Με Αρχιερατικό Αγιασμό η έναρξη λειτουργίας των νέων Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης (του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα)

8 Δεκεμβρίου 2017
19:30

Με Αρχιερατικό Αγιασμό, μέσα σε μια σεμνή τελετή (4-12-2017, μνήμη της αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας και του οσίου Ιωάννου του Δαμασκηνού) ξεκίνησε η λειτουργία των νέων Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελο αρχιμ. Χριστοφόρο Αγγελόπουλο, τον αρχιερατικό επίτροπο της Α.Π. Κοζάνης πρωτοπ. Δημήτριο Χαρισίου και τον Διάκονο Μάξιμο Γεωργόπουλο.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, ο Γενικός αρχιερατικός πρωτοπ. Νικόλαος Βαχτσεβάνος, όλοι οι αρχιερατικοί επίτροποι, ο ιεροκήρυκας, οι εργαζόμενοι στα Γραφεία της Ι.Μ. και άλλοι συνεργάτες του Σεβ. κ. Παύλου στη Θεία Λατρεία (ψάλτης), στο Γηροκομείο, στο περιοδικό ‘’Λειμωνάριο’’, στην εξέλιξη των εργασιών των Γραφείων.

Ο Σεβ. κ. Χαρίτων συνεχάρη τον Σεβ. κ. Παύλο για το όλο έργο. Ο Σεβ. κ. Παύλος μίλησε για τη λειτουργία των νέων Γραφείων, ευχαρίστησε το Θεό για την ενίσχυσή Του στην υπέρβαση των δυσκολιών για την ολοκλήρωση του έργου. Ευχαρίστησε όλους (αρχιτέκτονες, σχεδιαστές και χειρώνακτες εργαζόμενους) που συνέβαλαν σ’ αυτό και αναφέρθηκε ονομαστικά στον καθένα από τους προσκεκλημένους και παριστάμενους (κληρικούς και λαϊκούς) στον Αγιασμό.

Τα νέα (καλαίσθητα και ιεροπρεπή) Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης βρίσκονται στον αύλειο χώρο του ανακαινισθέντος ιστορικού Επισκοπείου Κοζάνης. Στεγάζονται στο νεόκτιστο (από τον μακαριστό Μητροπολίτη Αμβρόσιο) και αναδιαμορφωμένο (εμπλουτισμένο εσωτερικά με νέους χώρους) από τον Σεβ. κ. Παύλο, κτίριο.

Στο ισόγειο (στους δύο χώρους δεξιά και αριστερά) θα φιλοξενηθεί το κειμηλιοαρχείο της Ι. Μητροπόλεως. Στους δύο επόμενους ορόφους είναι τα Γραφεία: του Μητροπολίτη (και δίπλα του, Ιερό Παρεκκλήσι), του Πρωτοσυγκέλου, του Γενικού αρχιερατικού και τα Γραφεία για όλες τις άλλες υποθέσεις της Ι. Μητροπόλεως. Οι χώροι όλοι διακρίνονται για την καλαισθησία τους, έχουν προσωπική σφραγίδα και η ενεργός παρουσία όλων, από τον Μητροπολίτη μέχρι τον ‘’τελευταίο’’ εργαζόμενο σ’ αυτά θα προσδώσει στον ιστορικό χώρο το άρωμα από μια παλλόμενη οντότητακυψέλη.

Τα νέα Γραφεία είναι ένα στολίδι, μια παλλόμενη οντότητα – κυψέλη, για την πόλη της Κοζάνης (και για τους δεκάδες καθημερινά από παντού επισκέπτες) δίπλα στο ιστορικό Επισκοπείο. Μέσα από αυτό αναδύονται και περιφέρονται γύρω, μ’ έναν άηχο τρόπο, οι προσευχές και οι ψαλμωδίες, ‘’εν ενί στόματι και μιά καρδία’’, όλων των προγενέστερων Επισκόπων και Μητροπολιτών Σερβίων και Κοζάνης.

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας, παπαδάσκαλος, 8-12-2017

28 σχόλια

  • Ο κόσμος δεν έχει να φάει σεβασμιώτατε…αυτό μόνο να σκεφτείτε μπαίνοντας στα γεμάτα χλιδή και πλούτο καινούργια γραφεία.
    Κρίμα…

    • οι αντιπρόσωποι του Θεού επί της γης δεν μπορεί να διαβιούν σε λιτά και ευτελή γραφεία !!! ούτως ή άλλως η Εκκλησία διαθέτει άφθονα χρήματα !!!
      το Κράτος να φροντίσει για την σίτιση των πεινασμένων, γι αυτό πληρώνουμε φόρους !!!

      • Οτι θελετε λετε. Απο κακια αλλο τιποτε. Αντι να επαινουμε καθε καλο κι αξιοπρεπες το βλεπουμε με φθονο. Τα γραφεια ειναι για να εξυπηρετουν εμας τους πολιτες. Χλυδη δεν υπαρχει. Αξιοπρεπη ναι ειναι και καλαισθητα. Νοικοκυρεμενα και λειτουργικα ναι. Οχι ομως χλυδη. Γιατι παντα στραβα αρμενιζουμε; εξαλλου η εκκλησια δεν αφησε κανεναν αβοηθητο.

        • Καλο ρε φιλε! Ξερω και με τον Τοτο ενα!
          Κανεναν αβοηθητο, ε;
          Να σου αραδιασω καμια 2-3-5-24-569-295836 ονοματα ετσι για την πλακα;
          Εχεις συνειδητοποιησει σε τι εποχη ζουμε;
          Δεν ειναι Πάπας για να εχουν το ακαταλογιστο!
          ΗΜΑΡΤΟΝ!

  • Ο κόσμος δεν έχει να φάει σεβασμιώτατε…αυτό μόνο να σκεφτείτε μπαίνοντας στα γεμάτα χλιδή και πλούτο καινούργια γραφεία.
    Κρίμα…

    • Βυζαντινή χλίδα και καλοπέραση!!!Οι άνεργοι και οι κολασμένοι της ελληνικής κοινωνίας υποφέρουν,ρεεε!!!! Κατάργηση της μισθοδοσίας όλων των ρασοφόρων εδώ και τώρα!!!Από πού κι ως πού δημόσιοι υπάλληλοι,καλέ;;;

  • Ω πάτερ η τελευταία παράγραφος του κειμένου σου αγγίζει τα όρια της υπερβολής.Μάλλον ούτε εσυ πιστεύεις πραγματικά ότι το “σύγχρονο” οικομημα ταιριάζει με το μνημείο που λέγεται Μητρόπολη.Μάλλον θα τρίζουν τα κοκαλα των κεκοιμημένων Μητροπολιτών. Αυτό το “κολακευτικό” ύφος σου ψιλοπροκαλεί!!

    • Κολακευτικό δεν θα πει τίποτε!!!Και να σκεφτείς ότι πρόκειται για ιερωμένο (μόνιμο “κάτοικο” των σάιτ)που ούτε ένα ψεγάδι δεν βρίσκει στον μητροπολίτη της Κοζάνης.Τσ,τσ,τσ!!!

      • Και πολυ καλα κανει. Δυσαρεστειστε γιατι εχετε αντιλογο στον κακοφημισμο σας αλλα τι να κανουμε; καποιος πρεπει να πει και το δικιο και το σωστο

    • Που το περιεργο; επειδη εμαθες να μιλας με 50 λεξεις την Ελληνικη γλωσσα σου κακοφαινεται ναχουν αλλοι πλουσιο λεξιλογιο; διαβασε να πλουτισεις κι εσυ το δικο σου. Ναι λοιπον παλλομενη οντοτητα σημαινει ζωντανη και ενεργη και πολυ σωστα αναφερθηκε ετσι γιατι ετσι ειναι. Ξυπνα

      • Απολογητή του μητροπολίτη,της μητροπολης και των μιτροφόρων,πηρες σβαρνα τα σχόλια
        για ν΄απαντησεις αντιστικτικά.Δεν τσιμπαμε,μην βαυκαλιζεσαι.Η κρυφη γοητεια της χλιδης,της εκκοσμικευσης και του φαινεσθαι στο χώρο των ρασοφόρων ειναι…σταθερη αξια τους!!!Τα παραμυθακια σου παραπερα.Ο κοσμος πειναει ρεεεε!!!

  • επιτέλους καιρός είναι να κοπεί ο ομφάλιος λώρος της εκκλησίας με το Κράτος και να μην πληρώνεται από τον κρατικό κορβανά!!!

    • Ο πολιτισμός ποτέ δε θα φτάσει στην τελειότητα, αν η τελευταία πέτρα της τελευταίας εκκλησίας δεν πέσει πάνω στο κεφάλι του τελευταίου ιερέα.

      Εμίλ Ζολά

      • Μωροί και τυφλοί, πανανθρώπινη πείρα αιώνων κραυγάζει ότι μόνο η μεταφυσική ελπίδα , Η ΕΛΛΟΓΗ ΠΙΣΤΗ , μπορεί να συγκροτήσει κοινωνία, να αναιρέσει τους νόμους της ζούγκλας, να κτίσει πολιτισμό.

      • είπε κάποιος άλλος απολίτιστος καημένος αθεούλης -που δεν τον ξέρει η μανά του- την παπαρούνα του και εσύ σαν γνήσιος καημένος τον μνημονεύεις. περαστικά σου.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.