριοτήτων. Πολλές λύσεις «πέφτουν» στο τραπέζι. Αγγλικά, Γαλλικά, μουσική, ζωγραφική, καράτε, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϋ, τένις και πολλά ακόμη. Με τι κριτήριο επιλέγει κανείς;

Πρώτα είναι το ενδιαφέρον του παιδιού. Η αλήθεια είναι πως οι γονείς προσπαθούν να το κατευθύνουν κατά κάποιο τρόπο. Για παράδειγμα η εκμάθηση αγγλικών δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Και ορθώς συμβαίνει αυτό. Δεν είναι μυστικό πως τα περισσότερα παιδιά σήμερα, όταν αργότερα, θα έρθει η ώρα να εργαστούν, αυτό πιθανότατα θα γίνει είτε στο εξωτερικό, είτε στην Ελλάδα, σε επιχειρήσεις που θα «τρέχουν» και στο εξωτερικό.

Πώς θα βοηθήσουμε το παιδί με εφόδια που θα είναι πραγματικά χρήσιμα; Η σημερινή εποχή είναι προσανατολισμένη στην τεχνολογία και την επιστήμη. Έχετε ακούσει τον όρο STEM; Ο όρος STEM αντιπροσωπεύει την επιστήμη (Science), την τεχνολογία (Technology), τη μηχανική (Engineering)και τα μαθηματικά (Mathematics). Είναι σημαντικό τα παιδιά μας να λαμβάνουν ερεθίσματα προσανατολισμένα προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση. Θα επικολλήσω ένα κείμενο που μου έκανε φοβερή εντύπωση:

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου, τα επαγγέλματα STEM αυξάνονται κατά 17%, ενώ άλλα επαγγέλματα αυξάνονται στο 9,8%. Οι κάτοχοι πτυχίου STEM έχουν υψηλότερο εισόδημα ακόμη και σε καριέρες εκτός STEM. Η εκπαίδευση STEM δημιουργεί κριτικούς στοχαστές, αυξάνει την επιστημονική παιδεία και δίνει τη δυνατότητα στην επόμενη γενιά καινοτόμων. Η καινοτομία οδηγεί σε νέα προϊόντα και διαδικασίες που στηρίζουν την οικονομία μας. Είναι σαφές ότι οι περισσότερες θέσεις εργασίας του μέλλοντος θα απαιτήσουν μια βασική κατανόηση των μαθηματικών και της επιστήμης.

Από https://www.coyotelearner.com/pages/edison

Ποια είναι λοιπόν η δραστηριότητα που είναι STEM, θα αρέσει στο παιδί και ο γονιός με μέσο εισόδημα θα μπορεί να ανταπεξέλθει; Μα η εκπαιδευτική ρομποτική!

Ο χρόνος των παιδιών είναι περισσότερο γεμάτος από τον χρόνο των ενηλίκων σήμερα. Πότε ένα παιδί θα ασχοληθεί με την εκπαιδευτική ρομποτική; Η λύση σε αυτό έρχεται από την coyotelearner. Προτείνει να αγοράσετε το ρομπότ στο σπίτι! Η τιμή του είναι προσιτή (75€ εκπτωτικά αυτήν την περίοδο από 104€) και συνοδεύεται από βιντεομαθήματα με πρωταγωνιστές κινούμενα σχέδια, συνολικής διάρκειας 1,5 ώρας, που καθοδηγούν τα παιδιά βήμα προς βήμα στην χρήση του.

Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=QXp77muHZ_k&t=14s

Για περισσότερες πληροφορίες ρίξτε μια ματιά εδώ:

https://www.coyotelearner.com/pages/edison

και εδώ

https://www.facebook.com/coyotelearner/

Δ.Ι

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.