Αγωγή €1,5 εκατ. στον «Mr Jumbo» από τον πατέρα του μικρού Παύλου

27 Νοεμβρίου 2017
09:04
Κανένα σχόλιο

Πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ ζητάει η οικογένεια του Υπάτιου Πατμάνογλου από τον «Μr Jumbo» και την ασφαλιστική εταιρεία με αγωγή που κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Μια κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις καθώς την περασμένη εβδομάδα έφυγε από την Τροχαία η δικογραφία και εστάλη στην Εισαγγελία Θηβών προκειμένου να διαπιστωθεί αν φέρουν ποινικές ευθύνες τρίτα πρόσωπα πέραν του 24χρονου οδηγού Γιώργου Βακάκη, που έχασε τη ζωή του μαζί με τον συνοδηγό φίλο του Ανδρέα Γεωργακόπουλο. Ετσι, αν αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει εμπλοκή άλλου ατόμου, η υπόθεση, όπως λένε αξιωματικοί της Τροχαίας, θα μπει στο αρχείο. Μήνας σημαντικών εξελίξεων αναμένεται να είναι αυτός που έρχεται, καθώς, εκτός από την αγωγή που κατέθεσε η πλευρά Πατμάνογλου και την ολοκλήρωση της δικογραφίας, έχει συνταχθεί και η έκθεση των πραγματογνωμόνων που περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια πώς συνέβη το τροχαίο δυστύχημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Ο νεαρός οδηγός της μαύρης Porsche κινούνταν με ταχύτητα που άγγιζε τα 320 χλμ./ώρα, πάτησε φρένο, το θηριώδες όχημα πλαγιολίσθησε και μπήκε με μπλοκαρισμένους τροχούς στο πάρκινγκ του 82ου χιλιομέτρου της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης στέλνοντας ακαριαία στον θάνατο τη σύζυγο του Υπάτιου Πατμάνογλου Αποστολία και το ανήλικο αγοράκι τους Παύλο.

Η αγωγή και οι εξελίξεις

Αποφασισμένοι να ψάξουν την αλήθεια προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους του φονικού τροχαίου με την Porsche είναι τόσο οι γονείς του 24χρονου συνοδηγού Ανδρέα Γεωργακόπουλου όσο και ο Υπάτιος Πατμάνογλου. Ο άτυχος πατέρας και σύζυγος στις αρχές Νοεμβρίου κατάθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αγωγή σύμφωνα με την οποία στρέφεται εναντίον του ιδιοκτήτη του οχήματος, των κληρονόμων του θανόντος οδηγού και της ασφαλιστικής εταιρείας. Η χρηματική αποζημίωση αφορά σε ψυχική οδύνη των συγγενών της Αποστολίας και του μικρού Παύλου, στις ζημιές που προκλήθηκαν στο αυτοκίνητο αλλά και στα προσωπικά αντικείμενα που υπήρχαν μέσα. Οπως τονίζει στο «ΘΕΜΑ» άτομο που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα από την οικογένεια Πατμάνογλου, «οι χρηματικές αξιώσεις είναι οι συνηθισμένες που εγείρονται σε αυτές τις περιπτώσεις και αγγίζουν το 1,5 εκατ. ευρώ. Η αγωγή κατατέθηκε στις αρχές Νοεμβρίου και εκδικάζεται στις 20 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, όπως γίνεται στα αστικά δικαστήρια, η δικάσιμος μπορεί να αλλάξει καθώς ενδέχεται να ζητηθεί αναβολή». Από την πλευρά της, η οικογένεια του άτυχου συνοδηγού διόρισε πραγματογνώμονα και ανέθεσε σε δικηγόρο τον χειρισμό της υπόθεσης ξεσκονίζοντας κάθε πτυχή: από την κατάσταση του οδοστρώματος μέχρι το σημείο και τον τρόπο κατασκευής των τουαλετών, αλλά φυσικά και την κατάσταση του μαύρου supercar και τα πιθανά λάθη του νεαρού οδηγού. Μέχρι στιγμής δεν έχει διαρρεύσει αν και οι γονείς του συνοδηγού σκέφτονται να καταθέσουν αγωγή όπως ο Υπάτιος Πατμάνογλου ή αν θα κινηθούν μόνο σε ποινικό επίπεδο.

Πηγή Πρώτο Θέμα – Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου, εδώ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.