Στέφανος Πράσσος: “Kαλώ τους συναδέλφους της Προσωρινής Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης να προχωρήσουν στην αναπλήρωσή μου”

12 Δεκεμβρίου 2017
09:07

Με έκπληξη πληροφορήθηκα από τους συναδέλφους του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης ότι το όνομά μου βρίσκεται μεταξύ των διορισμένων, από το Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης, μελών του προσωρινού διοικητικού Συμβουλίου.

Με δεδομένο ότι εγώ είμαι συνταξιούχος στο 4ο έτος μάλιστα γεννιούνται κάποια ερωτηματικά:

Το όνομά μπήκε από λάθος ή για να εξυπηρετήσει κάποιες σκοπιμότητες;

Επειδή το μονομελές πρωτοδικείο φαντάζομαι ότι διόρισε προσωρινό ΔΣ σύμφωνα με κάποιες προτάσεις που δόθηκαν από στελέχη του Εργατικού Κέντρου τα οποία γνωρίζουν πολύ καλά ότι συνταξιοδοτήθηκα ακόμα από το Σεπτέμβρη του 2014 και ότι ο νόμος 1264/82 απαγορεύει ρητά τη συμμετοχή συνταξιούχων σε συνδικαλιστικά όργανα εργαζομένων τείνω να πιστέψω ότι υπάρχουν κάποιες σκοπιμότητες που εγώ αυτή τη στιγμή δε γνωρίζω.

Δηλώνω ότι καθ όλη τη διάρκεια της συνδικαλιστικής μου δραστηριότητας και από όποιο πόστο υπηρέτησα το Συνδικαλιστικό κίνημα ουδέποτε αναμείχθηκα σε τέτοιου είδους παρα-συνδικαλιστικές διαδικασίες και φυσικά δε σκοπεύω να το κάνω ούτε τώρα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι εγώ δεν συμμετείχα ως αντιπρόσωπος ούτε στο προ-προηγούμενο συνέδριο του ΕΚΚ παρότι νομικά θα μπορούσα σεβόμενος τους νέους συναδέλφους του Συνδικάτου μας που έπρεπε να προπορευτούν

Επειδή δεν τίθεται θέμα παραίτησης αλλά απλά εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας καλώ τους συναδέλφους της Προσωρινής Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης να προχωρήσουν στην αναπλήρωσή μου και φυσικά αν υπάρχει άλλος συνταξιούχος να εφαρμόσουν τη νομοθεσία και γι αυτόν.

Πράσσος Στέφανος

Πρώην Πρόεδρος του ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη»

Πρώην μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης

5 σχόλια

  • Απορώ με τον διορισμό μου λέει ο φίλος μου και πρώην πρόεδρός μου Στέφανος
    Επειδή Σύντροφε Στέφανε δώσαμε αγώνες για να αποτρέψουμε αυτές τις πρακτικές του εργοδοτικού και συμβιβασμένου συνδικαλισμού σίγουρα δεν θα αποδεχόσουν τον διορισμό.
    Επειδή όπως αναφέρεις δεν τίθεται θέμα παραίτησης αλλά απλά εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας καλό είναι να σταματήσουν κάποιοι αυτές τις παρασκηνιακές τακτικές, αν θέλουν να υπάρξει συνέχεια στο εργατικό κίνημα.
    Εάν πάλι δεν θέλουν ας ξεθάψουν και ας διορίσουν στην διοίκηση του Εργατικού Κέντρου αυτούς που ήτανε το 1974

  • πληρωνε κοροιδο ελληνα συνταξεις στα 50 και για τριαντα χρονια το λιγοτερο για τον καθενα κι υστερα να ψηφιζεις κρατικοδιαιτους πολιτικους για να συνεχιζεται αιωνια η εκτρωματικη αυτη πολιτικη…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.