Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Κοζάνης: Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 5 Δεκέμβρη στις 7 μμ στον Πεζόδρομο

4 Δεκεμβρίου 2017
21:20

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι πληρωμένος φονιάς στην υπηρεσία του κεφαλαίου. Ότι συμβόλαιο ανέλαβε ενάντια στον εργαζόμενο λαό το εκτέλεσε χωρίς ηθικές ή άλλες αναστολές.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το πιο “γρήγορο πιστόλι” του κεφαλαίου και της ΕΕ διεκδικώντας το βραβείο της πολιτικής ξετσιπωσιάς και αθλιότητας, έφερε ξαφνικά στη Βουλή, και μάλιστα σε άσχετο νομοσχέδιο για να ψηφιστεί άρον – άρον, (ν)τροπολογία με την οποία ξεκινά το ξεπάτωμα της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης, του δικαιώματος στην απεργία.

Η (ν)τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο αρμοδιότητας του Ν. Παππά για τον HELLAS SAT, που ψηφίζεται την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017. Η αθλιότητα της κυβέρνησης αποδεικνύεται κι από το γεγονός ότι η τροπολογία θα συζητηθεί σε μία και μόνο συνεδρίαση καθώς το νομοσχέδιο έχει περάσει από την αρμόδια Επιτροπή.

Πρόκειται για μια αδίστακτη κυβέρνηση, μαντρόσκυλο του κεφαλαίου, που δεν έχει καμία αναστολή όταν πρόκειται να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των καπιταλιστών, πάγια επιδίωξη των οποίων είναι και ο περιορισμός ως και την κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος, για να υπάρχει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς.

Για αυτόν το λόγο, η κυβέρνηση παίρνει τα μπράβο και των αφεντικών της στην ΕΕ.

Το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αίμα και θυσίες, είναι αδιαπραγμάτευτο και όποιος τολμήσει να τ’ αγγίξει θα βρει απέναντί του τους εργαζόμενους και το ταξικό κίνημά τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση ενάντια στην αθλιότητα της κυβέρνησης να φέρει σαν τον κλέφτη νόμο στη Βουλή για την κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος, της οργάνωσης και της πάλης των εργατών.

Η συγκέντρωση θα γίνει  αύριο Τρίτη 5 Δεκέμβρη,

στις 7 μμ στον πεζόδρομο Κοζάνης.

Όλοι στη συγκέντρωση! Όλοι στους δρόμους!

Κάτω τα χέρια απ’ το δικαίωμα στην απεργία!

Επίσης καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να είναι και αύριο αλλά και κάθε μέρα στους δρόμους, να πυκνώσουν τις γραμμές των εργατικών κινητοποιήσεων, να πάρουν μέρος αποφασιστικά, μαζικά και δυναμικά την πανελλαδική – πανεργατική απεργία την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη.

7 σχόλια

  • να γίνουν έλεγχοι απο την επιθεώρηση Εργασίας απο το πρωι μέχρι της 12 το βράδυ απο δυο κλιμάκια για της ώρες εργασίας τον υπαλλήλων διότι δυστυχώς όλοι το γνωρίζουν πως και δεν τους δηλώνουν και πως δεν τους πληρώνουν .αληθεια λεω Ευρωπαίοι οχι μονο στο να ζητάμε Ευρωπαίοι και στο να πληρώνουμε υπαλλήλους και οχι μονο.

  • Μια ζωή ανάποδα μόλις ακούσατε ότι έχει γιορτή για το δέντρο ξανονισατε διαμαρτυρία… Νομίζετε έτσι θα έχετε κόσμο η θα σας συμπαθισει ο κόσμος; Αντε σοβαρευτειτε…

    • Κοίτα εσύ το δέντρο ενώ έχει πάρει φωτιά το δάσος! Θεωρείς, σοβαρά, ότι τα λαμπιόνια μας νοιάζουν;;;

  • Χθες εκτάκτως κατατέθηκε και ο νέος νόμος κατά της απεργίας, δηλαδή σκασε δουλε το κεφάλι κάτω, όλοι στην πλατεία κανένας στη δουλεία

  • εν τω μεταξυ την τριτη τα μαγαζια θα ειναι ανοιχτα μεχρι της 12 το βραδυ γιατι οι εμποροι αποφασισαν οτι η πολη γιορταΖΕΙ!
    για αυτο ΜΟΥΓΚΑ!

    Διοτι ειναι πιο ευκολο να κανεις τον μαγκα σε μακρινους “αορατοτς” στην βουλη παρα στους ντοπιους που τους βλεπεις !

    ουτε μια ανακοινωση για την “λευκη νυχτα”!!!!
    μην τυχον τα χαλασουμε και με τα κολληταρια μας τους μαγαζατορες της πολης που μερικοι ειναι και κκεδες!

    • http://kozan.gr/archives/75395
      φυσικά και υπάρχει ανακοίνωση αλλά και παρέμβαση του σωματείου στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΕΝΑΝΤΙΑ στις “λευκές νύχτες”. Η προκατάληψη σου βγάζει μάτια…

      • ομολογω οτι δεν ειδα την ανακοινωση οποτε ζητω συγνωμη καμια προκαταληψη δεν εχω

        και εξακολουθω να ελπιζω οτι οι κκεδες, ανταρσυακοι, συριζαιοι , λαετζηδες κλπ αριστεροι και “αριστεροι” μαγαζατορες θα ειναι κλειστοι
        υγ ο χειροτερος εργοδοτης μου μεχρι τωρα ηταν μελος του κκε και μαλιστα πρωτοστατουσε σε συγκεντρωσεις. και αυτο δεν σημαινει οτι ειναι ολοι ετσι βεβαια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.