Ο “Σύλλογος Γυναικών Κοζάνης” για την Καρδιολογική Κλινική του “Μαμάτσειου”

1 Δεκεμβρίου 2017
21:37
Κανένα σχόλιο

Ο “Σύλλογος Γυναικών Κοζάνης”, η δράση του οποίου είναι άμεσα συνυφασμένη και με θέματα που άπτονται της υγειονομικής περίθαλψης και του κλάδου της Υγείας εν γένει, με την παρούσα επιστολή του δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση στη Διοίκηση του “Μαμάτσειου” Νοσοκομείου Κοζάνης, και δη στο Διευθυντή της Καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Στυλιανό Λαμπρόπουλο, στηρίζοντας τον άνισο αγώνα που δίνεται ενάντια στην κατεστημένη αδιαφορία της Πολιτείας για τη στελέχωση των μονάδων Υγείας με μόνιμο επιστημονικό προσωπικό.

Επιπρόσθετα, δηλώνουμε τη δυναμική και συνεχή παρουσία, διάθεση και αρωγή εκάστου ενός των μελών του Συλλόγου μας σε οποιαδήποτε κινητοποίηση με σκοπό την ευαισθητοποίηση των αρμόδιων φορέων για εξεύρεση άμεσης λύσης στο πρόβλημα λειτουργίας της καρδιολογικής κλινικής του “Μαμάτσειου” Νοσοκομείου Κοζάνης.

Η πλήρης λειτουργική δομή της καρδιολογικής κλινικής μιας επιβαρυμένης ατμοσφαιρικά περιοχής, όπως αυτή της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, αποτελεί απαράβατο όρο για την παροχή στοιχειώδους υγειονομικής περίθαλψης. Εντούτοις, η Καρδιολογική Κλινική του “Μαμάτσειου” Νοσοκομείου Κοζάνης έχει οδηγηθεί σε οριακό σημείο λειτουργίας, καθώς είναι, αν μη τι άλλο, ορατός πλέον ο κίνδυνος αδυναμίας λειτουργίας της για το επόμενο διάστημα, λόγω έλλειψης μόνιμου ιατρικού προσωπικού. Ωστόσο, η Διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας κωφεύει στις συνεχείς εκκλήσεις για άμεση διευθέτηση του προβλήματος, ενώ αντιφάσκει, από τη μια, αρνούμενη την ύπαρξη ελλείψεων, και από την άλλη παραδέχεται την υπολειτουργία της καρδιολογικής κλινικής.

Η Καρδιολογική Κλινική του “Μαμάτσειου” Νοσοκομείου Κοζάνης δεν έχει τους απαραίτητους μόνιμους γιατρούς, ώστε να λειτούργει με επάρκεια, καθώς σήμερα στελεχώνεται με δύο μόνο μόνιμους και δύο επικουρικούς, ενώ δεν υπογράφονται τα εντάλματα πληρωμής του μισθού και των εφημεριών του ενός επικουρικού ιατρού, με αποτέλεσμα να είναι απλήρωτος από τον Οκτώβριο, ενώ, παράλληλα η σύμβαση του δεύτερου επικουρικού λήγει στις 03.01.2018, ο οποίος θα κάνει χρήση του υπολοίπου της άδειάς του.

Οι υφιστάμενοι καρδιολόγοι της κλινικής δεν έχουν λάβει της κανονικές άδειες της, ούτε της προβλεπόμενες ημέρες ανάπαυσης για το 2017, με συνέπεια να έχουν φτάσει στα όρια υπερκοπώσεως, ενώ για την πλήρη κάλυψη των αναγκών της καρδιολογικής κλινικής (δυναμικής 20 κλινών) του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης απαιτείται η παρουσία 5 καρδιολόγων.

Αναμφίβολα η λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης έχει γίνει έρμαιο της πολιτικής βούλησης, με υπονόμευση των αγωνιωδών προσπαθειών της Διοίκησης του Νοσοκομείου για την απρόσκοπτη και ανεμπόδιστη υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, με συνέπεια τον άμεσο κίνδυνο όχι μόνο των νοσηλευόμενων ασθενών, αλλά και των καρδιολογικών περιστατικών που προσέρχονται της εφημερίες, καθόσον, όταν τα καρδιολογικά περιστατικά αντιμετωπίζονται καθυστερημένα η υγεία της κινδυνεύει άμεσα.

Απευθύνουμε, λοιπόν, έκκληση σε όλους της αρμόδιους φορείς προεξάρχοντος του Υπουργού Υγείας κ. Ξανθού, να αντιμετωπίσουν άμεσα το πρόβλημα δίνοντας δραστική λύση προκειμένου να αποφευχθεί ο επικείμενος κίνδυνος της υγείας των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, εξαιτίας της εγκληματικής έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Απαιτούμε για το λόγο αυτό την άμεση, και χωρίς πολιτική κωλυσιεργία, στελέχωση της καρδιολογικής κλινικής του “Μαμάτσειου” Νοσοκομείου Κοζάνης με μόνιμους γιατρούς, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, καθώς και με τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ώστε να λειτουργεί με βάση της ανάγκες που υπάρχουν σήμερα, ώστε να εκλείψει κάθε ενδεχόμενο επισφάλειας.

Καλούμε τους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης να ενωθούν σε αγώνα για τη διασφάλιση του πλέον ιερού, συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος: ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.

Με εκτίμηση,
Η Πρόεδρος του Συλλόγου
ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.