Η ομάδα πολιτικού προβληματισμού «Φιλελεύθερη Κίνηση Πολιτών» για την πρώτη της εκδήλωση, σχετικά με το δημόσιο χρέος, στο Λαογραφικό Μουσείο της Κοζάνης

26 Νοεμβρίου 2017
17:45

Η ομάδα πολιτικού προβληματισμού «Φιλελεύθερη Κίνηση Πολιτών» πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου, την πρώτη της εκδήλωση σχετικά με το δημόσιο χρέος στο Λαογραφικό Μουσείο της Κοζάνης. Αφορμή για εκδήλωση ήταν η παρουσίαση του βιβλίου της διακεκριμένης οικονομολόγου Μιράντας Ξαφά η οποία βρέθηκε για πρώτη φορά στην Κοζάνη μετά από πρόσκληση του ομίλου μας.

Την εκδήλωση, άνοιξε με το χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος της ομάδας πολιτικού προβληματισμού «Φιλελεύθερη Κίνηση Πολιτών» Δημήτρης Σιόλιος, ενώ συμμετείχαν επίσης ο δικηγόρος Ιωάννης Ανδρουλάκης και ο καθηγητής της Νομικής σχολής του Α.Π.Θ. Παναγιώτης Γκλαβίνης. Συντονιστής της εκδήλωσης και της συζήτησης που ακολούθησε ήταν ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Πλιάτσιος.

Η Ομάδα πολιτικού προβληματισμού «Φιλελεύθερη Κίνηση Πολιτών» αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά την κυρία Ξαφά, τον κύριο Ανδρουλάκη και τον κύριο Γκλαβίνη για την τιμητική παρουσία τους. Επίσης, τον κύριο Πλιάτσιο που ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκλησή μας για το συντονισμό της εκδήλωσης.

Τέλος οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας, γέμισαν την αίθουσα και συνετέλεσαν σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Είμαστε έτοιμοι για νέες δράσεις και παρεμβάσεις σε θέματα αιχμής.

 

6 σχόλια

  • Μετά τη δραματική και παταγώδη αποτυχία όλων των νεοφιλελευθερων μετρων που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα,και της καθημερινής, πρωτοφανούς σε καιρό ειρήνης, δυστυχίας (εκτός από τις τράπεζες που λέει και ο φίλος μας ο Γερούν), που αυτή έφερε, κάποιοι μας λένε, αυτή είναι η σωστή συνταγή για την πρόοδο.

  • Αν μου βρεις έστω και ένα νεοφιλελεύθερο “μέτρο” που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα τα τελευταία 50 χρόνια (αν γνωρίζεις βέβαια τι υποστηρίζει ο νεοφιλελευθερισμός), κερδίζεις δωρεάν προσκλήσεις στις εκδηλώσεις της ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για τα επόμενα δέκα χρόνια.

    • Ο όρος νεοφιλελευθερισμός χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα ευρύ φάσμα πολιτικών που (εν συντομία) βάζουν τις αγορές πάνω από τα κράτη και τις κυβερνήσεις, τα οικονομικά κίνητρα πάνω από τα κοινωνικά ή πολιτιστικά κίνητρα και τελικά οδηγούν στην απορρύθμιση της αγοράς.

      Αν κάποιος νομίζει ότι οι παραπάνω πολιτικές δεν εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα των μνημονίων, είναι βέβαιο ότι θα χαρεί πολύ να πάρει τις προσκλήσεις του έταξες…

  • Γι αυτο κ καναμε την Κινηση αγαπητε, για να σας μαθουμε τι εστι φιλελευθερισμος καθ τι πρεσβευει. Και να διαχωρισουμε και καποια στιγμη το νεοφιλελε απ το φιλελε. Μη μπερδευεσαι.. εχεις χρονο μπροστα σου βεβαια να ξεχωρισεις ιδεολογιες σιγα σιγα μη μου βιαζεσαι.

  • ολοι βγαζουν κ απο ενα δυο τρια βιβλια…εκαναν αξιο λογου? ολοι οι τιποτα, εμαθαν να κουνανε το δαχτυλο στον κοσμο!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.