Στο Τρανόβαλτο ανησυχούν για την κατάσταση των ρεμάτων – Η πρόσφατη φονική πλημμύρα και η βιβλική καταστροφή στη Μάνδρα Αττικής, «ξύπνησε» εφιαλτικές μνήμες

2 Δεκεμβρίου 2017
07:51

Η πρόσφατη φονική πλημμύρα και η βιβλική καταστροφή στη Μάνδρα Αττικής, «ξύπνησε» εφιαλτικές μνήμες στους κατοίκους του Τρανοβάλτου του 1988, όταν από ξαφνική καταιγίδα πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα στο κέντρο του χωριού και από τύχη δεν θρήνησαν θύματα, αφού τα ορμητικά νερά είχαν φτάσει στο ύψος του ενός μέτρου και είχαν σαρώσει τα πάντα! Η σφοδρή καταιγίδα είχε σημειωθεί περί τις 3:00 μετά το μεσημέρι και τα παιδιά του δημοτικού και του νηπιαγωγείου είχαν προλάβει να φτάσουν στα σπίτια τους!

Η σφοδρή καταιγίδα είχε σημειωθεί περί τις 3:00 μετά το μεσημέρι και τα παιδιά του παιδικού σταθμού είχαν προλάβει να φτάσουν στα σπίτια τους!

Και εντείνεται η ανησυχία τους παρατηρώντας τις κοίτες των ρεμάτων πλησίον και εντός του οικισμού, που στο μεγαλύτερο τμήμα τους είναι μπαζωμένες από φερτά υλικά, μπάζα, θάμνους και δέντρα.

Το δίκτυο παροχέτευσης των ομβρίων υδάτων των ρεμάτων στο Τρανάβαλτο (κάτοψη Google), γίνεται σήμερα από 3 σημεία (1,2,3) στη βόρεια πλευρά με δυο παράλληλους κλειστούς τετράγωνους οχετούς (πλακοσκεπή, κίτρινη ένδειξη), που διέρχονται κατά του κεντρικούς δρόμου-πλατείας του χωριού και καταλήγουν νότια στην έξοδο του οικισμού (σημ. 4).

 

 

tranrem1117 2_1_2

tranrem1117 4tranrem1117 5

tranrem1117 6tranrem1117 7

tranrem1117 8tranrem1117 9tranrem1117 10

Η τοπική αρχή τις τελευταίες μέρες μερίμνησε και καθάρισε τις εισόδους και την έξοδο των οχετών της πλακοσκεπής που σε μεγάλο βαθμό ήταν μπαζωμένες, αλλά για τους κατοίκους αυτό δεν αρκεί , αφού θεωρούν -και φαίνεται ότι έχουν δίκιο- ότι τα ρέματα πρέπει άμεσα να καθαριστούν (5, κόκκινη ένδειξη). Και γι’ αυτό, σκοπεύουν να προβούν σε διαβήματα διαμαρτυρίας στην τοπική και δημοτική αρχή…

Στο Μικρόβαλτο …

Εδώ παρότι η κατάσταση της κοίτης του χειμάρρου που διέρχεται παράλληλα με τον κεντρικό επαρχιακό δρόμο (θέση Κουντουλάκι) είναι σε κάκιστη κατάσταση από πλευράς μπαζώματος και θάμνων (φωτο), οι κάτοικοι είναι πιο εφησυχασμένοι, θεωρώντας ότι η εκτροπή του χειμάρρου που έγινε πιο παραπάνω (θέση Χαλικιόπες) μετά τις πλημμύρες του 1988, έχει μειώσει του κινδύνους επανάληψης των καταστροφών. Για την παρούσα κατάσταση του ρέματος, που εγκυμονεί κινδύνους και για τους διερχόμενους οδηγούς, αφού υποσκάπτεται η υποδομή του οδοστρώματος, καλό θα ήταν να ξανατεθεί επιτακτικά από την τοπική αρχή το θέμα κατασκευής κλειστού οχετού (τύπου πλακοσκεπής). Και ασφαλώς θα πρέπει και εδώ να τεθεί άμεσα το θέμα καθαρισμού του ρέματος… 

mikrovalto.gr

mikrrem1117 1

mikrrem1117 2

mikrrem1117 3

mikrovalto.gr

Ένα σχόλιο

  • Δυο τρεις δουλειές έχει να κανει ο δήμος και όλα είναι χαλιά!
    Ρέματα μπαζωμένα, χωρια χωρίς νερό (μικροβαλτο Πολύραχος Βελβεντό ελάτη)
    Σκουπίδια στους δρόμους παρόλο που πληρώνεται εργολάβος
    Και οι κατοικοι απλα γκρινιαζουν στα καφενεια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.