kozan.gr: Πρεμιέρα έκανε την Παρασκευή 1/12 η «Γέρμα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα από τη θεατρική ομάδα «ΟνειρόDrama» (Φωτογραφίες & Βίντεο)

1 Δεκεμβρίου 2017
22:18

Το έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, η «Γέρμα», έκανε πρεμιέρα σήμερα Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού, στην Κοζάνη. Η Γέρμα είναι ένα από τα δυνατότερα έργα του Λόρκα, αν αναλογιστεί κανείς την θεματολογία του, καθώς συνδυάζει το τραγικό στοιχείο με τη χαρά της ζωής και την αφέλεια της υπαίθρου. Η ανάγκη για μητρότητα είναι ο άξονας γύρω από τον οποίο περιστρέφεται η ιστορία της Γέρμα και του άντρα της, που ζουν σε ένα χωριό της ισπανικής επαρχίας. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στον ίδιο χώρο το Σάββατο και την Κυριακή 2 και 3 Δεκεμβρίου.

Συντελεστές :

Μετάφραση – Τζένη Μαστοράκη
Σκηνοθεσία- Γιώτης Βασιλειάδης
Σκηνικά- Κοστούμια – Βενετία Νάση
Μουσική – Δημήτρης Δημόπουλος
Χορογραφίες- Θεανώ Βλάχου
Φωτισμοί – Εύη Παπαμάρκου
Δραματολογική Ανάλυση – Ελένη Παυλίδου
Μουσική Διδασκαλία- Έμη Τσιούρα
Βοηθός Σκηνοθέτη – Μάκης Δαβιδόπουλος

Παίζουν ( με σειρά εμφάνισης):

Γέρμα – Νικολέτα Σιώμου
Χουάν – Κώστας Ιωαννίδης
Μαρία – Λόλα Γάτα
Βικτόρ – Κώστας Καρανάτσιος
Κυρά Των Αγρών – Σούλα Γεωργάκα
Μικρομάνα – Δέσποινα Σολωμίδου
Κόρη της Ντολόρες – Νατάσα Δαβιδοπούλου
Α΄ Πλύστρα – Νατάσα Δαβιδοπούλου
Β΄ Πλύστρα – Λέλα Νάσκου
Γ΄ Πλύστρα – Ιωάννα Γεωργάκα
Δ΄ Πλύστρα – Φωτεινή Λαζογλου
Ε΄ Πλύστρα – Εύη Κιοσκερίδου
Στ΄ Πλύστρα – Δέσποινα Σολωμίδου
Πρώτη Κουνιάδα – Σούλα Γιωργάκα
Δεύτερη Κουνιάδα -Βασιλική Γρίβα
Ντολόρες – Δέσποινα Κωνσταντινίδου
Α΄ Γριά – Λέλα Νάσκου
Β΄ Γριά – Εύη Κιοσκερίδου
Αρσενικό – Κώστας Καρανάτσιος
Θηλυκό – Ιωάννα Γεωργάκα.

Θανάσης Τέγος

8 σχόλια

  • Τέλεια παράσταση ! Ερασιτέχνες με απίστευτο επαγγελματισμό ! Όλα προσεγμένα , τα σκηνικά τα κουστούμια η μουσική επένδυση ο φωτισμός η κίνηση Η υποκριτική δεινότητα και τέλος η σκηνοθεσία έδωσαν ένα υπέροχο αποτέλεσμα ! Μπράβο τους

  • Δεν την έχω δει, βλέπω όμως οτι έχει κοσμο…και αναρωτιέμαι με τοσα θεατρικα σχηματα στην πόλη αν χρειαζεται το ΔΗΠΕΘΕ που το χρυσοπληρωνουμε

    • Έχεις δίκιο, όταν κανείς πάει στο θέατρο μόνο όταν παίζει ο μπάρμπας του ή ο φίλος του (όπως εδώ) και όχι όταν παίζουν επαγγελματίες, τότε ναι γιατί να το πληρώνουμε;

      Εγώ δεν θέλω να φορολογούμαι άλλο για πράγματα που δεν αξίζουν στο χωριό. Ας έχει θέατρο η Θεσσαλονίκη και εδώ ας βλέπουμε τους φίλους μας. Συμφωνώ, η Κοζάνη είναι 200 χρόνια πίσω και δεν θέλει το Δηπεθέ. Κλείστε και τα σχολεία, με τόσα φροντιστήρια τι τα θες;

    • Μα ειστε κσθολου σοβαροι; Ολοι αυτοι που πανε να δουνε τους φιλους,τους συγγενεις και τους γειτονες να παιζουν σε φιλοτιμες μεν,ερασιτεχνικες δε παραστασεις,δεν εχουν δει τιποτα αλλο στη ζωη τους! Θα συγκρινουμε τις επαγγελματικες παραστασεις;να κλεισουμε και το νοσοκομειο,εχουμε τα γιστροσοφια απο 100 χρονια πριν!

  • Αγαπητοιφιλοι υποστηρικτες του ΔΗΠΕΘΕ(του σημερινου) μαθετε πως αυτο ειναι κατακτηση των ερασιτεχνικων ομαδων.Ενος ΔΗΠΕΘΕ ομως που ενδιαφερεται για το συνολο του θεατροφιλου κοινου και οχι για τους ελαχιστους μειημενους,ενα ΔΗΠΕΘΕ που θα αφουγκράζεται τις ανησυχιες του κοσμου.Ενα ΔΗΠΕΘΕ που ενδιαφερεται να αυξηση το θεατροφιλο κοινο και οχι να το αγνοει.ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.