Νομαρχιακό Τμήμα Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. Κοζάνης: Πανελλαδική – Πανεργατική (ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ) 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση Πέμπτη, 14-12-2017

12 Δεκεμβρίου 2017
08:09

Το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. Κοζάνης σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τους κατοίκους της περιοχής σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη, 14-12-2017 στις 11:00΄ π.μ, στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης.

Συνάδελφοι, -σσες,

Η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή έναν προϋπολογισμό λιτότητας, δυσβάσταχτης φορολόγησης, όπου για μια ακόμη φορά οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις καλούνται να σηκώσουν τα βάρη των δημοσίων εσόδων.

Ήδη, πέρα από τα μέτρα του προϋπολογισμού για το 2018 (κατάργηση ΕΚΑΣ, αύξηση του ΦΠΑ, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, περικοπή κοινωνικών επιδομάτων κτλ) έχει ψηφίσει με τον Ν. 4442/2017 τη μείωση του αφορολόγητου από 9.545 ευρώ στα 5.681 ευρώ, που αυτό συνεπάγεται αφαίμαξη ενός μισθού ετησίως.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. Κοζάνης καλεί τον κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, νέο να συμμετάσχει στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη, 14-12-2017 στις 11:00΄ π.μ, στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης.

Ως εργαζόμενοι στο Δημόσιο διεκδικούμε:

  1. Κατάργηση του Νόμου -λαιμητόμου- Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016).

  2. Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση.

  3. Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Γενναία αύξηση των μισθών των νέων συναδέλφων. Υπολογισμό της διετίας 2016-2018 για τη μισθολογική μας εξέλιξη. Ξεπάγωμα του μισθολογίου.

  4. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Δήμους, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – μέσω του ΑΣΕΠ – που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με γενναία μοριοδότηση της προϋπηρεσίας.

  5. Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.

  6. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.

  7. Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο. Θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες.

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ

Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017

Κεντρική Πλατεία Κοζάνης ώρα 11:00΄ π.μ

Από την Εκτελεστική Γραμματεία

του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης

2 σχόλια

  • την πέμπτη δίνετε η μάχη από τους στρατηγούς χωρίς όμως στρατιώτες γιατί δεν έχουν πλέον εμπιστοσύνη σε εσάς
    στην πλατεία θα είστε πάλι οι ίδιοι συνήθως ύποπτοι θα πείτε αυτά που σας επέβαλλαν να πείτε και μετά η συνήθως τακτική σας καφέ τσιγάρο και τσιπουράκι

    • ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.