Γρήγορο Internet στη Σιάτιστα προς όφελος των κατοίκων και των επιχειρήσεων

1 Δεκεμβρίου 2017
10:37

Η πόλη της Σιάτιστας θα απολαμβάνει πολύ γρήγορο internet πολύ σύντομα.

Η συνεχής εξέλιξη του internet και οι αυξανόμενες ανάγκες καταναλωτών και επιχειρήσεων για πιο γρήγορες ταχύτητες και μεγαλύτερο όγκο κίνησης δεδομένων, επιβάλουν την αναβάθμιση των υπαρχόντων τηλεπικοινωνιακών δικτύων. Τα δίκτυα Νέας Γενιάς είναι πολύ σημαντικά για τη χώρα και τις τοπικές κοινωνίες, καθώς έχουν κομβικό ρόλο στην προσπάθεια για ανάπτυξη. Ο Δήμος Βοΐου, αντιλαμβανόμενος τη σημασία των σύγχρονων ευρυζωνικών υποδομών για την τουριστική ανάπτυξη και τις τοπικές επιχειρήσεις, στηρίζει την υλοποίηση ενός τέτοιου έργου.

Η Δημοτική αρχή, σε συνεργασία με τον όμιλο ΟΤΕ, έχει ξεκινήσει το έργο αναβάθμισης του δικτύου με οπτικές ίνες στο αστικό κέντρο της Σιάτιστας. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, θα έχουν τοποθετηθεί έξι νέες καμπίνες που θα προσφέρουν πολύ γρήγορο internet VDSL έως 100Mbps και αναβαθμισμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες.

Οι ταχύτητες VDSL θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών και των τοπικών επιχειρήσεων της Σιάτιστας, καθώς μεγάλα αρχεία θα “κατεβαίνουν” και θα “αποστέλλονται” εξαιρετικά γρήγορα, ενώ ο χρήστης θα μπορεί να κάνει πολλές εργασίες ταυτόχρονα και με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές online. Με τον τρόπο αυτό θα καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα, ενώ παράλληλα θα δοθεί σημαντική ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα.

Η αναβάθμιση του δικτύου οπτικών ινών στην πόλη της Σιάτιστας εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2018.

Ο Αντιδήμαρχος Βοΐου

ΓΚΕΡΕΧΤΕΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

2 σχόλια

  • Ας μας πει η δημοτική αρχή του Βοίου ποιά είναι η συμμετοχή της στο έργο (μελέτη, οικονομική υποστήριξη).
    Το έργο το εκτελεί ο ΟΤΕ στα πλαίσια της αναβάθμισης του δικτύου internet σε όλη τη χώρα και μην καπηλεύεστε έργα των άλλων. Δείτε εσείς τι μπορείτε να κάνετε για τον τόπο σας.

  • Αντί ο “Κατόπιν ενεργειών μου” Αντιδήμαρχος να πλασάρει στους Σιατιστινούς τη γερμανική πραμάτεια, καλό είναι να ξεστραβωθεί και να μάθει ότι στις πολιτισμένες χώρες, όπως η Ρουμανία, εδώ και τρία χρόνια το ίντερνετ είναι στα 1000Mbps κι όχι στα “έως 100”. Και με μόνο 8,5 ευρώ το μήνα, ενώ εδώ, πόσο είπες; Πόοοοοσοοοοο;;;;;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.