Παρουσία πλήθους κόσμου εγκαινιάστηκε η Παραστατική φωτογραφική έκθεση πουλιών της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής της Εορδαίας, των Δημητρίου Καλιακούδα και Γεωργίου Κωστικίδη, η οποία φιλοξενείται στο Παλαιοντολογικό και Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαϊδας.
Πρόκειται για ένα απεικονιστικό ταξίδι στον κόσμο των βουνών, ποταμών, λιμνών και θαλασσών όπου πρωταγωνιστές είναι τα πουλιά.
Η ανακάλυψη της άγριας φύσης , της ομορφιάς της και των πλασμάτων που ως χθες αγνοούνταν ή δεν είχαν ποτέ παρατηρηθεί με προσοχή , δίνει το έναυσμα να ανοιχθούν νέοι ορίζοντες στην ανάπτυξη της οπτικής αντίληψης.
Η αγάπη για τη φύση και τη μετάδοση άμεσων φυσικών εικόνων αποτέλεσε την έμπνευση για τους κ.κ. Κωστικίδη και Καλιακούδα ενώ σκοπός της έκθεσης , σύμφωνα με τους αξιόλογους συμπολίτες μας δημιουργούς , είναι η μετάδοση της γνώσης για τη φύση και η διερεύνηση των τρόπων προστασίας της.
Μεταφέροντας τις ευχές του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δημήτρης Πολυχρονίδης στα εγκαίνια της Έκθεσης , συνεχάρη τους δημιουργούς για την καλλιτεχνική φωτογράφιση , την επιμονή τους και την αγάπη τους προς την τέχνη ,τονίζοντας πως αποδεικνύουν με το έργο τους ότι είναι και φυσιοδίφες.
Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι έως 19-1-2018 με ώρες λειτουργίας από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι (Δευτέρα-Παρασκευή) και από 6 το απόγευμα μέχρι 9 το βράδυ (Τετάρτη –Πέμπτη).