«Νεφελοκοκκυγία , η Πολιτεία των Πουλιών» έως 19 Ιανουαρίου 2018 στο Μουσείο Πτολεμαΐδας

7 Δεκεμβρίου 2017
13:02
Κανένα σχόλιο

Παρουσία πλήθους κόσμου εγκαινιάστηκε η Παραστατική φωτογραφική έκθεση πουλιών της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής της Εορδαίας, των Δημητρίου Καλιακούδα και Γεωργίου Κωστικίδη, η οποία φιλοξενείται στο Παλαιοντολογικό και Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαϊδας.
Πρόκειται για ένα απεικονιστικό ταξίδι στον κόσμο των βουνών, ποταμών, λιμνών και θαλασσών όπου πρωταγωνιστές είναι τα πουλιά.
Η ανακάλυψη της άγριας φύσης , της ομορφιάς της και των πλασμάτων που ως χθες αγνοούνταν ή δεν είχαν ποτέ παρατηρηθεί με προσοχή , δίνει το έναυσμα να ανοιχθούν νέοι ορίζοντες στην ανάπτυξη της οπτικής αντίληψης.
Η αγάπη για τη φύση και τη μετάδοση άμεσων φυσικών εικόνων αποτέλεσε την έμπνευση για τους κ.κ. Κωστικίδη και Καλιακούδα ενώ σκοπός της έκθεσης , σύμφωνα με τους αξιόλογους συμπολίτες μας δημιουργούς , είναι η μετάδοση της γνώσης για τη φύση και η διερεύνηση των τρόπων προστασίας της.
Μεταφέροντας τις ευχές του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δημήτρης Πολυχρονίδης στα εγκαίνια της Έκθεσης , συνεχάρη τους δημιουργούς για την καλλιτεχνική φωτογράφιση , την επιμονή τους και την αγάπη τους προς την τέχνη ,τονίζοντας πως αποδεικνύουν με το έργο τους ότι είναι και φυσιοδίφες.
Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι έως 19-1-2018 με ώρες λειτουργίας από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι (Δευτέρα-Παρασκευή) και από 6 το απόγευμα μέχρι 9 το βράδυ (Τετάρτη –Πέμπτη).

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.