Πως βίωσα την «καραντίνα» Ελλήνων ταξιδιωτών στα Γερμανικά Αεροδρόμια (Tης Κούλας Πουλασιχίδου)

27 Νοεμβρίου 2017
16:42

Το πρόσφατο αεροπορικό ταξίδι μου στο Μόναχο , ήταν η επιβεβαίωση της ιδιότυπης «καραντίνας» των Ελλήνων στα Γερμανικά Αεροδρόμια , με την αιτιολογία ότι η Ελλάδα βρίσκεται «de facto» εκτός Σένγκεν , λόγω των παρανόμων μεταναστών.

Ενώ όλα ξεκίνησαν ομαλά από το Αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» της Θεσσαλονίκης με τον κανονικό έλεγχο των ταξιδιωτών , η κατάσταση άλλαξε με την άφιξή μας στη Γερμανία.

Το αεροσκάφος μας προσγειώθηκε σε ειδικό χώρο στάθμευσης του Αεροδρομίου του Μονάχου , σε θέση όπου δεν υπήρχε η γνωστή «φισούνα», αποβιβαστήκαμε και στη συνέχεια μας παρέλαβαν λεωφορεία του Αεροδρομίου , τα οποία μας μετέφεραν σε «ειδικούς» χώρους ελέγχου , που ενεργοποιούνται για πρώτη φορά.

Εκεί η Γερμανική Αστυνομία και οι Υπηρεσίες Ασφαλείας προέβησαν στον εξονυχιστικό έλεγχό μας , πριν μεταβούμε στο χώρο παραλαβής των αποσκευών μας.

«Μακάρι να μην χρειαζόταν να το κάνουμε » ψιθύρισε μία υπάλληλος ανοίγοντας και ψάχνοντας τις βαλίτσες των αγανακτισμένων ταξιδιωτών στο χώρο ελέγχου , ενώ την ίδια στιγμή «άξεστη» και αυστηρή ήταν η συμπεριφορά κάποιου άλλου ελεγκτή της τεράστιας ουράς.

Τώρα , στο ερώτημα συγγενών και φίλων σχετικά με το τι ένοιωσα μέσα από όλη αυτή την ταλαιπωρία, η απάντηση είναι πως αισθάνεσαι σαν πολίτης β΄κατηγορίας νιώθοντας ταπείνωση, οργή και μη προστασία από τη χώρα σου …

Κούλα Πουλασιχίδου

 

23 σχόλια

  • Έτσι είναι τα μέτρα! Όταν το τελευταίους 3 μήνες στη Γερμανία μπήκαν 100 ταξιδιώτες με πλαστά ελληνικά διαβατήρια τι περίμενες να κάνουν οι Γερμανοί; Να πουν καλως ήρθατε; Ας πάρουν μαθήματα οι δικοί μας για ελέγχους.

    • Όσα μέτρα και να πάρουν φίλτατε θα τρέμουν και μάλλον ξέρουν γιατί. Η Ελλάδα είναι μια από τις πιο ασφαλείς χώρες. Την καλύτερη προστασία και την ασφάλεια, μας την έχουν εξασφαλίσει η πλειοψηφία των κατοίκων των νησιών και των ακριτικών περιοχών και όχι μόνο με την έμπρακτη αλληλεγγύη που έδειξαν και δείχνουν στους πρόσφυγες. Να σου θυμίσω τι έγινε και στο κλειστό της Λευκόβρυσης. Όσα μέτρα και να πάρεις, δυστυχώς ό, τι σπέρνεις θα θερίζεις. Η βία φέρνει βία. Η αγάπη φέρνει αγάπη. Απλά.

      • Όπως και πρόσφατα στην Αίγυπτο, να υποθέσουμε.
        Αφήστε αυτά τα σοφίσματα δήθεν φιλάνθρωπης βάσης. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε και για τους ημεδαπούς και για τους λαθρομετανάστες και πρόσφυγες.

      • συριζακο εισαι ο κυριος υπευθυνος για την αθλια κατασταση στην οποια εχει περιελθει η χωρα με τους ανεκδιηγητους (ανοιξαμε και σας περιμενουμε , λιαζονται στις πλατειες ) που ψηφιζεις και εκμεταλλευονται στο επακρο οι τουρκοι που τους ξεφορτωνονται ! οταν θα ερθουν εξω απο το σπιτι σου και θα σου ζηταν να μεινουν σε βλεπω να σπας το ρεκορ στα 100 μετρα………..

        • Ρε ΝΔούλη, είναι ή δεν είναι η Ελλάδα μια από τις πιο ασφαλείς χώρες αυτήν τη στιγμή; Απάντησε μέσα σου με ένα ναι ή ένα όχι. Όλα τα άλλα τα ακροδεξιά παραμύθια σου κράτα τα για τον ύπνο σου. Δε φοβάμαι τους πρόσφυγες που θα έρθουν έξω από το σπίτι μου. Κάτι σαν κι εσένα , ναι, τους φοβάμαι.

          • Εμένα με έχεις γείτονα και δεν φοβάσαι όταν θα αποκτήσεις λαθρομετανάστες γείτονες να είσαι σίγουρος ότι δεν θα βγαίνει η γυναίκα , αδελφή ,μητέρα σου έξω από το σπίτι όταν νυχτώσει . Πάνε να δεις τι γίνεται στον Άγιο Παντελεήμονα

      • Και στην Γαλλία και στην Αυστρία τις τρομοκρατικές ενέργειες τις έκαναν μετανάστες οι περισσότεροι γεννηθήκαν και μεγάλωσαν ( με επιδόματα , με κοινωνική πρόνοια με με ) στις χώρες όπου μετά προσπαθούσαν να σκοτώσουν τους ανθρώπους που τους δέχτηκαν

      • Είσαι πολύ αφελής- κουτός εάν πιστεύεις ότι σε αυτές τις χώρες που κάνουν τρομοκρατικές ενέργειες μουσουλμάνοι και σκοτώνουν τυφλά όποιων βρουν μπροστά τους δεν τους δέχτηκαν οι ντόπιοι όπως εμείς .

  • Στο Μακεδονία περνάς, συνήθως, αεράτα…δεν μας φταίνει οι Γερμανοί άλλωστε τους ελέγχουν όλους με τον ίδιο τρόπο

  • Διευκρίνιση: ο ειδικός αυτος έλεγχος γίνεται ΜΟΝΟ σε όσους ταξιδεύουν με ταυτότητες,όσοι εχουν διαβατήριο περνάνε γρηγορα οπως παλιότερα.

  • Φοβούνται να μη πάθουν τα ίδια με τη Σουηδία, γι’αυτό λειτουργούν έτσι. Η Ευρωπαϊκή Ένωση μετατρέπεται σε Ισλαμική Ένωση. Μέχρι το 2050 τον πρωθυπουργό στην Έλλάδα θα εκλέγουν οι μουσουλμάνοι.

  • Είσαι κάτοικος Μπανανίας και σε αντιμετωπίζουν ως κάτοικο Μπανανίας, καμία έκπληξη. Όσο ενοχικοί κι αν είναι οι Γερμανοί, όσο κι αν βγάζουν ταμπελάκια “Welcome Refugees” την ώρα που τους βιάζουν τις γυναίκες, έχουν ένα οργανωμένο κράτος. Σ’ εμάς εδώ έμεινε ο “ανθρωπισμός”, ο Καρανίκας και κάτι εκατομμύρια λαθραίοι που νομίζαμε ότι θα τους ξεφορτωνόμασταν στους κουτόφραγκους, αφού πρώτα τσεπώνανε τις επιδοτήσεις φιλοξενίας οι ΜΚΟ.

    • Το θέμα είναι ότι οι ΜΚΟ ακόμα τσεπώνουν το παραδάκι για τους λαθρομετανάστες και χαίρονται γιατί όσο θα υπάρχουν

  • τελικα οι γνωμες και οι αποψεις και τα συμπερασματα
    δλδ (αυτα που διαβαζω εδω) ειναι σαν τις πορδες .
    ολοι εχετε απο μια

  • Ο ειδικός έλεγχος γίνεται σε όσους ταξιδεύουν με ταυτότητα… Έτσι δημιουργούν περισσότερο εκνευρισμό με τον καιρό, μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή να σου πασάρουν σαν “λύση” τη νέα ταυτότητα σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας η οποία θα περιέχει ψηφιακά βιολογικά στοιχεία (για αρχή) του καθενός…
    Αυτά, καληνύχτα Έλληνες

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.