Αιχμηρή κριτική στην κυβέρνηση για το ότι είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα στο ζήτημα της αξιολόγησης, ασκεί ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως η στάση αυτή της κυβέρνησης βολεύει τις Βρυξέλλες ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, λέγοντας πως η κυβέρνηση παριστάνει πως πουλάει την ΔΕΗ.

Αναφορικά με αυτό το θέμα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «με μηδενικό αντάλλαγμα φτάσαμε στο σημερινό μοτίβο πωλήσεων. Η ΔΕΗ είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας. Με τον τρόπο που επιχειρεί η κυβέρνηση να πουλήσει θέλω να δω εάν θα υπάρξουν υποψήφιοι αγοραστές. Φοβάμαι πως μιλάμε για ένα σενάριο αναβολής στην πώληση. Πιστεύω πως η ΔΕΗ θα βιώσει μήνες αγωνίας και νομίζω πως η τρόικα παριστάνει πως ελέγχει την κυβέρνηση και η κυβέρνηση παριστάνει πως πουλάει την ΔΕΗ».

Ερωτηθείς για το ζήτημα της αξιολόγησης ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως «η αξιολόγησης που έκλεισε δεν είχε τις δυσκολίες των προηγούμενων. Υπάρχουν βέβαια σημαντικά ερωτηματικά όπως οι πλειστηριασμοί, η ΔΕΗ και οι απεργίες. Εμείς πιστεύουμε πως χρειάζεται ένας νέος νόμος ο οποίος θα αναθεωρεί και τις διατάξεις για τις απεργίες. Θεωρούμε πως πρέπει να ακολουθηθούν οι καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές στο συγκεκριμένο ζήτημα» και πρόσθεσε ότι «διερωτώμαι ρητορικά περισσότερα τι θα κάνει με το συγκεκριμένο ζήτημα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω πως και αυτή τη φορά θα καταπιούν ένα ακόμη βατράχι. Έχουμε μία κυβέρνηση που είναι έτοιμη να κάνει σχεδόν τα πάντα κάτι το οποίο ίσως να βολεύει τις Βρυξέλλες. Οι Βρυξέλλες βλέπουν βέβαια πως με αυτή την κυβέρνηση δεν πρόκειται η χώρα να δει θεού πρόσωπο».

Αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τον διορισμό μελών οικογένειας στην κυβέρνηση σημείωσε ότι «η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η δυσκολότερη μέχρι στιγμής της πολιτικής του πορείας χωρίς αυτό να μειώνει σε τίποτα το ειδικό βάρος της Ντόρας Μπακογιάννη. Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται ανανέωση με ποιότητα όπως και το πολιτικό σύστημα διαρκώς. Αλίμονο στους οργανισμούς που μένουν στατικοί. Αυτό δεν έχει να κάνει με την ηλικία. Όλες οι κινήσεις του κ. Μητσοτάκη δείχνουν πως για τον ίδιο σημασία έχει η χώρα», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

liberal.gr, με πληροφορίες από skai.gr