Στην πρώτη θέση της αξιολόγησης το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Κοζάνης «Η πόλη κινείται…Κάνουμε μαζί το επόμενο βήμα»

13 Δεκεμβρίου 2017
09:28

Την καλύτερη βαθμολογία, όπως κοινοποιήθηκε με τον Προσωρινό Πίνακα Επιλογής Προσχεδίων ΕΣΣΒΑΑ στο Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 (5/12/2017) από την επιτροπή αξιολόγησης Τελικών Επιχειρησιακών Σχεδίων Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης , απέσπασε το σχέδιο του Δήμου Κοζάνης «Η πόλη κινείται…Κάνουμε μαζί το επόμενο βήμα» με αρχικό εγκεκριμένο προϋπολογισμό 8.930.000 ευρώ.

Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Κοζάνης έχει ως όραμα «Μια περιοχή βιώσιμη, πράσινη και φιλική προς τους κατοίκους και τις ανάγκες των επιχειρήσεων που θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή της πόλης».

Η περιοχή παρέμβασης, συνολικής έκτασης 450.000 τ.μ. εκτείνεται στο εμπορικό και διοικητικό κέντρο της πόλης της Κοζάνης και την περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού και περικλείεται από τις πλατείες Νίκης (κεντρική) και 28ης Οκτωβρίου και τις οδούς Τσιμινάκη – Ολύμπου – Θεσσαλονίκης – Τριών Δένδρων – Κασομούλη – Γερμανού Καραβαγγέλη – 3ης Σεπτεμβρίου – Μακρυγιάννη – Εμ.Μπενάκη – Κακριδή Ι. – Πρωταγόρα – Καρέλη Ζ. – Κρόκου – Α. Φακίνου – Κυκλάδων – Αριστοτέλους – 11ης Οκτωβρίου – Βενιζέλου – Αρχελάου – Ολύμπου – Ερμού – Βενιζέλου – Πλατεία 28ης Οκτωβρίου.

Μια παρέμβαση στο πλαίσιο του Στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου Κοζάνης για μία ολοκληρωμένη βιώσιμη ανάπτυξη με όραμα τη μετάβαση σε ένα αειφόρο, πολυδιάστατο, εξωστρεφές και κοινωνικά δίκαιο παραγωγικό μοντέλο, με ισόρροπη αξιοποίηση όλων των πόρων (φυσικών, οικονομικών και ανθρώπινων), με γνώμονα τον σεβασμό στις επόμενες γενιές και έμφαση στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των δημοτών, αξιοποιώντας το πλουτοπαραγωγικό, επιχειρηματικό και πολιτιστικό κεφάλαιο του Δήμου.

Επιγραμματικά στο ΕΣΣΒΑΑ προβλέπονται οι εξής συγκεκριμένες παρεμβάσεις :

– Ανάπλαση της περιοχής της πλατείας Λασσάνη, και διαμόρφωση των πέριξ της πλατείας Λασσάνη δρόμων, ήτοι τμήματος της οδού Κωστή Παλαμά, τμημάτων της οδού Αρχελάου, τμήματος της οδού Ολύμπου, της οδού Ιερολοχιτών και της οδού Πολυζούλη, με γνώμονα τη βελτιστοποίηση των χρήσεων, καθώς και δημιουργία παιδικής χαράς.

– Διαμόρφωση της οδού Ολύμπου, από το ύψος της πλατείας Λασσάνη και μέχρι την περιοχή του ΟΣΕ, καθώς επίσης και τμήματος των οδών Βεροίας και Θεσσαλονίκης.

– Ανάπλαση της περιοχής του ΟΣΕ, με τη δημιουργία βιοκλιματικού πάρκου με εκτενείς χώρους πρασίνου, πάρκο αναψυχής και περιβαλλοντικής αγωγής, και ήπιες παρεμβάσεις πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής. Παράλληλα θα προβλεφθούν χώροι για τις λειτουργικές ανάγκες του σταθμού και διαμόρφωση στεγασμένης λαϊκής αγοράς με κλειστές υποστηρικτικές εγκαταστάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος μικρής κλίμακας για την εξυπηρέτηση της εβδομαδιαίας κεντρικής λαϊκής αγοράς Κοζάνης, περιοδικών εκθέσεων τοπικών προϊόντων και άλλων δραστηριοτήτων.

– Διαμόρφωση της οδού Αριστοτέλους, και των κοινόχρηστων χώρων που υπάρχουν γύρω από αυτή, από τον χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού μέχρι την διασταύρωση της με την οδό 11ης Οκτωβρίου, με ανάπτυξη διαδρομών πρασίνου, κίνησης πεζών και ποδηλάτων καθώς και τμημάτων των οδών 11ης Οκτωβρίου, Βενιζέλου και Αρχελάου.

– Ενισχύσεις σε επιχειρήσεις και ανέργους για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την κοινωνική οικονομία.

– Προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης ανέργων και ατόμων ΕΚΟ.

– Λειτουργία νέων δομών πρόνοιας.

– Αναβάθμιση εφαρμογών ΤΠΕ Αστικής Αρχής

10 σχόλια

  • ΧΑΘΗΚΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΙΚΡΕΣ ΣΠΙΡΟΕΙΔΗΣ ΣΩΛΗΝΩΣΕΙΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΓΟ;

    ΤΟ Σ.Β.Α.Κ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!!!
    ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ!
    ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΝΕ ΤΖΑΜΠΑ ΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ!(ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΣΤΡΙΜΩΞΑΝ ΤΟ ΝΕΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ, ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΒΟΥΡΚΑ;;;;)

    ΑΜΕΣΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ, ΔΙΑΝΟΙΞΕΙΣ ΟΔΩΝ,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ(ΝΟΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ), ΝΕΕΣ ΕΝΩΤΙΚΟΙ ΟΔΟΙ ΒΟΡΡΑ ΝΟΤΟΥ, ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ(ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ,ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΞΕΝ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΙΔΗ, ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΜΕΣΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ
    ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΝΑΣΑ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ!
    ΛΟΙΠΟΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΝΤΑΡΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΑΣΠΙΡΙΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!
    ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΣ ΤΡΕΞΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΜΕΣΑ!!!

  • ΕΡΓΑ ΒΙΤΡΙΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΧΑΡΑΞΗ ΝΕΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΟΣΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΛΑΤΑΝΙΑ.

  • Η πόλη και η περιοχή φθίνουν ….
    Η αγορά ειναι γεμάτη κλειστά μαγαζιά ….
    Η οικονομική δραστηριότητα συνεχώς μείωνεται ….
    Η κατασκευαστική δραστηριότητα εχει μηδενιστεί ….
    Και στο 4ο χρόνο της θητείας “ τα παιδία παίζειν” ……..

  • χα χα !!!
    Μιλατε για πρωτιες και αλλα όμορφα
    οταν πανηγυρίζατε ότι έχετε εξασφαλίσει 15.000.000 -20.000.000 για ξεκινημα και μονο

    χα χα !!!

    Αφου εισασταν πρωτοι και τοσο καλοι γιατι σας εκοψαν το μισο προυπολογισμο φωστηρες του δημου που νομίζετε οτι δινετε μισες πληροφορίες με παχιους τιτλους
    κάτι θα τρέχει στα γυφτικα ;;;;;

    ΦΤΑΝΕΙ με το σανό ΠΟΥ νομιζετε οτι τρωμε
    ΦΤΑΝΕΙ !!!!!!!!!!!

  • ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΕ ΤΙ ??

    ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ? Ε ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΜΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΧΕΔΙΟ.
    ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΒΑΚ ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΝ ΕΡΩΤΗΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ .
    ΕΝΑ ΣΒΑΚ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ .
    ΕΝΑ ΣΒΑΚ ”ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ” ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΕ ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΓΟΥΣ .
    ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ ΤΑ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ (ΠΑΡΚΑ,ΔΡΟΜΟΥΣ,ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ,ΠΛΑΤΕΙΕΣ )
    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΕΔΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ . ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ !!!

    • Θα νεκρώσει το ευρύτερο κέντρο της πόλης η κατάργηση 500- 600 θέσεων στάθμευσης με τις αναπλάσεις αυτές !!!!!

      Ξυπνήστε Κοζανιτες

  • Κοζάνη, η χαρά των εργολάβων. Όραμα για την πόλη; Μηδέν! Για τα προβλήματα της καθημερινότητας; Παντελής αδιαφορία! Δημοτική Αρχή; Τι είναι αυτό;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.