Η ατμόσφαιρα χθες στη Μεγαλόπολη ήταν, όπως λένε οι παρόντες, πολύ πιο θερμή απ’ ότι προ ημερών στη Φλώρινα. Εντονες αποδοκιμασίες συνόδεψαν για παράδειγμα το σημείο της ομιλίας του Γ.Αδαμίδη, προέδρου της ΓΕΝΟΠ, όταν αναφέρθηκε στο όνομα του Αλέξη Τσίπρα, κάτι που δεν είχε συμβεί στον ίδιο βαθμό στη Φλώρινα. «Θυμίζουμε στον Πρωθυπουργό που το 2014 χαρακτηριζε την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ ως εθνικό έγκλημα, ότι το ίδιο εθνικό έγκλημα είναι και σήμερα», ήταν το σημείο της ομιλίας Αδαμίδη, που προκάλεσε τις περισσότερες αντιδράσεις.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ είχε προαναγγείλει «σκληρό ροκ» όταν γύρω στο Φεβρουάριο-Μάρτιο θα έρθει η ώρα ψήφισης της συμφωνίας στη Βουλή, με αναφορές τύπου «σε αυτόν τον αγώνα υπάρχει μια επιλογή ή με τον Κολοκοτρώνη ή με τον Ομέρ Βριώνη«.

Παρών φυσικά και ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλόπολης Ιερεμίας. «Μόνο με ελικόπτερα μπορούν να έρθουν να μας πάρουν τις μονάδες. Δεν θα τους αφήσουμε, και αν χρειαστεί να χάσω την έδρα μου για να μη πουληθεί η ΔΕΗ, θα παραιτηθώ», είπε ο Μητροπολίτης, που μια εβδομάδα πριν διαδήλωνε μαζί με 400 εργαζομένους της ΔΕΗ από τη Μεγαλόπολη έξω από το υπουργείο Ενέργειας, επί της Μεσογείων. Εχει άλλωστε στείλει επιστολή στον Γ.Σταθάκη, εξηγώντας του ότι η Εκκλησία θα συνταχθεί με τους απεργούς όταν ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις. «Δεν γίνεται αποδεκτός κανείς ιδιώτης επενδυτής στη Μεγαλόπολη«, είπε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Δ.Παπαδόπουλος.

Aπόσπασμα άρθρου από δημοσίευμα στο energypress.gr