Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΕΚΝΚ: Το «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΠΕΠ/ΔΕΗ κ.λ.π » να πληρώσουν τον δικηγόρο και ΟΧΙ το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης

30 Νοεμβρίου 2017
10:54

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης, συνεκδικάζει με την υπ’ αρ. 325/17 αίτηση Διορισμού προσωρινής διοίκησης και την ορίζει αναφέροντας ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ τις ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ της:

Η παραπάνω προσωρινή διοίκηση διορίζεται, προκειμένου να επιμελείται των υποθέσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου που έχουν επείγοντα χαρακτήρα, να διεκπεραιώνει τις τρέχουσες συναλλαγές, να καταβάλλει μισθοδοσίες και να εκπροσωπεί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ενώπιον των αρμοδίων δικαστικών και λοιπών αρχών μέχρι τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών και υπό τον όρο της συζήτησης ορίζει δικάσιμο της αίτησης ασφαλιστικών την 16/11/2017.

Με την απόφαση του Μονομελούς πρωτοδικείου που εκδόθηκε στις 26/10/2017, είναι σαφείς οι περιορισμένες αρμοδιότητες της προσωρινά διορισμένης προσωρινής διοίκησης του ΕΚΝΚ.

Η μόνη αρμοδιότητα που έχει αυτή η διοίκηση, είναι στην ουσία να διεκπεραιώνει τις τρέχουσες συναλλαγές και να καταβάλλει μισθοδοσίες και σε περίπτωση που προκύψει κάποιο σοβαρό θέμα (εργασιακού χαρακτήρα), να εκπροσωπεί το ΕΚΝΚ σε δικαστικές και λοιπές αρχές.

Πουθενά δεν αναφέρει ότι, αυτή η προσωρινά διορισμένη προσωρινή διοίκηση, έχει το νόμιμο δικαίωμα να συνεδριάσει και να πάρει απόφαση για να «Χρυσοπληρώσει με 1.500 ΕΥΡΩ τον δικηγόρο από την Αθήνα».

Σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε η προσωρινή της προσωρινής στις 13/11/2017, με παρόντα τα (8) οκτώ μέλη από τα (15) δεκαπέντε, η παράταξη της ΑΚΕ δεν συμμετείχε, διότι με βάση την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, δεν υπήρχε επείγον περιστατικό που έχριζε την σύγκλιση του προσωρινά διορισμένου προσωρινού Δ.Σ. και άρα δεν είχε καμία μα καμία αρμοδιότητα να συνεδριάσει και να πάρει απόφαση, για να παραστεί δικηγόρος στην εκδίκαση των Ασφαλιστικών στις 16/11/2017 αφού το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης του λείπει η νόμιμη εκπροσώπηση για να μπορέσει να ασκήσει παραδεκτά ή, κατά τις περιστάσεις, έγκυρα τις αντίστοιχες διαδικαστικές πράξεις, άρα δεν μπορεί να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο.

Δικαίωμα και έννομο συμφέρον έχουν για διορισμό διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης τρίτα πρόσωπα όπως π.χ το « Σωματείο Ανέργων», (γνωστό και ως σωματείο Κουρκούτα, αφού κατά την δική του δήλωσή του στο ΤΟΠ, είναι ο μόνος Δεητζής στο σωματείο αυτό), ή οποιοδήποτε άλλο σωματείο, ή τρίτα πρόσωπα που έχουν έννομο συμφέρον από την έκβαση της σχετικής δίκης.

Μόνο αυτοί μπορούν να προτείνουν για διορισμό και ΟΧΙ το Εργατικό Κέντρο αφού του λείπει η Νόμιμη Εκπροσώπηση.

Άρα, η έλευση μεγαλοδικηγόρου από την Αθήνα, για να πει στην ακροαματική διαδικασία στις 16/11/2017 την φράση: «το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης έως την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου δεν μπορεί να παραμείνει χωρίς διοίκηση», (δηλαδή το αυτονόητο που και ο κ. Δικαστής θα το έπραττε) με οικονομικό αντάλλαγμα 1.500 ευρώ, το μόνο που γεννά είναι ερωτηματικά, πολλά ερωτηματικά!!!

Αναρωτιόμαστε, αυτή την φράση δεν θα μπορούσε να την πει κάποιος δικηγόρος από την Κοζάνη και με μικρότερο κόστος;;;

Εν κατακλείδι, οι (8) οκτώ που πήραν την απόφαση ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ (ενδεχομένως κάποιοι να μήν γνώριζαν την διαδικασία και παραπλανήθηκαν), ας τα πληρώσουν και ΟΧΙ το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης.

Εξάλλου τους αναλογούν μόνο 187,50 € τον καθένα!!!!

Γραφείο Τύπου

Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων

Ένα σχόλιο

  • Πολύ σωστό το σκεπτικό όπως αναγράφεται στην καταγγελία, αλλά αν κάτι διαφορετικό γίνει τότε άμεσα θα πρέπει να κινηθεί όλο το ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΊΝΗΜΑ για αποτροπή και να επιβάλλεται την δικαιοσύνη

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.