Στην Κοζάνη ο Πρόεδρος της Εθνικής βιβλιοθήκης Ελλάδας- Προχωρά η συνεργασία με την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη

12 Δεκεμβρίου 2017
10:55

Στην Κοζάνη βρέθηκε ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, Πρόεδρος της Εθνικής βιβλιοθήκης Ελλάδας, με την ευκαιρία των εκδηλώσεων μνήμης για τα Είκοσι Χρόνια από την Κοίμηση του Μητροπολίτη Διονυσίου Ψαριανoύ.

Ο κ. Ζουμπουλάκης είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Παναγιώτη Δημόπουλο , στην οποία επιβεβαιώθηκε η βούληση για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασία των δύο πλευρών.

Υπενθυμίζουμε πως τον περασμένο Μάιο η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκης Κοζάνης και η Εθνική Βιβλιοθήκη υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας, που αποβλέπει στη διαμόρφωση πολιτικής, σχετικά με την καταγραφή και ανάδειξη των θησαυρών, που διαφυλάσσουν οι δύο αυτοί σημαντικοί πολιτιστικοί φορείς.

Πρόσφατα, η Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδας ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία θα υποβληθεί προς έγκριση και από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης.

Ο κ. Ζουμπουλάκης τη Δευτέρα επισκέφθηκε το 3ο Λύκειο Κοζάνης και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους μαθητές και εκπαιδευτικούς της Β΄και Γ΄Λυκείου για το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στο νέο κτήριο που θα στεγάσει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.

2 σχόλια

  • Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκης Κοζάνης και η Εθνική Βιβλιοθήκη υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας, που αποβλέπει στη διαμόρφωση πολιτικής, σχετικά με την καταγραφή και ανάδειξη των θησαυρών, που διαφυλάσσουν οι δύο αυτοί σημαντικοί πολιτιστικοί φορείς.
    Μα η Εθνική Βιβλιοθήκη τέτοιο σύμφωνο υπέγραψε με ΟΛΕΣ τις βιβλιοθήκες της Ελλάδας.
    Ποιο λοιπόν το κατόρθωμα ?
    Αποτελέσματα πότε θα δούμε ?
    Γιατί από βόλτες αρμοδίων-αναρμοδίων χορτάσαμε…

    • Το σύμφωνο είναι διμερές και έπεται προγραμματική συμφωνία. Για όσους ασχολούμαστε με τα διοικητικά αυτό κάτι λέει. Δεν ψήφισα την δημοτική αρχή και ούτε πρόκειται, αλλά επειδή παρακολουθώ την πορεία της Βιβλιοθήκης νομίζω πρέπει να αναγνωρίζουμε και τις σοβαρές προσπάθειες μέσα στο χάος που ζούμε και να μην τα μηδενίζουμε όλα. Άμα τα ρίξεις όλα σε έναν κουβά, μένει στο τέλος ο κουβάς.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.