kozan.gr: “Κατηγορώ” από Δακή για την καθυστέρηση έλευσης του Φυσικού Αερίου – Θ. Καρυπίδης: Ο κ. Δακής δεν είχε προβλέψει κανένα κονδύλιο στο νέο ΕΣΠΑ

1 Δεκεμβρίου 2017
19:13

Δριμύ κατηγορώ κατά του χειρισμού της Περιφερειακής Αρχής Δυτικής Μακεδονίας στην έλευση του Φυσικού Αερίου στην περιοχή άσκησε στο περιθώριο του Περιφερειακού Συμβουλίου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Π.Σ. Γιώργος Δακής. Ο ίδιος έκανε λόγο για καθυστερήσεις από πλευράς Περιφερειακής Αρχής υπενθυμίζοντας τη συμφωνία κυβέρνησης Σαμαρά για την έλευση του Φυσικού Αερίου στην περιοχή, (αρχές του 2013), σχολιάζοντας παράλληλα πως η Περιφερειακή Αρχή δεν προχώρησε σε καμία μελέτη που θα έφερνε νωρίτερα στην περιοχή το Αέριο, στεκόμενος δε και στα όλα όσα έγιναν επί θητείας του ιδίου.

«Η Συμφωνία της Ελληνικής κυβέρνησης Σαμαρά για την έλευση φυσικού αερίου στην Ελλάδα έγινε αρχές του 2013 και το έγγραφο που μας ήρθε από πλευράς Υπουργείου για τα περιβαλλοντικά μέτρα, έγινε σε ειδικό Περιφερειακό Συμβούλιο στην Πτολεμαΐδα, στα μέσα Δεκεμβρίου του 2013. Τα πρακτικά είναι διαθέσιμα για τον καθένα, ακούσαμε πολλά και περίεργα πράγματα και υπήρξαν άτομα που καταψήφισαν την έγκριση της Μ.Π.Ε. δηλαδή του να ρθει το φυσικό αέριο. Εγκρίναμε λοιπόν τότε κατά πλειοψηφία τονίζοντας τα θετικά στοιχεία και θέτοντας σαφές όριο και προϋποθέσεις του τι θέλουμε να γίνει στη Δυτική Μακεδονία (δύο παροχές στην περιοχή της Πτολεμαΐδας και της Καστοριάς)», ανέφερε ο κ. Δακής.

Τη δική του απάντηση στα όσα του καταλόγισε ο κ. Δακής έδωσε από πλευράς του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης, εκφράζοντας μάλιστα τη θλίψη του για τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. «Το μόνο που έκανε ο κ. Δακής ήταν το να είναι παρών επί της κυβερνήσεως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο σαν περιφερειάρχης αλλά και σαν κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ στην πολιτική γραμματεία στη διακρατική συμφωνία που έγινε με τους Αζέρους, όπου αποκλείονταν η έλευση του Φυσικού Αερίου στην Περιφέρεια» και μάλιστα του καταλόγισε το γεγονός πως «δεν είχε προβλέψει κανένα κονδύλιο στο νέο ΕΣΠΑ».

Τίνα Παπαντωνίου για το kozan.gr

3 σχόλια

  • ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ Ο ΔΑΚΗΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΚΟΝΔΥΛΙΟ Η ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΩ ΤΟΥΤΟ ΕΣΥ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΠΟΥ ΟΥΡΛΙΑΖΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ FLASH ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΠΟΥΣΕΣ ΩΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ TAP.Ω ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ Ο ΛΟΓΟΣ.ΝΤΡΟΠΗ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.