Πότε να εγκαταστήσετε και τι προσφέρουν τα χειμερινά ελαστικά

9 Ιανουαρίου 2017
20:21

Εγκαθιστώντας χειμερινά ελαστικά.

Μην περιμένετε μέχρι να πατήσετε το πρώτο κομμάτι πάγου ή να δείτε ένα πρώιμο χειμώνα για να εγκαταστήσετε τα χειμερινά ελαστικά σας. Μόλις η θερμοκρασία πέσει θα πρέπει να σκεφτείτε να βάλετε χειμερινά ελαστικά, προκειμένου να επωφεληθείτε από την αυξημένη πρόσφυση, το φρενάρισμα και το χειρισμό που παρέχουν.

Τα σημερινά ελαστικά δεν είναι μόνο σχεδιασμένα για να λειτουργούν σε συνθήκες χιονιού αλλά λειτουργούν καλύτερα στο παγωμένο και στεγνό οδόστρωμα επίσης. Και θυμηθείτε, μόλις μπορείτε να δείτε την ανάσα σας είναι ήδη καιρός να βάλετε τα χειμερινά ελαστικά σας.

Εγκαθιστώντας και τα 4 χειμερινά ελαστικά

Όταν εξοπλίζετε το όχημά σας με χειμερινά ελαστικά, είναι σημαντικό τα ελαστικά σας να εγκαθίστανται σε σετ των τεσσάρων ελαστικών για να συμβάλουν στην συντήρηση του ελέγχου και της σταθερότητας του οχήματος σε συνθήκες χιονιού. Οτιδήποτε λιγότερο από 4 χειμερινά ελαστικά συμβιβάζει την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας και την αποτελεσματικότητα των χειμερινών ελαστικών.

Εγκαθιστώντας   χειμερινά ελαστικά μόνο στο μπροστινό τμήμα

Ποτέ μην εγκαθιστάτε μόνο δύο χειμερινά ελαστικά στον μπροστινό άξονα. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και θα μπορούσε να έχει σαν αποτέλεσμα το απόλυτο χάσιμο του ελέγχου. Εγκαθιστώντας χειμερινά ελαστικά στον μπροστινό άξονα όχι μόνο θα αυξήσει την τριβή μπροστά, προκαλώντας μία ψευδή αίσθηση σιγουριάς και μια μείωση της τριβής στο πίσω μέρος προκαλώντας υπερβολική στροφή.

Εγκαθιστώντας δύο χειμερινά ελαστικά μόνο στον πίσω άξονα.

Η εγκατάσταση χειμερινών ελαστικών μόνο στον πίσω άξονα θα αυξήσει την τριβή στο πίσω μέρος του οχήματος, αλλά μπορεί να ξαφνιάσει έναν οδηγό με την μείωση της τριβής στο μπροστινό μέρος , προκαλώντας ελλιπή στροφή.

Όταν το πίσω μέρος του οχήματος χάνει πρόσφυση σε κάποια στροφή, μπορείτε να βγείτε από το δρόμο με το πίσω τμήμα του οχήματος . Όταν το μπροστινό μέρος του οχήματος χάνει πρόσφυση σε στροφές, μπορείτε να βγείτε από το δρόμο με το εμπρός τμήμα του οχήματος.

Η λίστα του αγοραστή χειμερινών ελαστικών.

Για την δική σας ασφάλεια και την ασφάλεια των συνεπιβατών σας εγκαταστήστε στο όχημά σας ελαστικά που συνάδουν με τις συνθήκες που είναι συνηθέστερες για εσάς. Είτε ζείτε σε πόλη είτε σε επαρχεία, είτε οδηγείτε μεγάλο είτε μικρό αμάξι, οι συνθήκες οδήγησης του χειμώνα θα επηρεάσουν την λειτουργία του οχήματός σας.

Όταν διαλέγετε χειμερινά ελαστικά υπολογίστε τις οδικές σας ανάγκες.

  • Ζείτε σε μέρος όπου οι ψυχρές θερμοκρασίες είναι συνηθισμένες;
  • Οδηγείτε σε παγωμένους ή με χιόνι δρόμους;
  • Χρειάζεται να χρησιμοποιείτε το όχημά σας καθημερινά, ανεξάρτητα από τον καιρό;
  • Οδηγείτε σε κύριους δρόμους τον χειμώνα;
  • Οδηγείτε νωρίς το πρωί ή αργά την νύχτα το χειμώνα;
  • Οδηγείτε σχεδόν στην ίδια ταχύτητα ανεξάρτητα από την θερμοκρασία;

Λάβετε υπόψιν πόσο θα οδηγήσετε τον χειμώνα, τις οδικές σας συνήθειες, τις τοπικές συνθήκες οδήγησης και το επίπεδο ασφάλειας και απόδοσης που περιμένετε από το όχημά σας και τα ελαστικά του.

Μιλήστε στον πωλητή για τις συνήθειες σας στην οδήγηση και τις συνθήκες στους δρόμους που οδηγείτε τον χειμώνα για να εξακριβώσει ποια χειμερινά ελαστικά είναι τα καλύτερα για εσάς.

3 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.