ΣΕΕΕΝ: Όλες και όλοι στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη! Περνάμε στην αντεπίθεση!

12 Δεκεμβρίου 2017
10:28

Συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε μπροστά στο νέο βήμα της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με την πώληση της μονάδας Μελίτης 1 και την άδεια για την Μελίτη 2 καθώς και 2 μονάδων στη Μεγαλόπολη. Οι συνέπειες συνολικά για τους εργαζόμενους και το λαό αλλά και ειδικά για την περιοχή θα είναι καταστροφικές.  Αύξηση της ανεργίας, απολύσεις, μειώσεις μισθών, αύξηση της τιμής της ενέργειας για τα εργατικά –λαϊκά νοικοκυριά.

Παράλληλα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ περνάει νέο πακέτο μέτρων στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης που προβλέπει περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, μείωση των προνοιακών επιδομάτων, μειώσεις συντάξεων, βάζουν χέρι στην πρώτη κατοικία των εργατικών – λαϊκών οικογενειών κ.α.

Αυτή είναι η δίκαιη ανάπτυξη που διαφημίζει η κυβέρνηση.

Η “δίκαιη ανάπτυξη” που προωθεί και υπερασπίζεται η κυβέρνηση, σημαίνει παραπέρα επίθεση στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας με επιπλέον κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Συνάδελφοι,

Κλείστε τα αυτιά σας σε όσους λένε ότι «ο δικός μου ΑΗΣ, το δικό μου Ορυχείο δεν πουλιέται επομένως θα την γλιτώσω». Η όξυνση του ανταγωνισμού μετά την πώληση των μονάδων θα έχει σαν συνέπεια νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων. Ήδη η ΔΕΗ Α.Ε απολύει, προωθεί την αξιολόγηση με στόχο την εντατικοποίηση και τις μειώσεις μισθών, τρομοκρατεί εργαζόμενους, δίνει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των εργατικών –λαϊκών νοικωκυριων κ.α.

Πλέον έχουμε εμπειρία τι θα πει ιδιώτης στον κλάδο. Το 30% των εργατικών-λαϊκών νοικοκυριών στην ενεργειακή φτώχια, μειώσεις μισθών, ελαστικές σχέσεις εργασίας, δουλεμπόριο, απλήρωτη εργασία κ.α.

Ως εδώ με τα ψέματα, τις απάτες, της ζωής με τα ψίχουλα!

Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης και της επιτυχίας της απεργίας στα χέρια μας. Κάνουμε στην άκρη συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που δε θέλουν αλλά ούτε έχουν προσανατολισμό να οργανώσουν κίνημα κόντρα στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, την ανταγωνιστικότητα, τα μέτρα που στηρίζουν την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Διεκδικούμε:

  • Όχι στην πώληση Μονάδων και Ορυχείων. Ενέργεια κοινωνικό αγαθό όχι εμπόρευμα.

  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ. Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.

  • Η υπογραφή ΕΣΣΕ για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ να προβλέπει ανάκτηση των απωλειών (π.χ ξεπάγωμα του χρονοεπιδόματος και να συμπεριλάβει και το προσωπικό με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

  • Να σταματήσει το δουλεμπόριο των εργολαβιων και η απλήρωτη εργασία.

  • Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.

  • Όχι στην «αξιολόγηση» που προωθεί η ΔΕΗ Α.Ε. με στόχο την εντατικοποίηση και τις μειώσεις μισθών.

  • Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

Συγκεντρώσεις:

Πτολεμαίδα :10:00π.μ Παλιό Πάρκο.

Κοζάνη: 10:30π.μ Πεζόδρομος.

Φλώρινα:10:00π.μ Κεντρική Πλατεία.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.