ΤΑΞική Ενότητα (ΤΑΞ.ΕΝ) : Όλοι κι όλες στην απεργία την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη, στις 10.30 πμ στον πεζόδρομο Κοζάνης

7 Δεκεμβρίου 2017
11:53

Η ΤΑΞική Ενότητα (ΤΑΞ.ΕΝ) απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της Κοζάνης από κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς στις 14 Δεκέμβρη να πάρουν μαζικά, δυναμικά και αποφασιστικά μέρος, όσο το δυνατόν περισσότεροι, στην πανελλαδική πανεργατική απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του αγωνιστικού, ταξικού πόλου του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος που θα γίνει την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη στις 10:30 πμ στον Πεζόδρομο Κοζάνης.

Έχουμε ήδη δώσει μια πρώτη απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να χτυπήσει το απεργιακό δικαίωμα με την τροπολογία που κατέθεσε στα μουλωχτά και που την απέσυρε λόγω της ακαριαίας αντίδρασης του ταξικού εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Εν όψει της απεργιακής κινητοποίησης δεν πρόκειται να ιδρώσει το αυτί κανενός εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλιστή της διορισμένης πλειοψηφίας (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ) του προσωρινού ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης για την οργάνωση της απεργιακής μάχης. Δεν αντέδρασαν στην (ν)τροπολογία της κυβέρνησης για το απεργιακό δικαίωμα. Δεν αντέδρασαν στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη «Λευκή Νύχτα» της Τρίτης 5/12 με το πρόσχημα ότι σαν διορισμένη και προσωρινή διοίκηση δεν μπορεί να πάρει απόφαση!

Τώρα τους έπιασε κόψιμο για την απεργία! θέλουν να συγκαλέσουν το προσωρινό ΔΣ για να πάρει απόφαση για την απεργία! Όμως όλος ο πόνος τους είναι τα δικαστήρια να τους εξασφαλίσουν την πλειοψηφία που έχασαν στο συνέδριο και η πληρωμή από το ταμείο του ΕΚΝΚ του ακριβοπληρωμένου δικηγόρου Αθηνών (περίπου 2.000 €) που εντελώς παράνομα πήραν απόφαση να τους εκπροσωπήσει.

Δεν μας πείθουν και δεν πρέπει να πείσουν κι εσάς!

Η σκυτάλη των εργατικών αγώνων και διεκδικήσεων ήταν πάντα στα χέρια του ταξικού εργατικού κινήματος: με εξορμήσεις και περιοδείες στους χώρους δουλειάς για την ενημέρωση για τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που προωθούν κυβέρνηση – κουαρτέτο, για τον ταξικό τους χαρακτήρα. Με καθημερινή κινητοποίηση, επισκέψεις και συσκέψεις για την οργάνωση της απεργιακής μάχης. Με κινητοποιήσεις σε μια σειρά χώρους, για την επιστροφή απολυμένων στη δουλειά και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις που αλλάζουν χέρια, για τη διεκδίκηση υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων, για να καταβληθούν δεδουλευμένα, να τηρηθεί το ωράριο, να χορηγηθούν τα ρεπό των εργαζομένων.

Στην προσπάθεια των ταξικών δυνάμεων όλες αυτές οι αγωνιστικές παρεμβάσεις ενώνονται σε ένα ενιαίο μέτωπο απέναντι στη στρατηγική του κεφαλαίου και των δυνάμεων που το υπηρετούν.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Η κατάσταση, οικονομική και κοινωνική, της εργατικής τάξης δεν αλλάζει ούτε με ευχολόγια, ούτε προσδοκώντας τις καλύτερες μέρες που θα φέρει για το κεφάλαιο η καπιταλιστική ανάπτυξη. Αλλάζει με οργάνωση, αγώνα, πάλη, αντίσταση και αντεπίθεση στη χαμοζωή που μας καταδικάζουν.

ΟΛΟΙ ΚΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ! ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!

Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση στα αντιλαϊκά παζάρια, στα νέα σχέδια πτώχευσης των εργαζομένων. Να πάρουν μέρος με μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που καλεί το ΠΑΜΕ την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη στις 10:30 πμ στον Πεζόδρομο.

Διεκδικούμε:

  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.

  • Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.

  • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.

  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.

  • Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων, τις εργατικές διεκδικήσεις.

  • Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

Οι εκλεγμένοι από το 35ο Συνέδριο σύμβουλοι του ΔΣ του ΕΚΝΚ

Βόμβας Κώστας

Δεληολάνης Βαγγέλης

Δημαράκη Δώρα

Τεντσογλίδης Ηλίας

Κοζάνη, 07.12.2017

Ένα σχόλιο

  • Πόσο πρέπει να πληρώσουν στον δικηγόρο 2.000 ευρώ;
    Να τα πληρώσει ο κουρκούτας με τον τολιόπουλο και όχι οι εργάτες
    Αυτοί θέλουν την καρέκλα και κάνουν σωματεία μαιμού άκου σωματείο ανέργων με υπάλληλο της δεη θα μωραθούμε τελείως.
    Να πληρώσουν από την τσέπη τους αν είναι μάγκες

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.