Oι “Βελβεντινές Φωνές” σε διεθνές φεστιβάλ

23 Νοεμβρίου 2017
20:46
Κανένα σχόλιο

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 18, 19 Νοεμβρίου 2017 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, Χορωδιών και Ορχηστρών. Μια πολύ σημαντική μουσική εκδήλωση που γίνεται από τον Σύνδεσμο Φιλαρμονικών – Χορωδιών Ελλάδος και τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού, Εσωτερικών και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχε και ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής “Βελβεντινές Φωνές” με την 80μελή μικτή Χορωδία του, την πολυπληθέστερη μεταξύ των 55 συνολικά τμημάτων που φιλοξένησε το Μέγαρο Μουσικής στην συμπρωτεύουσα. Συγκεκριμένα στην σκηνή ανέβηκαν και τραγούδησαν μαζί η Μικτή Χορωδία Ενηλίκων, η Εφηβική και η Παιδική, υπολογίστε και την βελβεντινή ορχήστρα, συνολικά 80 άτομα. Μια χορωδία με βάθος, με αέρινες φωνές και άψογη απόδοση των τραγουδιών. Μια χορωδία στιβαρή, πειθαρχημένη και καλοκουρντισμένη! Φυσικά όλα αυτά είναι το αποτέλεσμα της τρίμηνης προετοιμασίας των χορωδών και της εξαιρετικής δουλειάς που κάνει η μαέστρος Αλεξάνδρα Παππά. Οι “Βελβεντινές Φωνές” ερμήνευσαν με μοναδικό τρόπο και υψηλή καλλιτεχνική ποιότητα τα τραγούδια:

1. Ederlezi, μουσική Goran Bregovic.

2. Να κοιμηθούμε αγκαλιά, μουσική Σοφία Βόσσου. Αυτό το τραγούδι στολίστηκε και με τις αέρινες κινήσεις από παράλληλο χορευτικό ζευγάρι.

3. Περσείδες, μουσική Μιλτιάδης Πασχαλίδης.

4. Ας κρατήσουν οι χοροί, μουσική Διονύσης Σαββόπουλος.

Τραγούδια πλημμυρισμένα από εξαιρετικές μελωδίες,, που πρόσφεραν θαυμασμό, συγκίνηση και χαμόγελα ευτυχίας στο φιλόμουσο κοινό της πόλης. Άλλωστε οι βελβεντινοί Θεσσαλονικείς κατέκλεισαν την κεντρική αίθουσα Φίλων Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής και καταχειροκρότησαν την Χορωδία της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ένα κτίριο κόσμημα για την πόλη, κατασκευασμένο με τις αρετές της μοντέρνας αρχιτεκτονικής, φιλοξένησε στο φετινό (8ο) Φεστιβάλ 55 τμήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Αίγυπτο, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρωσία, Ουκρανία, Σκόπια, Αζερμπαϊτζάν, Κύπρο) με 2700 χορωδούς, μουσικούς και καλλιτέχνες. Το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, Χορωδιών και Ορχηστρών αποτελεί ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την πόλη της Θεσσαλονίκης, δίνει τη δυνατότητα για συνάντηση χορωδών, καλλιτεχνών και πολιτισμών και στοχεύει στην διάδοση και την ανάδειξη της χορωδιακής, ορχηστρικής και πολυφωνικής μουσικής.

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής “Βελβεντινές Φωνές” ήταν εκεί και αποκόμισε τα εύσημα απ’ όλους (χορωδούς άλλων τμημάτων, διοργανωτές, μουσικούς και κοινό) και τα μέλη του Συλλόγου (χορωδοί, παιδιά και γονείς) γεύτηκαν την μοναδική για την Ελλάδα πανδαισία οργάνων, ήχων και φωνών! Ο Σύλλογός μας απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στη μαέστρο,. στους χορωδούς (μικρούς και μεγάλους) και στους γονείς – συνοδούς για την άψογη αποστολή στο Μέγαρο Θεσσαλονίκης, αλλά και για την άκρως πετυχημένη εμφάνιση της Χορωδίας μας.

Να μας έχει ο Θεός γερούς

πάντα ν’ ανταμώνουμε

και να ξεφαντώνουμε…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.