ΚΟΒ ΥΓΕΙΑΣ Κοζάνης του ΚΚΕ: Για τα προβλήματα λειτουργίας της καρδιολογικής κλινικής στο ΓΝ Κοζάνης «Μαμάτσειο»

29 Νοεμβρίου 2017
20:12

Οι εργαζόμενοι υγειονομικοί και ο λαός της ΠΕ Κοζάνης πέραν των άλλων προβλημάτων που υπάρχουν στον τομέα της υγείας έχουν σήμερα να φορτωθούν και το σοβαρότατο πρόβλημα με την λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής που «κρέμεται από μια κλωστή», καθώς υπάρχει πρόβλημα στελέχωσης σε γιατρούς και νοσηλευτές. Πρόβλημα το οποίο έχει άμεση σχέση και αιτία στην γενικότερη πολιτική που ακολουθείτε τα τελευταία χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις στον τομέα της υγείας.

Το νέο πετσόκομμα του κρατικού προϋπολογισμού έρχεται να προστεθεί στην υποχρηματοδότηση των προηγούμενων χρόνων που έχει συνθλίψει μισθούς και εργασιακές σχέσεις νοσηλευτών, ιατρών, επικουρικών ιατρών, των εργαζομένων στη σίτιση και στην καθαριότητα στα Νοσοκομεία.

Αυτές είναι οι συνέπιες και για την καρδιολογική κλινική του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου αφού δεν έχει τους απαραίτητους μόνιμους γιατρούς για να λειτούργει με επάρκεια (σήμερα έχει 2 μόνιμους, 2 επικουρικούς).

Το ένα μετά το άλλο αθεώρητα επιστρέφονται τα εντάλματα πληρωμής του μισθού και των εφημεριών του ενός επικουρικού ιατρού με αποτέλεσμα να είναι απλήρωτος από τον Οκτώβριο και του άλλου η σύμβαση να λήγει τον Γενάρη. Οι επίτροποι αφού επικαλούνται τους αντεργατικούς νόμους κρίνουν ότι η δαπάνη για την πληρωμή δεν είναι «σύννομη» κλπ.

Αποτελεί εμπαιγμό η προσπάθεια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΕΝΛ να απεμπολήσει τις ευθύνες της για το πρόβλημα που έχει προκύψει, επιρρίπτοντας ευθύνες στους επιτρόπους. Είναι τεράστιες οι ευθύνες τους αφού συνεχίζουν την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, βάζουν και αυτοί την μόνιμη και σταθερή δουλειά και την υγεία του λαού στην «ζυγαριά του κόστους»

Γι αυτό αντί για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, προσλαμβάνουν επικουρικούς γιατρούς που πληρώνονται από τα ίδια τα έσοδα του Νοσοκομείου, δηλαδή την επιχειρηματική δραστηριότητα του και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της συγκυβέρνησης γιατί όχι μόνο δεν καταργεί το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που επικαλούνται οι επίτροποι και το άθλιο καθεστώς της εργασιακής ομηρίας αλλά το επεκτείνουν.

Ευθύνες έχει και η Διοίκηση του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου που γνωρίζει πολύ καλά την αιτία του προβλήματος που ούτως η άλλως υπηρετεί.

Επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά ότι μονόδρομος για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας αλλά και συνολικά για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, είναι η οργάνωση του αγώνα για την καταβολή των δεδουλευμένων σε ιατρούς, στους επικουρικούς ιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, η κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, η απαίτηση για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Καλούμε του υγειονομικούς, το λαό της περιοχής να παλέψει για την άμεση στελέχωση της καρδιολογικής κλινικής με γιατρούς, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, με τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ώστε να λειτουργεί με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν σήμερα.

Να μην κλείσει, να μην συγχωνευτεί καμία μονάδα υγείας, πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση των Νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό, να μονιμοποιηθούν τώρα όλοι οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, επικουρικοί και συμβασιούχοι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους, η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό όχι εμπόρευμα.

Κοζάνη 29.11.2017

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.